Αυγενάκης: «Αγαπώ το χάντμπολ - Αυτά πρέπει να συμβούν, για να επανεκκινήσει η δράση» - Οι απαντήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αυγενάκης: «Αγαπώ το χάντμπολ - Αυτά πρέπει να συμβούν, για να επανεκκινήσει η δράση» - Οι απαντήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού στο greekhandball.com

 

Στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ βρέθηκε απόψε (20/12) ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που παρακολούθησε την αναμέτρηση της ΑΕΚ, με αντίπαλο την Πριστίνα. 

Ο κ. Αυγενάκης σχολίασε την παρουσία της Ένωσης, αναφέρθηκε στο Σπίτι του Χάντμπολ, η δημιουργία του οποίου επεξεργάζεται, δήλωσε ότι αγαπά το χάντμπολ, επεσήμανε ποιές είναι οι προϋποθέσεις, ώστε να... βγουν από τον πάγο πολλά Πρωταθλήματα ερασιτεχνικών αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένων του χάντμπολ και απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, που τού έθεσε το greekhandball.com.

Ανέφερε: «Ο αγώνας ήταν μοναδικός. Η ΑΕΚ δείχνει να εκπροσωπεί ένα πολύ ιδιαίτερο αγώνισμα, το χάντμπολ, δυναμικά και επάξια, ''περπατά'' και θριαμβεύει. Θέλω να πω συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μου στους παίκτες, στα στελέχη, στην διοίκηση και ιδιαιτέρως στον Πρόεδρο του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ, κ. Παπασταμάτη, με τον οποίο δουλεύουμε μαζί, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΟΧΕ, κ. Γκαντή, για να έχουμε σύντομα την δυνατότητα να παρουσιάσουμε ένα καταπληκτικό πρότζεκτ που θέλουμε να δημιουργήσουμε στο ΟΑΚΑ, το Σπίτι του Χάντμπολ. Το πρότζεκτ δουλεύεται ήδη, επεξεργαζόμαστε πολλές παραμέτρους και λεπτομέρειες και είμαι βέβαιος πως πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να το παρουσιάσουμε και να το υλοποιήσουμε, ώστε το χάντμπολ να αποκτήσει την δική του έδρα. 

Είναι άθλημα το οποίο θέλει βοήθεια, πρέπει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Εμείς θα βάλουμε... πλάτη. Το 2021, που έχουμε αναλάβει το Παγκόσμιο των Εφήβων, εύχομαι να διαδοθεί πολύ περισσότερο το άθλημα και να μπορέσουμε να αποκτήσουμε ακόμα μεγαλύτερο δίκτυο ομάδων. Μού είναι πολύ συμπαθές άθλημα, το αγαπώ και πιστέψτε με ότι θα ήθελα να γυρίσω τα χρόνια πίσω και να ήμουν και εγώ ένας από αυτούς, που θα έδινε έναν αγώνα χάντμπολ. Τα χρόνια, όμως, δεν γυρίζουν πίσω, επομένως ας μείνουμε με την ικανοποίηση να βλέπουμε ωραίους αγώνες από τις κερκίδες και νέα παιδιά να δίνουν μάχη και να πετυχαίνουν τέτοια σκορ, όπως το αποψινό. Να έχουμε υγεία, προστασία και πειθαρχία».




Τόνισε ακόμα: «Mέχρι το τέλος του χρόνου δεν θα ανοίξουν, έστω για προπονήσεις, άλλα ερασιτεχνικά αθλήματα. Αν και δεν θέλω να είμαι δυσάρεστος, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όσο ο κορονοϊός κρατάει καλά και παρατηρούνται υψηλότατα νούμερα είναι αυτονόητο ότι οι λοιμωξιολόγοι, που έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή την διαδικασία αδυνατούν να δώσουν το πράσινο φως, το σεβόμαστε και τους εμπιστευόμαστε. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους, καταλαβαίνουμε την αγωνία των αθλητών, κατανοούμε την ένταση, την κόπωση, την ψυχολογική πτώση των αθλητών, που τους στερούμε το δικαίωμα να περνούν χρόνο στα γήπεδα. Δεν μού είναι ευχάριστο να κλείνω γήπεδα, να περιορίζω την μεγάλη χαρά των αθλητών. Αυτή την ώρα, όμως, υπάρχει μια προτεραιότητα, η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Παρακαλώ πολύ όλους να σφίξουν την γροθιά και να δουλέψουν ως μία άλλη, μεγάλη, Εθνική Ελλάδας και με ενότητα, με ομοψυχία και πειθαρχεία να αποτελέσει παρελθόν ο κορονοϊός. 

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το πλάνο της επιστροφής στα γήπεδα το έχουμε ούτως ή άλλως εφαρμόσει την προηγούμενη περίοδο, άρα μας είναι πολύ εύκολο, δεν θα κοπιάσουμε, ούτε θα κουραστούμε, ούτε θα αγχωθούμε γι' αυτό. Απλά πρέπει να έχουμε πτώση των κρουσμάτων, μείωση των διασωληνωμένων και το πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους. Από εκεί και πέρα την διαδικασία την ξέρουμε καλά».


Σε ερώτηση του greekhandball.com αναφορικά με το πόσο πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα, καθώς και ο αριθμός των διασωληνωμένων, ώστε να επανεκκινήσει η δράση, ο κ. Αυγενάκης απάντησε:


«Αυτό θα το κρίνουν οι λοιμωξιολόγοι από μια σειρά από στοιχεία που πρέπει να διαθέτουν, μέσα από καθημερινές διαδικασίες και μπορούν να αξιολογούν. Δεν είναι δική μας δουλειά. Εμείς είμαστε εδώ για να συζητάμε, να επιχειρηματολογούμε και εφόσον δούμε βελτίωση και μέσα από τις συζητήσεις δοθεί μια ένδειξη, να ετοιμάσουμε τα λεγόμενα ''ειδικά πρωτόκολλα'', τα οποία μετά από την δική τους έγκριση θα εφαρμοστούν. Ξέρουμε τα στάδια». 


Το greekhandball.com ρώτησε, επιπλέον, τον κ. Αυγενάκη πόσος χρόνος ενδέχεται να περάσει, μέχρις ότου οι λοιμωξιολόγοι ανάψουν το πράσινο φως, δεδομένου ότι ο κορονοϊός θα κυβερνά τις ζωές μας τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.


«Δεν θα βάλουμε μπροστά τα Πρωταθλήματα από την ανθρώπινη ζωή. Βήμα βήμα και βλέπουμε. Αν θα ολοκληρωθούν τα Πρωταθλήματα, είναι αρμοδιότητα των διοργανωτριών αρχών, άρα όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα έχουμε το πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους, καθώς και από τα περιθώρια που θα θέσει κάθε διοργανώτρια αρχή».

No comments