Στο πλευρό των πρωταγωνιστών οι αθλητικοί συντάκτες ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στο πλευρό των πρωταγωνιστών οι αθλητικοί συντάκτες !


Με ανακοίνωση του ο Π.Σ.Α.Τ. παίρνει μία σωστή-αξιέπαινη πρωτοβουλία και με καθαρό τρόπο στέκεται στο πλευρό των αθλητών και των αθλητριών, των παιδιών για τα οποία και από τα οποία υπάρχει το επάγγελμα του αθλητικού συντάκτη και όχι μόνον αυτό  : 

'' Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου είναι υποχρεωμένος, βάσει του θεσμικού του ρόλου, να πάρει θέση στα όσα περίεργα συμβαίνουν, με μόνιμο «θύμα» τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για  το νέο ανεξήγητο και παράλογο «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που επιβλήθηκε με αφορμή την πανδημία. Πρόκειται για μια απόφαση που έχει προκαλέσει οργή σε όλη την αθλητική οικογένεια και ιδιαίτερα στους αθλητές και αθλούμενους.

Κάνουμε σαφές σε όλους τους τόνους ότι ο διαχωρισμός επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού αποτελεί ξεκάθαρα προσβολή για το εθνόσημο και τη χώρα μας και υπονομεύει τις μεγάλες επιτυχίες, που έχουν καταγράψει  οι αθλητές και οι ομάδες μας. Δυστυχώς, εδώ και ένα χρόνο, ζούμε το «θέατρο του παραλόγου», με αποφάσεις που το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν τα όνειρα χιλιάδων αθλητών.

Όποιοι και να φέρουν ευθύνη για αυτές τις απερίγραπτες παλινωδίες, μόλις τέσσερις μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους καλούμε άμεσα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο αθλητισμός ήταν, είναι και θα είναι πάντα, το πιο υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Και όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας οι αθλητές τήρησαν τους υγειονομικούς κανόνες,  λειτούργησαν πειθαρχημένα κι έστειλαν τα σωστά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. 

Ταυτοχρόνως, σε όλες τις περιπτώσεις, τίμησαν τα εθνικά χρώματα, αν και δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν σωστή προετοιμασία. Για να μην πούμε ότι δεν ήταν λίγες οι φορές, που δέχονταν την μία… τρικλοποδιά μετά την άλλη.

Ο ΠΣΑΤ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να επαναεξετάσουν τις αποφάσεις τους και να ανοίξουν άμεσα τις αθλητικές εγκαταστάσεις, που έκλεισαν χωρίς λόγο ''. 



No comments