Καράμπατιτς : ''Αυτό είναι το μυστικό μου..." ( 1ο μέρος από την τηλεσυνέντευξη στον ΣΥΠΧΕ ) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Καράμπατιτς : ''Αυτό είναι το μυστικό μου..." ( 1ο μέρος από την τηλεσυνέντευξη στον ΣΥΠΧΕ )




O Νικολά Καράμπατιτς εύλογα προσέλκυσε το καθολικό ενδιαφέρον του κόσμου του χάντμπολ στην Ελλάδα, με την παρουσία του ως προσκεκλημένου του ΣΥΠΧΕ, στην τηλεσυνέντευξη η οποία πραγματοποιείται με απόλυτη επιτυχία μέσω Zoom και προβλήθηκε μέσω Youtube.

'' Ποταμός '' οι ερωτήσεις στον σούπερσταρ του χάντμπολ και το greekhandball.com που παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό αυτή την δράση του ΣΥΠΧΕ, με τον κορυφαίο προσκεκλημένο, απομαγνητοφώνησε, κατέγραψε και παρουσιάζει στους φίλους του χάντμπολ όλες τις ερωτήσεις και απαντήσεις του θρυλικού Καράμπατιτς.

Ιδού το Α΄ μέρος, με την live ενημέρωση σας από το greekhandball.com που σας προσφέρει άμεση πληροφόρηση : 

-Είναι   δύσκολος   χρόνος   για   όλους.   Πώς   αισθάνεται   και   πώς   δέχεται   όλο   αυτό   ως επαγγελματίας;

«Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν ξέραμε τι θα γίνει με τις Εθνικές, με τις ομάδες μας, συνέχεια περιμέναμε, ώστε να μάθουμε τα νέα. Τελικά, μάς είπαν ότι δεν θα παίξουμε μέχρι το τέλος της σεζόν 2019-20. Καταλάβαμε, όμως, πως αυτές είναι οι συνθήκες και έτσι προσωπικά   ξεκίνησα   να   προπονούμαι,   έτρεχα   πολύ,   επέστρεψα   στη   ρουτίνα   μου, περνούσα χρόνο με την οικογένειά μου. Προσπαθούσα να προπονούμαι το περισσότερο δυνατό, να είναι αποτελεσματικό για εμένα. Τον Ιούνιο προπονούμασταν σε μικρά γκρουπ, για φυσική κατάσταση. Τον Ιούλιο πήγα στο Μονπελιέ, για να δω την οικογένειά μου. Τον Αύγουστο   επιστρέψαμε,   αισθανόμουν   δυνατός.   Αδεια   γήπεδα,   όμως   είμαι   πολύ χαρούμενος που παίζω χάντμπολ. Παίζω  χάντπολ   και για αυτούς  που  με  βλέπουν στην τηλεόραση.  Είμαι λυπημένος   και   απογοητευμένος   για   τον   τραυματισμό   μου,   ποτέ   δεν   είχατραυματισμούς.   Δεν   ήξερα   γιατί   τραυματίστηκα,   αφού   έκανα   καλή   προπόνηση.   Στη συνέχεια, είπα ‘’εντάξει, δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ας το δω ως μία πρόκληση και αςεπιστρέψω όσο το δυνατόν πιο δυνατός μπορώ’’».

-Ποιά είναι η σύνδεση  που θα μπορούσε να κάνει με   τους   τραυματισμούς   σε   σχέση   με   το   πρώτο   κύμα   της   πανδημίας; Και κοινωνιολογικά.

«Ψυχολογικά είναι   πολύ  δύσκολα   για   όλους,  αθλητές  και   μη.  Αισθάνομαι  τυχερός   που τουλάχιστον   στην  Γαλλία  συνεχίζουμε,   διότι  βλέπω  πως   πολλοί  αθλητές   του   χάντμπολ,αλλά   και  σε  άλλα   αθλήματα,   δεν   αγωνίζονται.   Δίνω  κίνητρα  στον   εαυτό  μου.   Σίγουρα κάποιοι τραυματισμοί συνδέονται, παίκτες δεν γυμνάζονται σωστά, προπονούνται μόνοι τους. Αυτό μπορεί να αναλυθεί περαιτέρω». 

-Σκέφτηκες   να   αποχωρήσεις   από   την   ενεργό   δράση   και   να   ασχοληθείς   με   την προπονητική;

«Δεν θα αφήσω αυτό τον τραυματισμό να είναι το τέλος της καριέρας μου. Θεωρείς πως ορισμένες φορές ήρθε το τέλος, ότι δεν θα επιστρέψεις στο επιθυμητό επίπεδο, ότι δεν θα μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα σου το ίδιο με πριν. Αυτή είναι η πρόκλησή μου. Ενας τραυματισμός δεν θέλω να είναι το σημείο που η καριέρα μου θα πάει προς τα κάτω. Στον αθλητισμό συμβαίνουν τραυματισμοί, όμως το έχω συνειδητοποιήσει ».

 -Επαγγελματικά από πότε παίζεις χάντμπολ ; Είχες άλλες επιλογές ή μόνο αυτό ήθελες;

«Για την ηλικία δεν θυμάμαι, όμως ως επαγγελματίας ξεκίνησα να αγωνίζομαι από την πρώτη ημέρα...Οταν ήμουν  9-10 ετών είδα την Εθνική Γαλλίας στην τηλεόραση. Για πρώτη φορά είδα σε εκείνη την ηλικία παίκτες παρακολουθώντας   ματς   χάντμπολ   και   είπα   πως   θέλω   να   γίνω   επαγγελματίας   και   ο καλύτερος στον κόσμο. Οι στόχοι μου και το πάθος μου για το χάντμπολ ήταν ξεκάθαροι.Τυχερός που το πέτυχα. Ήταν μονόδρομος για εμένα».

--Υπάρχει κάποιο μυστικό να παίζεις για τόσα χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο και να διατηρείσαι ψηλά ;

«Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο μυστικό. Εγώ πάντα θέλω να προπονούμαι πολύ και σκληρά.Ο πατέρας μου μού το είχε πει αυτό. Το γεγονός ότι προπονούμουν πολύ, όταν χάναμε έχει την αξία του. Ξεκίνησα   να   σκέφτομαι   από   το   μηδέν,   ακόμα   και   όταν   ήμουν   Πρωταθλητής,   ήθελα   να αποδεικνύω ότι το άξιζα. Δεν σκεφτόμουν ‘’ήμουν ο καλύτερος’’. Ελεγα ‘’είμαι ο καλύτερος,αλλά πρέπει να το αποδείξω ξανά’’. Και προσπαθώ συνέχεια για να είμαι στο κορυφαίο επίπεδο. Δεν είμαι ευτυχισμένος αν το πετύχαινα αυτό 1-2 φορές. Θέλω συνέχεια».

-Πόσο σημαντικό είναι για εσένα να δουλεύεις μόνος σου;

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Είναι πολλά τα παιχνίδια κατά την διάρκεια της σεζόν. Από   μικρός   έκανα   προπόνηση   μόνος   μου,   φυσική   κατάσταση,   τρέξιμο   κτλ,   όχι   μόνοχάντμπολ. Σήμερα,  υπάρχουν  προπονητές που  γυμνάζουν ξεχωριστά  τους παίκτες, όταν ξεκίνησα, όμως, εγώ δεν υπήρχε αυτή η συνήθεια. Με την ατομική προπόνηση κάνεις την διαφορά».

-Κάνεις ποτέ βάρη πριν από αγώνα, κρίσιμο ή όχι;

«Εγώ δεν το κάνω, κάποιοι ωστόσο το κάνουν. Αν το έκανα μια ημέρα πριν το ματς, θα αισθανόμουν κουρασμένος. Ορισμένες φορές που το προσπάθησα, δεν ένιωθα πολύ καλά στον αγώνα. Συνήθως κάνω βάρη δύο ημέρες πριν το ματς, εφόσον δεν έχουμε ταξίδι. Μία ημέρα πριν, ποτέ».

No comments