Οι πόλεις και τα γήπεδα του EURO 2020, που θα διεξαχθεί στη Δανία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι πόλεις και τα γήπεδα του EURO 2020, που θα διεξαχθεί στη Δανία



Την Πέμπτη (03/12) θα ξεκινήσει το EURO 2020 των Γυναικών, το οποίο θα λάβει χώρα στη Δανία και θα ολοκληρωθεί στις 20 του ίδιου μήνα. Η Εθνική ομάδα της Δανίας, καθώς και εκείνη της Νορβηγίας προκρίθηκαν ως διοργανώτριες. Ωστόσο, η Νορβηγία αποσύρθηκε από την διοργάνωση μόλις λίγες ημέρες, πριν από την έναρξη του τουρνουά, λόγω της υγειονομικής κατάστασης της χώρας, εξαιτίας του Covid-19 και έτσι η Δανία θα φιλοξενήσει εξ ολοκλήρου το EURO.

Οι 16 ομάδες, που θα μετάσχουν είναι οι: Δανία, Νορβηγία, Γαλλία, Ρωσία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σουηδία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Γερμανία, Σερβία, Ισπανία, Σλοβενία, Πολωνία, Τσεχία, Κροατία.

Στην προικισμένη πόλη Κόλντινγκ των 60.000 κατοίκων θα διεξαχθούν ο αρχικός και ο βασικός γύρος (preliminary και main round). Η πόλη πήρε πιθανότατα το όνομά της από τα κρύα νερά («cold water») του ποταμού, που την διασχίζει (Kolding River). Το όνομα της πόλης πρωτοεμφανίστηκε σε γραπτό το 1231. Τα παιχνίδια του EURO θα γίνουν στην «Sydbank Arena», που έχει χωρητικότητα 5.000 θεατών. Εκεί έχουν φιλοξενηθεί 20 διεθνείς αναμετρήσεις χάντμπολ, στο γυναικείο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τον Δεκέμβριο του 2015. Επίσης, είναι η έδρα της ομάδας, KIF Κόλντινγκ.


Η πόλη Χέρνινγκ θα φιλοξενήσει παιχνίδια του αρχικού και του βασικού γύρου (preliminary και main round), καθώς επίσης και εκείνα του τελικού Σαββατοκύριακου. Η πόλη, που επίσης κεντρίζει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, έχει μακρά παράδοση στη φιλοξενία μεγάλων τουρνουά. Μεταξύ άλλων, έχει υποδεχθεί (για χάντμπολ) το EURO 2014 των ανδρών, το EURO 2010 των γυναικών, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των γυναικών του 2015 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των ανδρών του 2019. Οι αγώνες του EURO 2020 θα πραγματοποιηθούν στην «Jyske Bank BOXEN», που έχει χωρητικότητα 11-15 χιλιάδων θεατών και εγκαινιάστηκε το 2010, με μία φαντασμαγορική συναυλία της καλλιτέχνιδας, Λέιντι Γκάγκα. Έκτοτε η αρένα έχει φιλοξενήσει πολλές συναυλίες κορυφαίων ονομάτων.

No comments