Το προφίλ της Μάλαγα, που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο European Cup - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το προφίλ της Μάλαγα, που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο European Cup

Ομάδα με ιστορία 27 ετών είναι η Μάλαγα (Rincon Fertilidad Malaga), την οποία πρόκειται να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του γυναικείου EHF European Cup (13-14 Φεβρουαρίου η πρώτη αναμέτρηση και 20-21 Φεβρουαρίου η δεύτερη). Τόσο η Μάλαγα, όσο και οι Θεσσαλονικείς θα αγωνιστούν για τους «8» για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Η πρώτη συμμετοχή της Μάλαγα (ιδρύθηκε το 1994) στο ισπανικό Πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας ήταν την σεζόν 1994-95, όταν μάλιστα εξασφάλισε την άνοδο στην δεύτερη κατηγορία και το 1995-96 προβιβάστηκε στην μεγάλη κατηγορία, στην οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά το 1996-97. Ποτέ μέχρι σήμερα, ωστόσο, δεν έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα της πρώτης Εθνικής κατηγορίας. Έχει, ωστόσο, πανηγυρίσει Κύπελλα. Την αγωνιστική περίοδο 2017-18 συμμετείχε για πρώτη φορά στο EHF European Cup (πρώην Challenge Cup) και την ακριβώς επόμενη σεζόν έπαιξε για δεύτερη φορά στον ίδιο θεσμό. Την τρέχουσα σεζόν, ισοβαθμεί με την Super Amara Bera Bera, αλλά βρίσκεται στην 2η θέση σε σύνολο 8 ομάδων του πρώτου ομίλου, λόγω διαφοράς τερμάτων, με 13 πόντους σε 7 αναμετρήσεις. Η Ροκάσα Γκραν Κανάρια της πρώην Ασπρόμαυρης, Αγνής Ζυγούρα, μετέχει στον δεύτερο όμιλο.

Με εξαίρεση την Ρότσιο Καμπίλι από την Αργεντινή και την Ιζαμπέλ Ντος Σάντος Μεδέιρος από την Βραζιλία, όλες οι υπόλοιπες αθλήτριες του ρόστερ (μέσος όρος ηλικίας τα 25 έτη) είναι Ισπανίδες. Διεθνείς με την Εθνική Ισπανίας είναι οι Σίλβια Mαρτίν Αρντερίους, η Μερσέντες Σοάνεζ Καστεγιάνος και η Σολεδάδ Χιμένεθ Λόπεθ.

Η Μάλαγα, επιπλέον, αγωνίζεται στο γήπεδο «Pabellon Ruben Ruzafa», χωρητικότητας 1.000 θέσεων, το οποίο βρίσκεται 33 χλμ μακριά από το αεροδρόμιο της πόλης.

Προπονητής της είναι ο Σούσο Γκαλιάρντο Ρομέρο, ο οποίος την ανέλαβε το 2019-20, όταν διαδέχθηκε τον Ντιέγκο Καράσκο, που παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία για 24 διαδοχικά χρόνια.

Η ομάδα έχει μετονομαστεί από Malaga Costa del Sol σε Rincon Fertilidad Malaga, λόγω του μεγάλου χορηγού της, την κλινική, Fertilidad Clínicas Rincón, η οποία ειδικεύεται στην παροχή επιστημονικής βοήθειας για την αναπαραγωγή.  

No comments