Η Δανία θα υπερασπιστεί τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας - Δύο οι χαμένοι τελικοί στο έδαφος της προσεχούς (31/01) αντιπάλου της, Σουηδίας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Δανία θα υπερασπιστεί τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας - Δύο οι χαμένοι τελικοί στο έδαφος της προσεχούς (31/01) αντιπάλου της, Σουηδίας


Στον μεθαυριανό (31/01, 18:30) μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών της Αιγύπτου θα βρεθεί η Δανία, η οποία εξασφάλισε το δεύτερο «εισιτήριο», μετά από την Σουηδία, καθώς απέκλεισε την Ισπανία επικρατώντας με 35-33, στον δεύτερο ημιτελικό του τουρνουά.

Οι Δανοί θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους, αφού το 2019 είχαν κατακτήσει το τελευταίο, πριν από το τρέχον, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το πρώτο στην ιστορία τους. Σε τελικό, ωστόσο, έχουν βρεθεί ακόμα τρεις φορές και δύο από αυτές ήταν το 1967 και το 2011, όταν η μεθαυριανή αντίπαλός τους, Σουηδία, ήταν η διοργανώτρια. Την τρίτη φορά, που βρέθηκαν σε τελικό, αλλά δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν το τρόπαιο, ήταν το 2013, στην Ισπανία, κόντρα στην αποψινή (29/01) τους αντίπαλο.

Η Εθνική ομάδα της Δανίας δεν έχασε το προβάδισμα σε κανένα σημείο της αποψινής αναμέτρησης. Στο πρώτο μέρος, βρέθηκε μπροστά στο σκορ ακόμα και με πέντε τέρματα (8-13) στο 17ο λεπτό, όμως η Ισπανία μείωσε και τελικά το ημίχρονο έληξε 16-18. 

Στην επανάληψη, οι Ισπανοί πίεσαν περισσότερο και αν και οι Δανοί συνέχισαν να διατηρούν τα ηνία, εκείνοι, στο 45ο λεπτό, βρέθηκαν σε απόσταση... αναπνοής, μόλις ένα γκολ μακριά από την ισοφάριση (25-26). Το ίδιο συνέβη τόσο στο 49ο λεπτό (28-29), όσο και στο 51ο (29-30). Δύο λεπτά πριν από το τελευταίο σφύριγμα, στο 58ο λεπτό, η Ισπανία σημείωσε το 33-34, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, έστω με ισοφάριση, και τελικά αποκλείστηκε. 

Πολυτιμότερος παίκτης του ματς αναδείχθηκε ο Μίκελ Χάνσεν, που πέτυχε 12 τέρματα και ήταν, παράλληλα, κορυφαίος σκόρερ του παιχνιδιού.

No comments