Μελετάκος Γ.: «Η πιο λογική, στα μάτια μου, λύση...» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μελετάκος Γ.: «Η πιο λογική, στα μάτια μου, λύση...»



Ένα Final-4 είναι σύμφωνα με τον αθλητή του Άρη Νίκαιας, Γιώργο Μελετάκο, η καλύτερη δυνατή λύση, ώστε να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα της Handball Premier. Ο ίδιος τόνισε, επίσης, στο greekhandball.com ότι οι συντελεστές του αθλήματος θα πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι. 

Δήλωσε: «Αρχικά, θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όσους έχουν πληγεί από την όλη κατάσταση, τους υγειονομικούς, τους ανθρώπους της τέχνης, της εστίασης και φυσικά σ’ εμάς τους αθλητές ερασιτέχνες ή μη.

Σε σχέση, λοιπόν, με τον αθλητισμό, όπως δείχνει με την στάση της η Κυβέρνηση, προχωρά σε ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ των αθλημάτων, επιτρέποντας την δράση στα ''ακριβά'' και προβεβλημένα σπορ μεν, αφήνοντας στον ''πάγο'' και στην αφάνεια τους υπόλοιπους ''φτωχούς συγγενείς'' δε.

Το ζήτημα που προκύπτει για εμένα είναι η υγεία των αθλητών, βλέπουμε αλλεπάλληλους  τραυματισμούς, λόγω της απραξίας μηνών. Την μια μέρα σταματάμε, την άλλη μας λένε τελικά επιστρέψτε στις προπονήσεις, αλλά μην παίξετε αγώνες. Υπάρχει χαρακτηριστικό παράδειγμα δύο  αθλητών από την Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι έπαθαν ρήξη χιαστών στην προπόνηση, για να παίξουν σ' ένα Πρωτάθλημα χωρίς στόχους. Φυσικά και οι ατυχίες είναι μέσα στον αθλητισμό, αλλά για ποιόν λόγο να διακινδυνεύσει ο αθλητής την σωματική του ακεραιότητα για ένα Πρωτάθλημα του οποίου η μοίρα είναι προδιαγεγραμμένη;

Έχουμε παίξει μέσα σε 7-8 μήνες 7 επίσημα παιχνίδια και έχουμε διακόψει τις προπονήσεις μας 3 φορές! Αφού δεν κατάφεραν οι αρμόδιοι ΟΧΕ και ΓΓΑ μέσω πίεσης προς την κυβέρνηση να μας ''κρατήσουν'' στο γήπεδο, γιατί να το κάνουν τώρα; Μας ρώτησε κανείς πόσο καιρό χρειάζεται το σώμα μας να επανέλθει σε αγωνιστικό επίπεδο; Και μιλάω εξ ονόματος του 70%-80% των αθλητών χάντμπολ στην Ελλάδα.

Κατά την προσωπική μου άποψη αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία μας και η σωματική μας ακεραιότητα. Το γεγονός ότι δεν υποβιβάζεται κάποια ομάδα θέτει εκτός στόχων όλες τις ομάδας πέρα από τις 3-4 που θέλουν να διεκδικήσουν την έξοδο στην Ευρώπη και το Πρωτάθλημα. Η πιο λογική λύση, λοιπόν, στα μάτια μου, φαντάζει ένα τύπου open final 4 με την χρήση wild card από την Ομοσπονδία, έτσι ώστε κάθε σύλλογος που μπορεί να καλύψει τα έξοδά του, να λάβει μέρος και να διεκδικήσει ό, τι τού αναλογεί. Για τις υπόλοιπες ομάδες, να μην κρυβόμαστε, το Πρωτάθλημα έχει πλέον διεκπεραιωτικό χαρακτήρα, αλλά για τους αθλητές μπορεί να κρύβει πολύ άσχημες συνέπειες. Γι’ αυτό ας αφήσουμε στην άκρη τα προσωπικά μικροσυμφέροντα και ας προασπιστούμε για μια φορά το άθλημά μας ΕΝΩΜΕΝΟΙ!».

No comments