Ο Πέτρος Δρανόβαλης σχολιάζει για το greekhandball.com τα χθεσινά (05/12) παιχνίδια του EURO 2020 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Πέτρος Δρανόβαλης σχολιάζει για το greekhandball.com τα χθεσινά (05/12) παιχνίδια του EURO 2020



Το greekhandball.com δίνει την ευκαιρία σχολιασμού, κατά την διάρκεια του EURO 2020 των γυναικών, σε ανθρώπους του αθλήματος, που ασχολούνται με το γυναικείο χάντμπολ, ώστε οι αναγνώστες να απολαμβάνουν μία διαφορετική, μη δημοσιογραφική, προσέγγιση.

Σήμερα (06/12), ο εκ των προπονητών της γυναικείας ομάδας της Προσοτσάνης (Α1 Γυναικών), Πέτρος Δρανόβαλης, σχολιάζει για λογαριασμό της ιστοσελίδας μας τα χθεσινά (05/12) ματς της διοργάνωσης.


του Πέτρου Δρανόβαλη


EHF EURO 2020 – ΗΜΕΡΑ 3η

Η διοργάνωση είναι προσαρμοσμένη στα παγκόσμια δεδομένα, με την απουσία  φιλάθλων στα γήπεδα να επηρεάζει λιγότερο ή περισσότερο τους συμμετέχοντες. Αυτό που σίγουρα επηρεάζει σημαντικά τις ομάδες είναι η ελλιπή προετοιμασία τους για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, με  αποτέλεσμα κάποια εύκολα λάθη που γίνονται. Παρ’ όλα αυτά βλέπουμε καλά παιχνίδια και πιστεύω ότι στη συνέχεια θα γίνονται ακόμα καλύτερα.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΝΟΡΒΗΓΙΑ 23-42

Η Νορβηγία έδειξε ότι είναι ομάδα με μεγάλη συνοχή και φοβερή ταχύτητα. Έπαιξε εξίσου καλά τόσο σε ανοιχτό γήπεδο, όσο και εναντίων οργανωμένης άμυνας έχοντας επιλογές από όλες τις θέσεις με την Mork  να ξεχωρίζει. Δεν δίστασε να ρισκάρει τις πάσες αιφνιδιασμού πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο αρκετά γκολ.  Το ίδιο αξιόλογη ήταν και η άμυνά της με πολλά τρεξίματα.

Η Γερμανία δεν μπόρεσε ποτέ να ακολουθήσει το ρυθμό της Νορβηγίας. Αντιμετώπισε δυσκολία από την άμυνα της Νορβηγίας  καταφεύγοντας σε  όχι σωστές λύσεις στην επίθεση.

  

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ 25-29

Παιχνίδι τακτικής και δύο διαφορετικών ημιχρόνων. Στο πρώτο ημίχρονο ξεχώρισε η παρουσία της Ολλανδής τερματοφύλακα Wester που με την απόδοσή της η ομάδα της στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 6 γκολ (15-9).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σέρβος προπονητής βλέποντας την ομάδα του να έχει δυσκολία στο σκοράρισμα από τη θέση των εξτρέμ έπαιξε στην επίθεση με παίκτρια παραπάνω 7:6 (δύο πίβοτ). Η ολλανδική ομάδα δυσκολεύτηκε να το αντιμετωπίσει και σε συνδυασμό με την αμυντική διάταξη 5:1 της Σερβίας και σκορ δευτέρου ημιχρόνου 10-20  έγινε η μεγάλη ανατροπή με τελικό 25-29.    


ΙΣΠΑΝΙΑ – ΣΟΥΗΔΙΑ 23-23

Παιχνίδι με γρήγορο τέμπο και πολλές μονομαχίες 1:1. Η Ισπανία ήθελε τη νίκη για να ξεπεράσει το σοκ της ήττας από τη Ρωσία. Η Σουηδία προσπάθησε να διπλασιάσει τις νίκες της αλλά έπεσε πάνω σε μια καταπληκτική  τερματοφύλακα της Ισπανίας, την Navaro. Θα μπορούσε η Ισπανία στο τέλος να πάρει τους δύο βαθμούς, αλλά η τερματοφύλακας της Σουηδίας Idehn  ήταν καθοριστική.


ΤΣΕΧΙΑ – ΡΩΣΙΑ 22-24

Η Τσεχία έβαλε δύσκολα στη Ρωσία, η οποία εντυπωσίασε στο πρώτο παιχνίδι με την Ισπανία.  Οι δύο ομάδες προτίμησαν να παίξουν σετ παιχνίδι, χωρίς πολλούς αιφνιδιασμούς. Οι Ρωσίδες ήταν πιο αποτελεσματικές βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση από παντού και κατάφεραν τελικά να νικήσουν.


ΠΟΛΩΝΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ 24-28

Από ένα ημίχρονο για τις δύο ομάδες. Παιχνίδι χωρίς γρήγορο ρυθμό. Επιθέσεις σε οργανωμένες άμυνες με πολλές ρίψεις από έξω. Η ψηλή, αλλά αργή ομάδα της Πολωνίας σε άμυνα και επίθεση, προηγήθηκε στο ημίχρονο χάρη στην αποτελεσματικότητά της. Η Ρουμανία στο δεύτερο ημίχρονο με πολύ καλές τις Laslo, Neagu και καθοριστική την τερματοφύλακά της κατάφερε να γυρίσει το σκορ και στο τέλος να πάρει διαφορά 4 γκολ.

No comments