Η ΟΧΕ ενημέρωσε για την απόσυρση του Βελγίου από τα προκριματικά του EURO 2022 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΟΧΕ ενημέρωσε για την απόσυρση του Βελγίου από τα προκριματικά του EURO 2022Για την απόσυρση της Εθνικής Βελγίου από τα προκριματικά του EURO 2022 ενημέρωσε η ελληνική Ομοσπονδία χάντμπολ. Το greekhandball.com είχε παρουσιάσει την είδηση στις 06/02 (δείτε εδώ). 


Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της ΟΧΕ:


«Με επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ, η οποία κοινοποιήθηκε στις Ομοσπονδίες Ελλάδας, Γαλλίας και Σερβίας, η Ομοσπονδία του Βελγίου ενημέρωσε για την απόσυρση της από τα προκριματικά του ΕURO 2022.

Η κατάσταση της πανδημίας του covid-19 στην χώρα δεν επιτρέπει στην Εθνική ομάδα του Βελγίου να προετοιμαστεί για τους επίσημους αγώνες και ως εκ τούτου ο 1ος όμιλος θα συνεχιστεί με τρεις ομάδες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Ελλάδα εξασφαλίζει την 3η θέση στον όμιλο και θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για πρόκριση στα εναπομείναντα παιχνίδια με Γαλλία και Σερβία.

Την πρόκριση -και μαθηματικά πλέον την 1η θέση- έχει εξασφαλίσει η Σερβία. Στην τελική φάση θα προκριθεί επίσης η 2η ομάδα του ομίλου, ενώ προκρίνονται και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των 8 ομίλων, βάσει των αποτελεσμάτων που έχουν με τους δύο πρώτους.

Η ΕHF όπως ενημέρωσε πως θα επικοινωνήσει με τις ομοσπονδίες Ελλάδας, Γαλλίας και Σερβίας, ώστε να καταρτίσει έναν νέο πρόγραμμα για τους αγώνες: Ελλάδα- Γαλλία, Ελλάδα- Σερβία και Γαλλία- Ελλάδα.


Βαθμολογία 1ου ομίλου

1. Σερβία 5 (3 ματς)

2. Γαλλία 1 (2 ματς)

3. Ελλάδα 0 (1 ματς)».

No comments