Στις 17 Μαρτίου η κλήρωση για την 1η προκριματική φάση του EURO 2022 των Γυναικών, στην οποία θα λάβει μέρος η Εθνική Ελλάδας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στις 17 Μαρτίου η κλήρωση για την 1η προκριματική φάση του EURO 2022 των Γυναικών, στην οποία θα λάβει μέρος η Εθνική Ελλάδας


Στις 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η μία από τις δύο κληρώσεις (12:00 η ώρα Ελλάδας), στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στην Βιέννη, για τα προκριματικά του EURO 2022 των γυναικών, στα οποία θα μετάσχει η Εθνική Ελλάδας. Η κάτοχος του τίτλου, Νορβηγία, καθώς επίσης και οι διοργανώτριες χώρες, Σλοβενία, Β. Μακεδονία, Μαυροβούνιο προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση του τουρνουά, που θα διεξαχθεί στις 4-20 Νοεμβρίου 2022 και θα λάβει χώρα μεταξύ 16 ομάδων.

Για τα προκριματικά (Οκτώβριος 2021-Απρίλιος 2022), 24 ομάδες θα χωριστούν σε 6 γκρουπ των 4 ομάδων και οι 2 καλύτερες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Επομένως, 12 ομάδες θα λάβουν «εισιτήρια» για την τελική φάση. 

Οι ακόλουθες 21 ομάδες θα μετάσχουν απευθείας στην κλήρωση της 25ης Μαρτίου (12:00 η ώρα Ελλάδας), για τα προκριματικά του EURO: Ολλανδία, Ρωσία, Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Σουηδία, Γερμανία, Ρουμανία, Σερβία, Ουγγαρία, Κροατία, Πολωνία, Τσεχία, Αυστρία, Λευκορωσία, Ελβετία, Σλοβακία, Ισλανδία, Τουρκία, Λιθουανία, Ουκρανία. 

Ωστόσο, ορισμένες ομάδες, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Εθνικής Ελλάδας, θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στα προκριματικά, μέσω της δοκιμασίας της 1ης προκριματικής φάσης. Σε αυτήν, για την οποία η κλήρωση θα γίνει στις 17 Μαρτίου (12:00 η ώρα Ελλάδας), θα μετάσχουν συνολικά 11 ομάδες, οι οποίες είναι οι εξής: N. Φερόε, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ιταλία, Κόσοβο, Ισραήλ, Φινλανδία, Λουξεμβούργο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κύπρος, Λετονία. Αυτές οι ομάδες θα χωριστούν σε 3 γκρουπ, εκ των οποίων τα 2 θα συμπεριλαμβάνουν 4 ομάδες και το ένα 3 ομάδες. Οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στα προκριματικά του EURO 2022, που ξεκινούν τον Οκτώβριο.

Για την προετοιμασία ενόψει της 1ης προκριματικής φάσης, η EHF τόνισε πως είναι αναγκαία η επιπλέον μία προπονητική εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 31 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου.

No comments