Καράμπατιτς : ''Να πιστεύετε στα όνειρα σας...'' ( Μέρος 3ο από την τηλεσυνέντευξη στον ΣΥΠΧΕ ) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Καράμπατιτς : ''Να πιστεύετε στα όνειρα σας...'' ( Μέρος 3ο από την τηλεσυνέντευξη στον ΣΥΠΧΕ )


Και το τρίτο και τελευταίο μέρος της τηλεσυνέντευξης του Νικόλα Καράμπατιτς στον ΣΥΠΧΕ, όπως την παρακολούθησε, κατέγραψε και σας παρουσιάζει με αμεσότητα το greekhandball.com

-Πόσο δύσκολο είναι να είσαι συμπαίκτης με τον αδελφό σου;

«Δεν είναι δύσκολο, είναι ευλογία, είναι τύχη. Θέλω να κατακτήσω μαζί του τίτλους. Αυτό προσθέτει πίεση σ’ εμένα, βέβαια, γιατί θέλω να τον βοηθήσω».

-Ποιός τίτλος είχε περισσότερη αξία για εσένα;

«Είναι   δύσκολο   να   επιλέξω.   Θα   διάλεγα   όμως   το   πρώτο   χρυσό   μου   μετάλλιο   στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Ολυμπιακοί είναι κάτι ξεχωριστό. Συναντάς μεγάλους αθλητές από όλο τον κόσμο, από διαφορετικά αθλήματα. Είναι πραγματικά μια άλλη… ιστορία, είναι η ιστορία του αθλητισμού, όχι μόνο του χάντμπολ».

-Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πιο δύσκολοι από τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα;

«Ναι, πράγματι. Στους Ολυμπιακούς παίζεις μέρα παρά μέρα. Εκεί έχεις πολύ μεγαλύτερη πίεση και ανταγωνίζεσαι πολύ καλές Εθνικές ομάδες. Αυτές είναι οι διαφορές».

ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γκί Πετιζιράρ, λέκτορα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ και στρατηγικό συνεργάτη της ΟΧΕ : 

-Μπορεί η Ελλάδα να «βγάλει» έναν Καράμπατιτς;

«Είναι δύσκολο με τόσο μικρή βάση αθλητών να βγάλει και η Ελλάδα έναν Καράμπατιτς. Το χάντμπολ   στην   Ελλάδα   παίζεται, στην   ουσία, στην  Αθήνα  και  στη Βόρεια Ελλάδα. Πρέπει   να διευρυνθεί και στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο και αλλού, ώστε να ανακαλύψουμε  ίσως έναν Καράμπατιτς».

-Ο   Καράμπατιτς   είναι   ένας   πλήρης  παίκτης.  Πόσο   δύσκολο   είναι   να   γίνεται   αυτό   σε υψηλό επίπεδο;

«Εξαρτάται   από   το   τι   παίκτη   ετοιμάζουμε.  Θέλουμε  ρολίστες ή παίκτες, που παίζουν έχοντας διαφορετικούς ρόλους; Υπάρχουν παίκτες ρολίστες και άλλοι που ανταποκρίνονταισε όλα, σε υψηλό επίπεδο, όπως ο Καράμπατιτς».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ    GREEKHANDBALL.COM    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΠΑΤΙΤΣ   

 -Πολλοί νέοι αθλητές μας βλέπουν. Τι συμβουλή θα τούς έδινες;

«Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που εμπνέω νέους αθλητές. Μ’ αρέσει που βοηθώ και μέσα   από   αυτή την συνέντευξη, τους νέους. Εχω   παίξει   απέναντι   σε   καλούς  Ελληνες παίκτες, στη Μπουντεσλίγκα. Είναι δύσκολο να δίνεις συμβουλές. Οι νέοι να πιστεύουν στα όνειρά τους, να προπονούνται, να αγαπούν το χάντμπολ, να παίρνετε συμβουλές από ανθρώπους που γνωρίζουν, όχι από τυχαίους, να ακούτε τους προπονητές σας. Ή άμυνα είναι πολύ σημαντική, για να κερδίσεις τίτλους. Σημαντικό είναι και να σκοράρεις. Επομένως, προσπαθήστε να είστε πολύτιμοι για τις ομάδες σας, με τον ρόλο που έχετε. Να ευχαριστιέστε το χάντμπολ, να έχετε πάθος. Να είστε πάντα ένα σκαλί πιο πάνω από την προηγούμενη φορά. Σάς ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε».

Και η αποφώνηση εκ μέρους του ΣΥΠΧΕ από τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου και προπονητή της γυναικείας ομάδας της Πυλαίας, Βασίλη Σκανδάλη : 

«Ήταν τιμή μας που βρέθηκες μαζί μας, Νικόλα. Θα θέλαμε να σε δούμε ξανά να παίζεις και θα θέλαμε να σε δούμε από κοντά την επόμενη φορά, στην Ελλάδα. Γκι, είσαι πραγματικά ένας φίλος του ελληνικού χάντμπολ».

No comments