Βήμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Βήμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ!



Προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά απέκτησε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 28-21 της κροατικής Μπιέλοβαρ, στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του γυναικείου EHF European Cup.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν... πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο στις αρχές της αναμέτρησης και στο 7ο λεπτό βρισκόταν πίσω με 4 τέρματα, χωρίς μάλιστα να έχει σκοράρει, έως ότου η Μπατζαρακούδη πετύχει το πρώτο γκολ για τις Ασπρόμαυρες. Έως και το 23ο λεπτό οι φιλοξενούμενες είχαν το προβάδισμα (8-9), ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε, για πρώτη φορά (9-9) και το ημίχρονο «έκλεισε» στο 11-11.

Η επανάληψη ξεκίνησε όπως περίπου τελείωσε το πρώτο μέρος, δηλαδή με την Μπιέλοβαρ να προηγείται, τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει (12-12) και την Μπιέλοβαρ να παίρνει ξανά... κεφάλι στο σκορ. Ωστόσο, η γηπεδούχος ομάδα βρέθηκε σε θέση οδηγού, για πρώτη φορά, στο 34ο λεπτό, χάρη σε τέρμα της Χατζηπαρασίδου (14-13), που συνολικά πέτυχε 10 και αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ. Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν μπροστά, ισοφαριζόταν και στη συνέχεια έπαιρνε ξανά προβάδισμα. Αυτό συνέβαινε μέχρι και το 46ο λεπτό, όταν η Γιοβανόφσκα σημείωσε το 19-18 και έκτοτε το σύνολο του Δημήτρη Πελεκίδη διατήρησε τα ηνία έως το φινάλε, ανοίγοντας μάλιστα την «ψαλίδα» και παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης! 

Η δεύτερη αναμέτρηση θα διεξαχθεί μεθαύριο (17/01, 17:00), επίσης στην Θεσσαλονίκη.


ΠΑΟΚ Mateco – Μπιέλοβαρ 28-21 (11-11 το ημίχρονο)


ΠΑΟΚ Mateco (Δ. Πελεκίδης): Γκάτζιου 4, Σεβδίλη 3, Παναγιωτίδου, Στογιάνοβιτς 3, Χατζηπαρασίδου 10, Μεντεσίδου, Σαμολαδά 1, Νίκολιτς, Γιοβάνοφσκα 6, Τσικνάκη, Καραχαρίση, Μπατζαρακούδη 1, Μπελέσκα, Κουκμίση, Καγιούμοβα

Μπιέλοβαρ: Μάλετς 5, Γκούσκιτς 4, Ιβάντα 4, Τβόριτς 3, Γκασπάροβιτς 3, Μάμιτς 1, Καγκάλι 1, Γκάβριτς, Νίκσιτς, Πράτγιατσιτς Μ., Πίφαρ, Τόλιτς, Πόκοπατς, Σόφιτς, Πράτγιατσιτς Ι.  

Διαιτητές: Κούλοβιτς - Σκάλγιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Δίλεπτα: 1-6, Πέναλτι: 8/10 - 2/4

No comments