«Φουντώνουν» οι αντιδράσεις για την παρουσία θεατών στα γήπεδα ενόψει του Παγκοσμίου - Επιστολή της ευρωπαϊκής Ένωσης αθλητών χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Φουντώνουν» οι αντιδράσεις για την παρουσία θεατών στα γήπεδα ενόψει του Παγκοσμίου - Επιστολή της ευρωπαϊκής Ένωσης αθλητών χάντμπολ


Ζούλιους Κουν

Επιστολή συνέταξε η ευρωπαϊκή Ένωση αθλητών χάντμπολ (EHPU) με αποδέκτη τον Αιγύπτιο Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας χάντμπολ (IHF), Χασάν Μουσταφά, στην οποία εκφράζεται συλλογικά η αντίθεση των ευρωπαίων παικτών ως προς την απόφαση για την παρουσία θεατών στα γήπεδα, στα οποία θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών της Αιγύπτου (13-30 Ιανουαρίου).

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν οι αρχηγοί και όλοι οι αθλητές των ευρωπαϊκών Εθνικών ομάδων δηλώνεται η ανησυχία για τον Covid-19 σε σχέση με την απόφαση να επιτραπεί η είσοδος σε θεατές, στο 20% (μειώθηκε από το 30%) της χωρητικότητας των γηπέδων. Μάλιστα, τονίστηκε πως προτείνεται να επανεξεταστεί το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς θεωρείται πως αυτή η απόφαση δεν προφυλάσσει τα μέλη των ομάδων από τον κίνδυνο του ιού και συνεπώς ενέχει ρίσκο. Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως στις ευρωπαϊκές χώρες τα μέτρα προστασίας είναι αυστηρά, «άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα, οι οικογένειές μας θα μας δουν από την τηλεόραση» και συνεπώς δεν γίνεται, σύμφωνα με τους ίδιους, να θεωρείται λογική μία τέτοια απόφαση. 

Ο Γερμανός αθλητής της Μέλσουνγκεν, Ζούλιους Κουν, επεσήμανε, ακόμα, πως οι παίκτες δεν είναι καθόλου... ενθουσιασμένοι για το ενδεχόμενο να παίξουν μπροστά σε φιλάθλους.  

No comments