Να γιατί τα παιδιά πρέπει να επιλέξουν το χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Να γιατί τα παιδιά πρέπει να επιλέξουν το χάντμπολ

 Είδαμε μία προωθητική ενέργεια του ΑΟΑ Καστοριάς που μας άρεσε.

Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά με ενδιαφέρον για ένταξη στα σπορ.

Στοχευμένα και έξυπνα επιχειρήματα, που όντως είναι εφικτό να φέρουν παιδάκια στο χάντμπολ.

Το περιεχόμενο της, πρακτικής και ελκυστικής, ανάρτησης του ΑΟΑ Καστοριάς :      

΄΄ Γιατί Χάντμπολ;

Η χειροσφαίριση (χάντμπολ) είναι μια εξαιρετική αθλοπαιδιά στην οποία συναντιούνται όλα τα απαραίτητα συστατικά μιας επιτυχημένης σωματικής, ψυχικής και γνωστικής ανάπτυξης των παιδιών.

1. είναι η πιο “easy start” αθλοπαιδιά, απόλυτα προσαρμοσμένη στο επίπεδο κινητικής ανάπτυξης των παιδιών ακόμη και της Α΄ δημοτικού. Αυτό συμβαίνει γιατί σαν αντικείμενο συνδυάζει απλές φυσικές κινήσεις όπως το τρέξιμο, τη ρίψη, το άλμα τις οποίες ήδη διαθέτουν τα παιδιά στο κινησιολόγιό τους και γιατί η μπάλα είναι τόσο μικρή που την κρατούν με τον πιο εύκολο τρόπο, μέσα στα χέρια τους!

2. αποτελεί ένα εξαίρετο παιδαγωγικό εργαλείο-παιχνίδι γιατί είναι ευπροσάρμοστο και δεκτικό και στα δύο φύλα και στις ικανότητες των παιδιών του δημοτικού σχολείου, οι οποίες σε αυτές τις ηλικίες ποικίλουν και διαφέρουν με μεγάλες αποκλίσεις. Γι αυτό κρατά υψηλή την παρακίνηση των παιδιών για συμμετοχή, προάγει την ισοτιμία, την ομαδικότητα και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.

3. είναι μια «φιλική» αθλοπαιδιά προς τα παιδιά γιατί παίζεται στο έδαφος, έχει οικείες διαστάσεις και η επίτευξη του γκολ είναι πολύ εύκολη.

4. Δεν έχει ιδιαίτερες υλικοτεχνικές απαιτήσεις για να διεξαχθεί, είναι ευπροσάρμοστη ως προς τις διαστάσεις και παίζεται και από αγόρια και από κορίτσια και από μικτές ομάδες.

5. είναι μια “ανταποδοτική” δραστηριότητα αφού χαρακτηρίζεται ως υψηλής αερόβιας-αναερόβιας αξίας, που σημαίνει πως η εξάσκησή της παράλληλα ευνοεί την ανάπτυξη της αντοχής και η ταχυδυναμική φύση της επιβάρυνσης ευνοεί την ανάπτυξη δύναμης΄΄.

Μπράβο σε όποιον συνέταξε ή εντόπισε αυτό το κείμενο-κάλεσμα, καθώς, κανένα άθλημα δεν υπάρχει δίχως ανάπτυξη και Ακαδημίες.


No comments