Τα δύο παιχνίδια στην Handball Premier έπρεπε να γίνουν, η ΟΧΕ έσφαλε... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα δύο παιχνίδια στην Handball Premier έπρεπε να γίνουν, η ΟΧΕ έσφαλε...

Η ΟΧΕ, στο χθεσινοβραδινό (04/03) ΔΣ της, έλαβε την απόφαση αναβολής των δύο αναμετρήσεων, που θα μπορούσαν να διεξαχθούν στην Handball Premier και συγκεκριμένα του αγώνα, Φαίακας Κέρκυρας - Ζαφειράκης Νάουσας, καθώς και του αγώνα, Φίλιππος Βέροιας - Δράμα, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν αύριο (06/03). Τόσο στην Κέρκυρα, όσο και στην Βέροια, ωστόσο, οι αναμετρήσεις θα μπορούσαν να λάβουν χώρα, αφού οι συγκεκριμένες περιοχές συμπεριλαμβάνονται στις ζώνες αυξημένου κινδύνου (κόκκινες περιοχές) και όχι πολύ αυξημένου κινδύνου (περιοχές σε βαθύ κόκκινο).

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ενημέρωσε χθες ότι θα θέσει ξανά τα ζητήματα που αφορούν στον αθλητισμό στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, στην σημερινή (06/03) της τακτική σύσκεψη, γεγονός που επέτρεψε, μεταξύ άλλων, στο χάντμπολ να διατηρεί κάποιες ελάχιστες έστω πιθανότητες για ανατροπή της προ ημερών αρνητικής για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό απόφασης, που έχει ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

Παράλληλα, τρεις εκ των τεσσάρων ομάδων, που θα συμμετείχαν στις αναμετρήσεις, ο Φίλιππος Βέροιας, η Δράμα και ο Φαίακας Κέρκυρας επιθυμούσαν να αγωνιστούν. Ακόμα, όμως, και ο Ζαφειράκης Νάουσας, που δήλωσε αρνητικός, και παρά τους προβληματισμούς της διοίκησής του, είχε προγραμματίσει σε απόλυτο βαθμό το ταξίδι του στο νησί του Ιονίου. 

Είναι δεδομένο, επίσης, ότι για την δομή του Πρωταθλήματος της Handball Premier, για το οποίο γίνεται λόγος, απαιτούνται ανάλογες προσαρμογές στην δεύτερη φάση, γεγονός το οποίο είχε συζητηθεί και συμφωνηθεί σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ της ΟΧΕ και των σωματείων. 

Παρ' όλα αυτά, με την χθεσινή απόφαση του ΔΣ της ΟΧΕ, το χάντμπολ βάζει τα... χεράκια του και βγάζει τα... ματάκια του. Και αυτό καθώς η Πολιτεία δεν απαγόρευσε ολοκληρωτικά την διεξαγωγή αγώνων -όσο και αν αυτό είναι υποκριτικό εκ μέρους της-, ούτε ανέστειλε τα Πρωταθλήματα της Handball Premier και της Α1 Γυναικών, όπως λανθασμένα υπογράμμισε στην χθεσινή της ανακοίνωση η ΟΧΕ και ας οδηγεί η Πολιτεία το χάντμπολ και τα άλλα αθλήματα εξαιτίας των αποφάσεών της ξανά σε αποδιοργάνωση. 

Το χάντμπολ έπρεπε να παραμείνει ενεργό, ακόμα και με αυτά τα δύο παιχνίδια, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα παρουσιαζόταν λιγότερο αποδυναμωμένο στην σημερινή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, εάν δεν είχε ανασταλεί, με απόφαση της ΟΧΕ, απόλυτα η δράση. Πώς θα εκλάβουν οι εμπνευστές αυτών των παράλογων αποφάσεων το γεγονός πως δίνεται η δυνατότητα να διεξαχθούν παιχνίδια, ακόμα και σε κάποιες περιοχές, αλλά η ΟΧΕ τα αναβάλει; Γιατί δεν κυριάρχησε η επιθυμία των τριών ομάδων, αλλά της μίας; Κατέβαλε η ΟΧΕ κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αλλάξει την δικαιολογημένη θέση του Ζαφειράκη; 

Το «όπλο» της ΟΧΕ, το μέτρο πίεσής της, προς την παράνοια Πολιτείας και λοιμωξιολόγων θα ήταν να γίνουν τα δύο αυτά παιχνίδια και όχι να κάνει την χάρη εκείνων που θέλουν να βάλουν «λουκέτο» στον αθλητισμό. Η ΟΧΕ έπρεπε να αντιδράσει στην πράξη, όχι μόνο με λόγια, στις αποφάσεις, να υψώσει ανάστημα και να «φωνάξει» ότι το χάντμπολ θα παραμείνει ζωντανό. Και έπειτα από την διεξαγωγή αυτών των αναμετρήσεων και ανάλογα με τυχόν εξελίξεις, τότε την Δευτέρα (08/03) το πρωί ας άρχιζε να καταστρώνει η ελληνική Ομοσπονδία χάντμπολ το νέο της πλάνο. Η ΟΧΕ βιάστηκε και έσφαλε...      


Υ.Γ. Το κείμενο αυτό γράφτηκε και δημοσιεύτηκε πριν από την σημερινή (05/03) σχετική απόφαση Πολιτείας και λοιμωξιολόγων, γιατί αποτελεί θέση του greekhandball.com, που δεν θα αλλάξει ακόμα και αν αποφασιστεί να ανακληθεί η τελευταία ΚΥΑ αναφορικά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Άλλωστε, μετά Χριστόν είμαστε όλοι προφήτες...  

No comments