Σανίκης στο greekhandball.com: «Αναζητούμε 2-3 παίκτες, περιφερειακούς και πίβοτ - Πιο ενισχυμένοι ρόλοι και ακόμα περισσότερες ευθύνες για κάποιους νεαρούς Έλληνες παίκτες» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σανίκης στο greekhandball.com: «Αναζητούμε 2-3 παίκτες, περιφερειακούς και πίβοτ - Πιο ενισχυμένοι ρόλοι και ακόμα περισσότερες ευθύνες για κάποιους νεαρούς Έλληνες παίκτες»


Σε αναζήτηση παικτών που θα αντικαταστήσουν τους ξένους αθλητές, οι οποίοι αποχωρούν, βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που... φλερτάρει τόσο με την ελληνική αγορά, όσο και με εκείνες του εξωτερικού. Οι υπεύθυνοι της ομάδας χάντμπολ των Ερυθρολεύκων σκοπεύουν να «οικοδομήσουν» ένα σύνολο σε νέα, ενδεχομένως πιο στέρεα, θεμέλια, με μακροχρόνιο ορίζοντα, «επενδύοντας» παράλληλα σε νέες... φουρνιές αθλητών. 

Η απόφαση της απομάκρυνσης του προπονητή, Νέναντ Κλιάιτς, καθώς και του άμεσου συνεργάτη του, Σίνισα Πρόκιτς, σχετίζεται και με τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται σε όλα τα επίπεδα, λόγω της διακοπής του Πρωταθλήματος της Handball Premier, εξαιτίας της πανδημίας. Παρ' όλα αυτά, για τον Ολυμπιακό, το δυσμενές περιβάλλον λειτουργεί ως ευκαιρία αναδιοργάνωσης και ανασύνταξης.

Η γνωστοποίηση της αποχώρησης των δύο προπονητών οδήγησε αυτομάτως σε ερωτήματα όσον αφορά στο μέλλον των πέντε ξένων των Ερυθρολεύκων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λοιπόν, οι Γιόσιπ Ζάγια, Ζάρκο Τσούριτς, θα πρέπει να θεωρούνται παρελθόν. Από την άλλη, οι Αλέξα Κλάγιτς, Νεμάνια Μιλοβάνοβιτς, παραμένουν, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται η περίπτωση της παραμονής ή μη του Μάρκο Κόμπετιτς.  

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Γρηγόρης Σανίκης, μίλησε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο greekhandball.com και δήλωσε: «Έχουμε στραφεί τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Αναζητούμε 2-3 αθλητές, περιφερειακούς και πίβοτ. Προς το παρόν, δεν έχουμε καταθέσει προτάσεις, έχουμε κάνει μονάχα ανεπίσημες επαφές. Είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε ανάλογες ενέργειες, εναρμονιζόμενοι με τα νέα δεδομένα, λόγω της πανδημίας και να δείξουμε αντανακλαστικά, για να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Βέβαιο είναι ότι θα δοθεί περισσότερος χρόνος συμμετοχής σε κάποιους από τους νεαρούς Έλληνες παίκτες της ομάδας, οι οποίοι θα έχουν επίσης ακόμα πιο ενισχυμένους ρόλους και ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες, σε σχέση με όσα τούς ανατέθηκαν το καλοκαίρι».

No comments