Το σύστημα διεξαγωγής του EURO 2020 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το σύστημα διεξαγωγής του EURO 2020Στο EURO 2020 (3-20 Δεκεμβρίου) συμμετέχουν 16 Εθνικές ομάδες, οι οποίες είναι χωρισμένες σε τέσσερα γκρουπ:


1ο γκρουπ: Γαλλία, Δανία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία

2ο γκρουπ: Ρωσία, Σουηδία, Ισπανία, Τσεχία

3ο γκρουπ: Ολλανδία, Ουγγαρία, Σερβία, Κροατία

4ο γκρουπ: Ρουμανία, Νορβηγία, Γερμανία, Πολωνία


Οι τρεις πρώτες ομάδες από καθένα από τα παραπάνω γκρουπ (preliminary round) θα προκριθούν στην επόμενη φάση (main round) και θα σχηματίσουν δύο γκρουπ. Στο πρώτο γκρουπ του main round θα μετέχουν συνολικά 6 ομάδες, 3 από το 1ο γκρουπ του preliminary round και 3 από το 2ο γκρουπ. Στο δεύτερο γκρουπ του main round θα μετέχουν συνολικά 6 ομάδες, 3 από το 3ο γκρουπ του preliminary round και 3 από το 4ο γκρουπ. 

Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε ένα από τα δύο γκρουπ του main round θα προκριθούν στα ημιτελικά (18/12) και τελικά θα προκύψουν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού και το ζευγάρι του μικρού τελικού (20/12). 

Στις 18/12, την ημέρα δηλαδή που θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις των ημιτελικών, θα πραγματοποιηθεί και το ματς για την κατάληψη της 5ης και της 6ης θέσης, ανάμεσα σε ομάδες, που θα έχουν κατακτήσει την 3η θέση του 1ου γκρουπ του main round και την 3η θέση του 2ου γκρουπ του main round.

No comments