Συμφωνία για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΑΚ Κέρκυρας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συμφωνία για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΑΚ Κέρκυρας



Ενεργειακή αναβάθμιση στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) Κέρκυρας συμφωνήθηκε να γίνει, στο πλαίσιο έργων σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με σκοπό «να αποδοθούν, τόσο στην αθλητική οικογένεια, όσο και στην τοπική κοινωνία, ως ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι άθλησης και αναψυχής, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καλλιέργεια και ανύψωση του αθλητισμού και στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών», όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ).

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος, διότι υλοποιούμε μια δέσμευση που είχε γίνει και από τις δύο πλευρές πριν από λίγους μήνες, όταν βρέθηκα στην Κέρκυρα και επισκέφτηκα και το γραφείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, την αγαπητή Περιφερειάρχη κ. Κράτσα, αλλά και τους συνεργάτες της. Σε αυτή τη συνάντηση βάλαμε μια σειρά από προτεραιότητες σε ζητήματα αθλητισμού.

Το σημερινό Μνημόνιο Συνεργασίας δεν είναι κάτι άλλο παρά το επόμενο στάδιο εκείνης της συνάντησης και των αποφάσεων, που πήραμε. Από σήμερα και μετά ξεκινά μια καινούργια μέρα σε επίπεδο συνεργασίας τόσο του Υπουργείου Αθλητισμού όσο και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Πολύ γρήγορα θα τρέξουν οι μελέτες για τα υπόλοιπα έργα, τα οποία πρέπει να γίνουν, είναι απαραίτητα να γίνουν, για το εθνικό αθλητικό κέντρο της Κέρκυρας, αλλά και για τις υφιστάμενες ή νέες εγκαταστάσεις που πρέπει να δημιουργήσουμε στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας. 

 Γνωρίζουμε καλά τι χρειάζεται να γίνει, έχουμε ήδη συμφωνήσει αρκετά πράγματα. Ελπίζουμε σε μια απλοποίηση της νομοθεσίας, ειδικά στο θέμα των μελετών, έτσι ώστε χωρίς καμία καθυστέρηση να τρέξουμε και να ικανοποιήσουμε αυτή τη μεγάλη ανάγκη που έχουν οι κάτοικοι των περιοχών». 

No comments