Παπαχαρτοφύλης: «Πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το γήπεδο - Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πανηγυρίσουμε μια μεγάλη πρόκριση κόντρα στην CSM Βουκουρεστίου» (ηχητικό) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Παπαχαρτοφύλης: «Πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το γήπεδο - Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πανηγυρίσουμε μια μεγάλη πρόκριση κόντρα στην CSM Βουκουρεστίου» (ηχητικό)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Over FM» και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Χατζηδημητρίου μίλησε την Κυριακή (07/02) ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ, Στάθης Παπαχαρτοφύλης. Το greekhandball.com απομαγνητοφώνησε μέρη της συνέντευξης και τα παρουσιάζει παρακάτω.

Δήλωσε: «Τα παιχνίδια με αντίπαλο την CSM Βουκουρεστίου είναι δύο πρόωροι τελικοί. Η έλλειψη αγωνιστικής δραστηριότητας μας δημιουργεί ένα πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά, πιστεύουμε στις δυνατότητες και στην ποιότητα της ομάδας, καθώς και στην δουλειά που γίνεται από το προπονητικό επιτελείο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 21/02 το βράδυ θα πανηγυρίσουμε μια μεγάλη πρόκριση».

Ανέφερε ακόμα: «Ο κόσμος είναι η κινητήριος δύναμη της ομάδας. Το χάντμπολ της ΑΕΚ έχει μπει στο DNA του φίλου και οπαδού της ΑΕΚ. Υπάρχει τρομερό δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων της ομάδας και των φιλάθλων. Με την ηγεσία του κ. Παπασταμάτη κάνουμε βήματα πολύ παραπάνω, έχουν τεθεί υψηλοί στόχοι».

Σχολίασε, επιπλέον: «Ο σχεδιασμός που γίνεται, γίνεται στα πρότυπα των σχεδιασμών ευρωπαϊκών κλαμπ. Αν υπήρχε γήπεδο με προδιαγραφές για μεγάλες διοργανώσεις, η ΑΕΚ θα έπαιζε αυτή την σεζόν στην SEHA League και θα ήταν στην θέση της Μπεσίκτας στους ομίλους του EHF European League. Δυστυχώς, η έλλειψη μίας τέτοιας εγκατάστασης μας στέρησε αυτή την προοπτική, θα ήταν μια πολύ μεγάλη διάκριση συνολικά, για εμάς και το ελληνικό χάντμπολ. 

Ο κ. Παπασταμάτης έχει θέσει όλες τις προϋποθέσεις, για να δουλεύουμε σε επαγγελματικά πρότυπα και αυτό κάνουμε. Υπήρξαν παίκτες, των οποίων τα συμβόλαια έληγαν το 2022 και ανανεώθηκαν από φέτος, έγιναν μεταγραφές από το πάνω ράφι, για παράδειγμα η μεταγραφή του Ουγκάλντε ήταν στις κορυφαίες 20 στην Ευρώπη. Ο κ. Παπασταμάτης έχει θέσει ένα πενταετές πλάνο, το οποίο πιστεύω ότι θα αλλάξει το ρου του ελληνικού χάντμπολ και θα καθιερώσει σταδιακά την ΑΕΚ στα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης».

Για το γηπεδικό, επεσήμανε: «Υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με το γήπεδο και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες, θα είναι ευχάριστα τα νέα για την ΑΕΚ και το ελληνικό χάντμπολ, αφού το γήπεδο θα αποτελέσει έδρα και της Εθνικής ομάδας».    

Πρόσθεσε: «Στόχος για την τρέχουσα περίοδο, εκτός από το νταμπλ, είναι η κατάκτηση του EHF European Cup. Αν περάσουμε το εμπόδιο της CSM Βουκουρεστίου, πιστεύω πως θα ανοίξει ο δρόμος για τον τελικό, με στόχο να φέρουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο στην Ελλάδα».

No comments