Συνέντευξη Κ. Γκαντή στο greekhandball: «Όσοι βάζουν το σωματειακό ή ατομικό συμφέρον πάνω από το χάντμπολ, δεν προσφέρουν θετικές υπηρεσίες στον αθλητισμό» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συνέντευξη Κ. Γκαντή στο greekhandball: «Όσοι βάζουν το σωματειακό ή ατομικό συμφέρον πάνω από το χάντμπολ, δεν προσφέρουν θετικές υπηρεσίες στον αθλητισμό»



συνέντευξη στον ΝΙΚΟ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ


Σε διαδικασία επανεκκίνησης βρίσκεται το χάντμπολ, με τις ομάδες της Handball Premier και της Α1 Γυναικών, σταδιακά, να μπαίνουν ξανά στο γήπεδο για προπόνηση, μετά από περίπου δύο μήνες απραξίας.

Το greekhandball.com μίλησε με τον Πρόεδρο της ΟΧΕ, Κώστα Γκαντή, για το πλαίσιο και τις συνθήκες επανέναρξης, τις ιδιαιτερότητες, την προοπτική, όπως και για τις Εθνικές μας ομάδες:


«Όρος επιβίωσης για το άθλημά μας οι αγώνες»


-Θα ξεκινήσουν τα Πρωταθλήματα; 

«Είναι βαθιά πεποίθηση μου ότι θα γίνουν τα Πρωταθλήματα. Όλες οι ενέργειες της ΟΧΕ και των σωματείων μετά την απόφαση της Πολιτείας να ανοίξει τα γήπεδα για το χάντμπολ είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαι αισιόδοξος . Είναι όρος επιβίωσης για το άθλημά μας οι αγώνες, ο λόγος για τον οποίο υπάρχουμε. Δεν υπάρχει άλλη σκέψη ή μάλλον η άλλη σκέψη, είναι ‘’αποχωρώ από τον αθλητισμό’’. Είναι μονόδρομος αυτή η στρατηγική. 

Άνευ όρων, λοιπόν, επιστροφή στα γήπεδα, γιατί όλοι είμαστε ερασιτέχνες. Τα Πρωταθλήματα πρέπει να γίνουν. Η ΟΧΕ είναι αδιανόητο να έχει προγραμματισμό, για να μην γίνουν. Το ίδιο ισχύει και για τα Πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών, για τα οποία με βάση την εμπειρία της περασμένης σεζόν, η Πολιτεία όποιες αποφάσεις παίρνει για άνοιγμα αγωνιστικών δραστηριοτήτων, τις παίρνει και για τα υπόλοιπα Πρωταθλήματα. Σταδιακά ανοίγουν τα Πρωταθλήματα και αν όλα πάνε καλά θα ανοίξουν και οι παρακάτω κατηγορίες. Βεβαίως, άλλοι είναι οι αρμόδιοι και άλλα τα κριτήρια που χρησιμοποιούν, υγειονομικά και όχι αθλητικά. Ευτυχώς που προτείνει ο ΕΟΔΥ και έτσι δεν υπάρχει  περίπτωση αμφισβήτησης ή μεροληψίας».


-Κύπελλο θα διοργανωθεί;

«Και για το Κύπελλο ισχύει το ίδιο. Είμαστε τυχεροί που δεν έχει αρχίσει ο θεσμός και έτσι μπορούμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές σε σχέση με την περασμένη σεζόν στη νέα προκήρυξη και έτσι θα παίξουμε Κύπελλο Ελλάδας με ομάδες της Α1. Αυτή είναι η πρόθεσή μας».


«Προς το παρόν δεν μπορεί να υπάρξει νέα προκήρυξη, θα δουλέψουμε με την ισχύουσα»


-Θα προχωρήσετε με νέα προκήρυξη; 

«Προς το παρόν, δεν μπορεί να υπάρξει νέα προκήρυξη και θα δουλέψουμε με την ισχύουσα. Υπάρχει το χρονικό περιθώριο, έχουμε την δυνατότητα να τελειώσουμε τα Πρωταθλήματα και αυτό μας το επιτρέπει το σύστημα. Αυτό που θα δούμε, όταν θα έχουμε ημερομηνία να παίξουμε, είναι αν θα παίξουμε κανονικά ή αν θα χρειαστεί να μπουν και Τετάρτες, τουλάχιστον για το κλείσιμο του δεύτερου γύρου των ομίλων. Όταν θα έλθει η δεύτερη φάση, θα δούμε. Για να αλλάξουμε προκήρυξη, πρέπει να μας το επιτρέπει ο νόμος. Αν μας το επιτρέψει ο νόμος και το απαιτήσουν οι συνθήκες, θα το κάνουμε». 


-Θα πέφτουν ομάδες; 

«Ζήτημα της προκήρυξης είναι αυτό. Δεν είναι θέμα, ώστε να συζητήσουμε αυτή τη στιγμή, αλλά η δική μου θέση απέναντι στις ομάδες, που αυτή τη στιγμή συνεισφέρουν στην επιβίωση του αθλήματος, είναι ότι θα έχουν την εκτίμηση και τον σεβασμό μας με ό, τι αυτό συνεπάγεται». 



-Πότε θα ξεκινήσουν τα Πρωταθλήματα; 

«Όπως γνωρίζετε, η αρμοδιότητα για τον ορισμό της ημερομηνίας επανέναρξης ανήκει στον ΕΟΔΥ και ορίζεται με νόμο. Εμείς, ως ημερομηνία επανέναρξης, θα προτείνουμε στην Επιτροπή των γιατρών περίπου στα μέσα του επόμενου μήνα, πιθανόν 13-14 Φεβρουαρίου. Οι πιο πολλές ομάδες θα ξεκινήσουν προπονήσεις αυτές τις ημέρες. Θα έχουμε καλύτερη και ακριβέστερη εικόνα μόλις μπουν όλες οι ομάδες στο γήπεδο».


«Νομίζω πως θα προλάβουμε να τελειώσουν όλα τα Πρωταθλήματα»


-Θα προλάβετε να τελειώσουν τα Πρωταθλήματα; 

«Θεωρώ ότι η πρόβλεψη της Ομοσπονδίας, από την αρχή της σεζόν, για τον τρόπο διεξαγωγής όλων των Πρωταθλημάτων, είναι σωτήρια για το άθλημα, όπως εξελίσσεται η πανδημία. Νομίζω ότι θα τα προλάβουμε όλα. Το ίδιο και με τα αναπτυξιακά, που συνδέονται με την λειτουργία των σχολείων. Εφόσον ανοίξουν αυτά, θα μπουν προοδευτικά και οι ομάδες σε λειτουργία και στις υποδομές. Είναι αλληλένδετη η λειτουργία της εκπαιδευτικής δομής με τον σωματειακό αθλητισμό, άρα και με τα αναπτυξιακά».

 

-Τα Πρωταθλήματα μπορεί να μην ολοκληρωθούν; 

«Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο, αυτό ούτε καν θέλω να το σκέφτομαι. Τα χρονικά περιθώρια προσφέρουν σχετική ευελιξία, επαρκούν, το έχουμε προβλέψει. Ό, τι χειρότερο θα είναι και για αθλητές και για ομάδες, να ξεκινήσουν και να σταματήσουν. Αλλά πιστεύω ότι δεν θα πάθουμε ζημιά...».


«Θέληση των ομάδων να αγωνιστούν, άνευ όρων, αδιαπραγμάτευτα»


-Το κόστος των τεστ προκαλεί πρόβλημα στις ομάδες.

«Από την επικοινωνία που έχω με τις ομάδες, όλες έχουν βρει τα τεστ είτε μέσω χορηγίας, είτε μέσω του συστήματος υγείας, οπότε είναι θέμα ημερών όλες οι ομάδες να μπουν στο γήπεδο. Αυτό καταδεικνύει την θέληση όλων να αγωνιστούν με οποιοδήποτε τρόπο, άνευ όρων, αδιαπραγμάτευτα».


-Η ΟΧΕ θα βοηθήσει για την κάλυψη των τεστ; 

«Για το κόστος των τεστ ήδη έχουν ανταποκριθεί οι περισσότεροι Δήμοι και στείλαμε μάλιστα  ευχαριστήριες επιστολές. Ζητήσαμε από όλους την αρωγή τους και μέσα στις επόμενες ημέρες θα τελειώσουμε με όλους. Αντίστοιχα, ασκούμε πιέσεις στις Περιφέρειες τόσο για τα τεστ, όσο και για τις μετακινήσεις. Άλλωστε, έχουν πλέον τα νομικά όπλα, για να χρηματοδοτήσουν σχετικές δαπάνες. 

Η ΟΧΕ ήταν από την αρχή δίπλα στα σωματεία επιμένοντας να βοηθήσουμε μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να βρεθεί λύση. Τα οικονομικά της ΟΧΕ έχουν ως εξής: Έχουμε χρήματα για μισθοδοσία δύο μηνών συν ένα ποσό για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων, αναμένοντας τον  προϋπολογισμό του 2021, τον οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμα. Πρέπει να  θυμόμαστε τον κορυφαίο στόχο, τόσο οργανωτικά, όσο και αγωνιστικά, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων τον Αύγουστο, άρα με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης. Αν υπάρξουν θετικά νέα στον προϋπολογισμό από την Πολιτεία ή κάποια ενδεχόμενη χορηγία, θα εξετάσουμε τότε το ενδεχόμενο, αλλά με την αγορά κλειστή το βρίσκω δύσκολο να συμβεί».



«Θεωρώ πως στο τέλος θα μπουν στο γήπεδο και οι 26»


-Ωστόσο, στις τηλεδιασκέψεις, που πραγματοποιήθηκαν, δεν παρατηρήθηκε απόλυτη ομοθυμία.

«Προσωπικά δεν παρακολούθησα όλη την τηλεδιάσκεψη, την οποία κάλεσε ο κ. Χειβιδόπουλος, μόνο έκανα παρέμβαση σε δύο σημεία. Όμως, από τις τοποθετήσεις των ομάδων, με τις οποίες μίλησα πολλές φορές στις επόμενες ημέρες, κατάλαβα ότι θέλησή τους είναι να μπουν στις προπονήσεις και να επανεκκινήσουμε με αυτόν τον τρόπο τόσο το άθλημά μας, όσο και τα Πρωταθλήματά μας, όπως αυτά έχουν προγραμματιστεί. Αληθεύει ότι υπήρχαν ασυμφωνίες και το θεωρώ φυσιολογικό. Ωστόσο, θεωρώ ότι στο τέλος θα μπουν στο γήπεδο και οι 26.

Σε μία ανοικτή συζήτηση μεταξύ της ΟΧΕ και των σωματείων και ειδικά εν μέσω τέτοιας κατάστασης, που έχει προκύψει από την πανδημία, είναι λογικό να υπάρχουν αντίθετες απόψεις ή τριβές. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι στον χώρο του αθλητισμού και ειδικά στο χάντμπολ, στο οποίο την ατομική ευθύνη την μαθαίνουν οι συντελεστές του αθλήματος από την αρχή, όπως και τον σεβασμό στον διπλανό τους, είναι αδύνατο να μοιράζουν τις συλλογικές τους ευθύνες σε άλλους, κρυπτόμενοι πίσω από τον κορωνοϊό. Θεωρώ, λοιπόν, ότι όσοι βάζουν το σωματειακό ή ατομικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον του αθλήματος που υπηρετούμε όλοι μας αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν προσφέρουν θετικές υπηρεσίες στον αθλητισμό και είμαι σίγουρος πως οι ενέργειές τους θα έχουν αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό, που επιδιώκουν».

 

«Άδικες οι κατηγορίες που προσάπτονται στην ΟΧΕ, η οποία δεν έχει κανέναν λόγο στη διοργάνωση των Κυπέλλων Ευρώπης -  Επαρκής χρόνος προετοιμασίας σε όλες τις ομάδες, δεν θα προκύψει καμία ανισορροπία»


-Η ΟΧΕ κατηγορήθηκε για έλλειψη ισονομίας.

«Στην Ομοσπονδία όσο αυτό το Δ.Σ. έχει την ευθύνη για την διοίκηση του αθλήματος, από το 2014 και μετά, η ισορροπία μεταξύ των σωματείων κατά την διάρκεια διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων είναι μία συνθήκη που την κρατούμε όλοι μας ευλαβικά. Αιχμή του δόρατος στη διατήρηση αυτής της ισορροπίας είναι η Επιτροπή Πρωταθλημάτων, που διαχειρίζεται καθημερινά τα θέματα, με τον γενικότερο συντονισμό από το Δ.Σ. ως τελικό αποδέκτη των δυσλειτουργιών και παραπόνων και ως όργανο που προσπαθεί κάθε φορά με λεπτούς χειρισμούς να κρατήσει τις ισορροπίες.

Στην προκειμένη περίπτωση, για τις προπονήσεις των ομάδων, όσες ομάδες από εκείνες που είχαν δικαίωμα, γιατί οι άλλες το απεμπόλησαν, δήλωσαν στην αρχή της σεζόν ότι θα παίξουν στην Ευρώπη και συγκεκριμένα η ΑΕΚ στους άνδρες και ο ΠΑΟΚ στις γυναίκες αιτήθηκαν προς τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να συμμετέχουν σε αυτές τις διοργανώσεις, να μπουν στις προπονήσεις. Η ίδια δυνατότητα δόθηκε και σε αντίστοιχες περιπτώσεις ομάδων σε άλλα αθλήματα. Η ΟΧΕ δεν διοργανώνει Κύπελλα Ευρώπης, αλλά ασφαλώς το ελληνικό χάντμπολ είναι υπερήφανο που εκπροσωπείται διεθνώς σε συλλογικό επίπεδο. 

Η ΟΧΕ αιτήθηκε μόνο προπονήσεις των Εθνικών ομάδων Ανδρών, για τους αγώνες που έχει τώρα, Εφήβων για το Παγκόσμιο και Γυναικών τον Νοέμβριο για τα παιχνίδια που μετατέθηκαν τον Μάρτιο και απλά υποστήριξε ως όφειλε το αίτημα των ομάδων που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι άδικες οι κατηγορίες που προσάπτονται στην ΟΧΕ, η οποία δεν έχει κανέναν λόγο στη διοργάνωση των Κυπέλλων Ευρώπης. Ορθά, ωστόσο, επέτρεψε ο ΕΟΔΥ να εκπροσωπήσουν την χώρα τους αυτές οι ομάδες, όπως ορθά άλλοι αθλητές προπονούνται με την Εθνική Ανδρών. Εξάλλου, για την επανέναρξη των Πρωταθλημάτων, η ΟΧΕ θα δώσει επαρκή χρόνο προετοιμασίας σε όλες τις ομάδες και δεν θα προκύψει καμία ανισορροπία, είμαστε άλλωστε σε επαφή με τα σωματεία και τους Συνδέσμους προπονητών και αθλητών».


-Τι σάς λένε προπονητές και αθλητές ; 

«Με τους προπονητές συμφωνώ απόλυτα για την θέση τους. Τεκμηρίωσαν με στοιχεία τον τρόπο προετοιμασίας και την διαδικασία επανεκκίνησης και έθεσαν εαυτούς στην υπηρεσία του αθλήματος. Οι αθλητές έβαλαν τα δικά τους προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θέματα που αφορούν κυρίως τις πληρωμές τους και τα γενικότερα προπονητικά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από την διακοπή. Και με αυτούς, όμως, είμαστε σε συνεννόηση. Άλλωστε, ο εκπρόσωπός τους (σ.σ. Ανδρέας Αραπακόπουλος) είναι μέλος του Δ.Σ. και εκεί είναι πιο στενή η συνεργασία. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να βοηθήσουμε, να είμαστε δίπλα τους, αυτοί θα στηρίξουν το άθλημα στο γήπεδο, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές.

Κατανοώ τις αγωνίες τους, τις έχω συζητήσει επανειλημμένα με τον Πρόεδρό τους, οι πιο πολλές αφορούν κυρίως στις σχέσεις των σωματείων με τους αθλητές, στις οποίες η ΟΧΕ δεν έχει ρυθμιστικό ρόλο. Θεωρώ ότι όση προσπάθεια κάνουν τα σωματεία να επανέλθουν, άλλη τόση πρέπει να κάνουν και οι αθλητές. Όλοι οφείλουν να αποδείξουν ότι το συμφέρον του αθλήματος πρέπει να υπερβαίνει και τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας».



«Περιθώριο για μεταγραφές ακόμα και αν έχει ξεκινήσει το Πρωτάθλημα»


-Με την εγκύκλιο μεταγραφών τι θα γίνει;

«Ως προς τις μεταγραφές δεν έχουμε καταλήξει, αλλά είναι θετικοί όλοι οι συνάδελφοι στο Δ.Σ., ώστε να δώσουμε περιθώριο ικανό, προκειμένου να έχουν ομάδες και αθλητές κινητικότητα και μέσα στον Φεβρουάριο, αν χρειαστεί. Ακόμα και αν έχει ξεκινήσει το Πρωτάθλημα».


-Εκφράστηκε η άποψη από παράγοντες ότι η ΟΧΕ τούς πετά το μπαλάκι.

«Το μπαλάκι δεν το είχαμε ποτέ εμείς ως ΟΧΕ. Είναι ξεκάθαρα τα τελευταία χρόνια υποχρεώσεις και καθήκοντα τόσο των ομάδων, όσο και της ΟΧΕ. Πιο ανοικτή, δημόσια και καθαρή διαχείριση της επιχορήγησης που λαμβάνει η ΟΧΕ από την Πολιτεία, δεν υπάρχει. Μπορεί όποιος θέλει να το δει στο Διαύγεια και από εκεί να διακρίνει αν υπάρχει η δυνατότητα να υπερβούμε ή όχι τον προϋπολογισμό».


«Λειτουργούμε και αποφασίζουμε βασιζόμενοι στη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. και των σωματείων»


-Υπάρχουν ορισμένα σωματεία που διαμαρτύρονται για θέσεις και αποφάσεις της ΟΧΕ παρούσες και προηγούμενες. Τι έχετε να πείτε γι' αυτό;

«Ως ΟΧΕ λειτουργούμε και αποφασίζουμε βασιζόμενοι στη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. και των σωματείων. Επομένως, οι αποφάσεις μας χαρακτηρίζονται από αυτή την ισχυρότατη πλειοψηφία, έχοντας την σύμφωνη γνώμη των σωματείων και γνώμονα το συμφέρον του αθλήματος. Εμείς δεν διοικούμε με γνώμονα το συμφέρον συγκεκριμένων σωματείων». 



«Η έλλειψη προπονητικού κέντρου και γηπέδου κατάλληλων διαστάσεων στην Αθήνα, αποτελεί παράγοντα ανασχετικό για την πρόοδο του αθλήματός μας»


-Οι Εθνικές ομάδες μπαίνουν, σταδιακά, στο προσκήνιο.

«Ήδη, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών ξεκινά στην Αίγυπτο, το άθλημα παίζεται με το εξαιρετικό υγειονομικό  πρωτόκολλο που παρουσίασε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, πρωτότυπο και καινοτόμο, ειδικά προσαρμοσμένο στο άθλημά μας. Η Εθνική Ανδρών παίζει το πρώτο παιχνίδι της με την πανίσχυρη Σερβία και περιμένουμε την άδεια για επιστροφή σε προπονήσεις της Εθνικής Εφήβων. Όσον αφορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, προσπαθούμε να βρούμε σιγά σιγά τον ρυθμό μας και σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία και την Πολιτεία, θα δώσουμε τις απαιτούμενες λύσεις, ώστε να έχουμε μία διοργάνωση που θα επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο από την πανδημία, θα μεταφέρουμε ατόφια την τεχνογνωσία από το Παγκόσμιο της Αιγύπτου.

Η Εθνική Ανδρών είναι μία ομάδα που βρίσκεται στην κορύφωση της προσπάθειάς της, ξεκίνησε πριν από 2-3 χρόνια με προπονητή τον Γιάννη Αρβανίτη. Αποτελεί μεγάλο στοίχημα η πρόκριση σε αυτή την διοργάνωση, πολύ δύσκολο, λόγω των ισχυρών αντιπάλων. Χάσαμε την προηγούμενη πρόκριση επειδή δεν καταφέραμε νίκη επί της Τουρκίας, πρέπει τώρα να προσπεράσουμε το Βέλγιο και να πάρουμε βαθμούς από τους δύο πρώτους στον όμιλο, για να έχουμε τύχη να περάσουμε ως καλύτεροι τρίτοι. Αν δεν τα καταφέρουμε, πρέπει να κάνουμε άλλο σχεδιασμό. 

Οι συναντήσεις της Εθνικής Νέων αναβλήθηκαν, για την Εφήβων ορατός στόχος είναι το Παγκόσμιο της Αθήνας ενώ η Εθνική Γυναικών θα δείξει τις δυνάμεις της τον Μάρτιο. Έχουμε να δούμε Εθνική ομάδα σε αγώνα εδώ και ένα χρόνο. Η απραξία δεν βοηθά. Για να κάνεις επιτυχία σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο, πρέπει και το αγωνιστικό σου επίπεδο να είναι αντίστοιχο. Είναι πρόβλημα η πανδημία που διέκοψε το πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής Εφήβων, το οποίο ήταν πολύ μεγάλο και με πολλά διεθνή φιλικά παιχνίδια, αλλά ελπίζω ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να  καλύψουμε το κενό. 

Γενικότερα, όμως, η έλλειψη προπονητικού κέντρου και γηπέδου κατάλληλων διαστάσεων στην Αθήνα, αποτελεί παράγοντα ανασχετικό για την πρόοδο του αθλήματός μας. Μόνο με την αίθουσα Κασιμάτης δεν προχωράμε. Πήραμε το ΣΕΦ, αλλά με την πανδημία δεν λειτούργησε, όπως έπρεπε».


«Έλλειμμα και στόχος μας η μεγάλη διάκριση»


-Λείπει, βέβαια, μία μεγάλη διάκριση από το ελληνικό χάντμπολ.

«Όντως. Και είναι μεγάλο έλλειμμα αυτό, αλλά και στόχος μας. Γνωρίζετε ότι αυτή η διοίκηση που ανέλαβε το 2014, καθόρισε τις αγωνιστικές τύχες του αθλήματος εν μέσω τριών μνημονίων και μίας πανδημίας. Άρα, λοιπόν, όσο και να γυρίσετε πίσω στην ιστορία δεν θα βρείτε διοίκηση Ομοσπονδίας με δυσχερέστερες συνθήκες. Αν κοιτάξετε τα δημόσια στοιχεία που αφορούν στον αγωνιστικό τομέα (Εθνικές ομάδες και Ανάπτυξη) θα δείτε το μέγεθος της δουλειάς, που έκανε αυτή η διοίκηση, για να στηρίξει το άθλημα. Μού είναι εύκολο να μοιράζω τις ευθύνες, που μού αναλογούν, σαν... τραπουλόχαρτα δεξιά και αριστερά, όπως κάνουν άλλοι. Δεν το έκανα ποτέ, ούτε και τώρα θα το κάνω». 


«Έχουμε κάνει λάθη»


-Δεν έχετε κάνει λάθη; 

«Ο όγκος της δουλειάς και της δραστηριότητας της Ομοσπονδίας σε όλα τα επίπεδα είναι τέτοιος, ώστε είναι φύσει αδύνατον να μην γίνουν σφάλματα. Για τα πεπραγμένα της διοίκησής μας, θα απολογηθούμε την ώρα που πρέπει στα σωματεία μας, για τα όποια λάθη με ρωτάτε έχουμε ήδη κάνει την εσωτερική αυτοκριτική μας στο Δ.Σ. Το ίδιο θα κάνουμε και προς τα σωματεία μας, τα οποία έχετε υπόψη σας ότι είναι αυστηροί κριτές μας και είναι τα μόνα στα οποία απολογούμαστε. Ναι, έχουμε κάνει λάθη, άλλα προέκυψαν από την πίεση των δυσμενών έκτακτων συνθηκών και άλλα από λάθος επιλογές .Θα τα πούμε στην ώρα τους, στην Γενική Συνέλευση των σωματείων».

No comments