Βιολιτζής : '' Θέλουμε χάντμπολ ανοικτό σε όλους και παντού " - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Βιολιτζής : '' Θέλουμε χάντμπολ ανοικτό σε όλους και παντού "


 Ο Κώστας Βιολιτζής, ένας άνθρωπος που είναι από μικρός στα γήπεδα, ως προερχόμενος από μία μεγάλη αθλητική οικογένεια ( ο πατέρας του Ανδρέας υπήρξε κορυφαίος και κοινής αποδοχής παράγοντας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ) φιλοδοξεί ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΟΧΕ, να συμβάλλει αποφασιστικά για την ανάπτυξη του χάντμπολ.

Το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μίλησε στο greekhandball.com για τις πρωτοβουλίες που θέλει να αναλάβει και για τις σκέψεις με τις οποίες προσεγγίζει την αναγκαιότητα για ενίσχυση της Ανάπτυξης στην επανεκκίνηση του χάντμπολ, μετά τον δαίμονα της πανδημίας.

Οι απόψεις του δίνουν στίγμα και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, καθώς, αποτελούν κρίσιμη ύλη για τις ζυμώσεις οι οποίες θα φέρουν και το αποτέλεσμα που αξίζει να έχει το χάντμπολ : 

'' Πρέπει να ξανασυστηθούμε σαν άθλημα, να αποκτήσουμε όραμα, να μπούμε ξανά σε ανοικτούς χώρους, σε ανοικτά γήπεδα. Να γυρίσουμε στις αλάνες, όπου η πρόσβαση είναι ανοικτή και ελεύθερη, όπου όλοι θα βλέπουν να παίζεται χάντμπολ. Να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε, που θέλουμε να πάμε, ποιοί είμαστε. Χρειάζεται να σταματήσει αυτή η εσωστρέφεια και να αναπτύξουμε τα τουρνουά που γίνονται σε ανοικτούς και προσβάσιμους χώρους, να βγούμε προς τα έξω, να ανοιχθούμε στον κόσμο, όπως παλιά. Για να προχωρήσουμε, οφείλουμε να πάμε με άλλους όρους. Τα κλειστά έχουν αναμφίβολα άλλες παροχές και προϋποθέσεις, δεν θα τα αφήσουμε φυσικά, αλλά, το άθλημα θα πρέπει να απελευθερωθεί με όσο το δυνατόν λιγότερες δικλείδες, για όπεν τουρνουά όπως και  συνολικά. Το άθλημα πρέπει να λειτουργεί περισσότερο αυτοματοποιημένα και η Ομοσπονδία να έρχεται σε ρόλο αρωγού των δράσεων. Με φαντασία, δουλειά και με ενίσχυση του ρόλου των σωματείων και των Ενώσεων, η Ομοσπονδία θα είναι εκείνη που θα βάζει τα υποστηρικτήρια θεμέλια  και θα συντελέσει ώστε να εκμοντερνισθεί το άθλημα. Πιστεύω μάλιστα ότι όλοι συμφωνούν σε αυτό. Πρόκειται για αρχικές σκέψεις, που χρειάζονται εξειδίκευση, αλλά, θεωρώ ότι θα κάνουμε ένα σύγχρονο, προσβάσιμο όσο και απλό σχεδιασμό, κατανοητό από όλους και εφικτό για το όφελος του αθλήματος ''. 


No comments