Την φορμαρισμένη Σερβία αντιμετωπίζει αύριο (13/01) η Εθνική Ανδρών - Τι ισχύει για την πρόκριση στην τελική φάση - Δηλώσεις πρωταγωνιστών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Την φορμαρισμένη Σερβία αντιμετωπίζει αύριο (13/01) η Εθνική Ανδρών - Τι ισχύει για την πρόκριση στην τελική φάση - Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Την πολύ φορμαρισμένη Σερβία αντιμετωπίζει αύριο (13/01, 18:00 η ώρα Ελλάδας, EHF TV), στο Ζρένιανιν, η Εθνική μας Ανδρών, στο πλαίσιο της δεύτερης προκριματικής φάσης (1ος όμιλος) του EURO 2022. 

Η Σερβία προέρχεται από μία νίκη και μία ισοπαλία με αντίπαλο την ισχυρή, Γαλλία και έχοντας συγκεντρώσει 3 βαθμούς βρίσκεται στην πρώτη θέση του γκρουπ. Ακολουθεί η Γαλλία με 1 πόντο, ενώ Ελλάδα και Βέλγιο δεν έχουν ακόμα αγωνιστεί.

Στην τελική φάση της διοργάνωσης θα προκριθούν 20 ακόμα ομάδες, καθώς οι Ουγγαρία, Σλοβακία ως διοργανώτριες χώρες έχουν ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή τους, ενώ οι Ισπανία (κάτοχος EURO 2020), Κροατία (φιναλίστ EURO 2020), έχουν επίσης προκριθεί χάρη στο προηγούμενο EURO. 

Από κάθε έναν από τους 8 ομίλους προκρίνονται, λοιπόν, οι 2 πρώτοι, αλλά και οι 4 καλύτεροι τρίτοι. Για τους καλύτερους τρίτους θα μετρήσουν τα εξής: α) Οι βαθμοί στα παιχνίδια τους εναντίον των δύο πρώτων ομάδων, β) η διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια τους κόντρα στους δύο πρώτους, γ) η καλύτερη επίθεση στα ματς με αντιπάλους τους δύο πρώτους.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, δεδομένου ότι Σερβία και Γαλλία είναι τα φαβορί για την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων, θα πρέπει να επιδιώξει τις καλύτερες διαφορές και αρκετά τέρματα στο ενεργητικό του, γεγονός που ενδέχεται να λειτουργήσει θετικά, ως εναλλακτικό σενάριο, εφόσον δεν τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις.


Οι δηλώσεις των Χριστόδουλου Μυλωνά, Μπάμπη Δομπρή στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ:



Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Αρβανίτης, δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Πρώτος αγώνας του ομίλου. Ο στόχος για εμάς είναι ξεκάθαρος από την αρχή, ερχόμαστε από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας που σημαίνει ότι πρέπει να πάμε σε υπέρβαση, αρχικά να κυνηγήσουμε το Βέλγιο και από εκεί και μετά να διεκδικήσουμε βαθμούς από την Σερβία και την Γαλλία. Η Σερβία δείχνει πολύ έτοιμη, όμως θεωρώ ότι αύριο θα δώσουμε ένα καλό αγώνα και είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς που για εμάς θα είναι πολύ σημαντικοί στην εκκίνηση αυτού του ομίλου».

Ο διεθνής περιφερειακός, Μπάμπης Δομπρής, τόνισε: «Έχουμε παρακολουθήσει τον αντίπαλό μας, ο οποίος είναι πολύ ισχυρός, το είδαμε στα παιχνίδια με την Γαλλία. Ολοκληρώσαμε την ανάλυσή τους και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε από το παιχνίδι».

Ο διεθνής αριστερός ίντερ, Χρήστος Μυλωνάς, επισήμανε: «Είναι το πρώτο μας παιχνίδι μετά από ένα χρόνο απέναντι σε μια πολύ φορμαρισμένη ομάδα που πήρε νίκη και ισοπαλία από την Γαλλία. Έχουμε δουλέψει κατάλληλα και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα, ώστε να έχουμε πιθανότητες για την πρόκρισή μας στο Euro 2022».

No comments