Διπλό μεταγραφικό «μπαμ» της ΑΕΚ, στην οποία υπέγραψαν διεθνείς Σκανδιναβοί από την Ντράμεν! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Διπλό μεταγραφικό «μπαμ» της ΑΕΚ, στην οποία υπέγραψαν διεθνείς Σκανδιναβοί από την Ντράμεν!


Δύο Σκανδιναβούς έμπειρους αθλητές, που αγωνίζονταν στην Ντράμεν (Νορβηγία), έφερε στην Ελλάδα για λογαριασμό της η ΑΕΚ, με σκοπό να συμβάλλουν, ώστε να οδηγηθεί η Ένωση στην κορυφή της Ευρώπης, μέσω της κατάκτησης του EHF European Cup. 

Ο 35χρονος Νορβηγός διεθνής πίβοτ, Χοακίμ Αντρέ Χίκερουντ, είναι ο ένας από τους δύο, που υπέγραψαν στους Κιτρινόμαυρους και στην αυριανή (17/04) ευρωπαϊκή αναμέτρηση κόντρα στην Γκορένιε Βελένιε πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του. 

Ο Χίκερουντ έχει καταγράψει 79 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Νορβηγίας και έχει κατακτήσει ως μέλος της το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 στην Γαλλία. Έχει, ακόμα, παραστάσεις από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχει αγωνιστεί στις Notodden HK, Drammen HK, IFK Kristianstad, Bjerringbro-Silkeborg, TSV Hannover-Burgdorf.

Τα τελευταία χρόνια έπαιζε στην Ντράμεν, στην οποία είχε επιστρέψει και την περασμένη σεζόν, 2019-20, αγωνίστηκε δις, σκοράροντας μάλιστα και τις δύο φορές, ως αντίπαλος της ΑΕΚ στην φάση των «16» του EHF European Cup. Η αθηναϊκή ομάδα προκρίθηκε τότε, αλλά η διοργάνωση διακόπηκε, λόγω του κορονοϊού.

Ο δεύτερος παίκτης, που εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΚ, είναι ο 33χρονος διεθνής Δανός δεξιός ίντερ, Γιέσπερ Μέινμπι Πέντερσεν, που φορούσε την φανέλα της Ντράμεν από την σεζόν 2019-20 και επίσης αγωνίστηκε κατά την περασμένη περίοδο κόντρα στην Ένωση. 


O Πέντερσεν έχει παίξει στις Viborg HK A/S, Mors-Thy Handbold, Massy Essonne Handball, Aalborg Handball, Drammen HK και επίσης έχει πλούσιες ευρωπαϊκές παραστάσεις. Μάλιστα, έχει ήδη συμφωνήσει με την KIF Kolding, ομάδα της πατρίδας του, ώστε να αγωνιστεί σε αυτήν τα επόμενα δύο χρόνια, αρχής γενομένης από την σεζόν 2021-22.

Ο Δανός ενδέχεται να καταγράψει αύριο την πρώτη του συμμετοχή ως αθλητής της ΑΕΚ.

No comments