Η μαγευτική Αγία Πετρούπολη, όπου θα ταξιδέψει η ΑΕΚ, για να αντιμετωπίσει την Νέβα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η μαγευτική Αγία Πετρούπολη, όπου θα ταξιδέψει η ΑΕΚ, για να αντιμετωπίσει την Νέβα


Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας είναι η παραμυθένια Αγία Πετρούπολη (σ.σ. πιο σωστά Αγιοπετρούπολη, καθώς είναι η Πόλη του Αγίου Πέτρου, ενώ η ονομασία Αγία Πετρούπολη παραπέμπει λανθασμένα στο νόημα Αγία Πόλη του Πέτρου), η οποία βρίσκεται στην βορειοδυτική Ρωσία και πολύ κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία, στο σημείο όπου ο ποταμός Νέβας εκβάλλει στην Βαλτική Θάλασσα.

Παλαιότερα, η Αγία Πετρούπολη, που σήμερα αριθμεί περίπου 5.000.000 κατοίκους, ήταν πρωτεύουσα της Ρωσίας. Ιδρύθηκε ως Πετερμπούργκ (Πετρούπολη), όμως το 1914 μετονομάστηκε σε Πετρογκράντ, καθώς το Πετερμπούργκ θύμιζε γερμανικά και οι Γερμανοί ήταν αντίπαλοι των Ρώσων στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά το θάνατο του Βλαντίμιρ Λένιν και έως το 1991 ονομαζόταν Λένινγκραντ.

Το greekhandball.com παρουσιάζει τα περισσότερα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης, ώστε μέσα από τις μαγευτικές εικόνες να μεταφερθείτε στην πόλη, στην οποία θα ταξιδέψει η ΑΕΚ για το ματς κόντρα στην Νέβα, στο πλαίσιο των προημιτελικών του EHF European Cup.  

Η «πρωτεύουσα του Βορρά», Αγία Πετρούπολη, που είναι χτισμένη πάνω σε 44 νησιά και είναι, επίσης, γεμάτη από μεγαλοπρεπή κτίρια, θεωρείται ολόκληρη ένα μουσείο αρχιτεκτονικής. Η UNESCO έχει ανακηρύξει το κέντρο, καθώς και πολλά προάστιά της ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. 


Ο Νέβας (σ.σ. εξού και το όνομα της ομάδας) είναι ποταμός της περιφέρειας Λένινγκραντ στην βορειοδυτική Ρωσία. Εκβάλλει στον κόλπο της Φινλανδίας (ανατολική Βαλτική Θάλασσα) σχηματίζοντας δέλτα. Ο Νέβας διασχίζει την πόλη και όταν παγώνει τον χειμώνα, είναι αδύνατη η διέλευση πλοίων.

Πέτερχοφ: Ήταν τα θερινά ανάκτορα των τσάρων. Πρόκειται για ένα παλάτι με υπέροχους κήπους. Σχεδιάστηκε στα πρότυπα των Βερσαλλιών, που είχε θαυμάσει ο τσάρος Πέτρος Α', στη Γαλλία.

Η Παναγία του Καζάν. Η εικόνα της Παναγίας, που βρίσκεται μέσα στο ναό, εντοπίστηκε στο Καζάν.

Στο μουσείο Ερμιτάζ, ένα από τα κορυφαία του κόσμου, βρίσκονται πάνω από 3 εκατομμύρια έργα τέχνης.

Χρειάστηκε να περάσουν 40 χρόνια έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του ναού του Αγίου Ισακίου, για τον οποίο δούλεψαν 40.000 εργάτες.

Φρούριο Πέτρου και Παύλου. Μέσα στο φρούριο βρίσκονται οι τάφοι των Ρώσων τσάρων.

Η άσβεστη φλόγα τιμά την μνήμη των πεσόντων της ρωσικής επανάστασης και του Β' Παγκοσμίου πολέμου.

Η εκκλησία του ρέοντος / χυμένου αίματος λειτουργεί, πλέον, ως μουσείο και όχι ως εκκλησία.


Δείτε και άλλες φωτογραφίες από την Αγία Πετρούπολη:






No comments