Όταν οι ''παλιοί'' συνέθεσαν από... ανάγκη, το 2005 και για έξι μήνες, ΔΣ στον ΣΥΠΧΕ - Τα τιμητικά λόγια, το 2001, δύο ξένων για τον Σύνδεσμο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Όταν οι ''παλιοί'' συνέθεσαν από... ανάγκη, το 2005 και για έξι μήνες, ΔΣ στον ΣΥΠΧΕ - Τα τιμητικά λόγια, το 2001, δύο ξένων για τον Σύνδεσμο

''GOAL'', 19/12/05

του Μανώλη Νεόφυτου


Ο Σύνδεσμος Ελλήνων προπονητών χάντμπολ είναι πάντα στις επάλξεις για το καλό του αθλήματος και το έχει δείξει πολλές φορές στην μακροχρόνια πορεία του.

Δεν είναι και λίγοι οι μεγάλοι δάσκαλοι που έχουν κληθεί, για να δώσουν τις πολύτιμες γνώσεις τους στους Έλληνες προπονητές. Το μεγάλο πρόβλημα του Συνδέσμου είναι οι μακρινές αποστάσεις που χωρίζουν τα μέλη του και έτσι δεν μπορούν να βρίσκονται κοντά του σε Γενικές Συνελεύσεις για την εκλογή διοικητικών συμβουλίων, όποτε αυτές διεξάγονται. 

Με αφορμή την προχθεσινή (25/10) Γενική Συνέλευση για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, θυμίζουμε με δύο αποκόμματα εφημερίδων από το αρχείο του Γιώργου Τσαγκαράκη, τι είχε συμβεί πριν από 15 χρόνια, το 2005.

Εκείνη την χρονιά, επειδή δεν υπήρχε διάθεση από τα περισσότερα μέλη του να υποβάλλουν υποψηφιότητες για την ανάδειξη νέου ΔΣ, προθυμοποιήθηκαν κάποια άλλα μέλη του να βάλουν υποψηφιότητες, αλλά μετά από έξι μήνες να γίνει νέα συνέλευση και να αναδειχθεί νέο ΔΣ.

Έτσι και έγινε. Τον Ιούνιο του 2005  οι ''παλιοί'' κατέβηκαν και εκλέχθηκαν οι επτά του νέου ΔΣ με όριο θητείας τον Δεκέμβριο του 2005.

Τότε εκλέχθηκαν οι: Γιώργος Κρανάκης (Πρόεδρος), Γιάννης Βαρελτζής (Αντιπρόεδρος), Τάκης Μελετάκος (Γεν. Γραμματέας), Δημήτρης Τεγγελίδης (Ταμίας), Παναγιώτης Ιατρούδης, Γιάννης Καραμπίνας και Μιχάλης Ζαραβίνας (μέλη).

Στις 18 Δεκεμβρίου 2005 σε αίθουσα του Πανελληνίου στην Κυψέλη οι ''παλιοί'' παραιτήθηκαν και εκλέχθηκε το νέο ΔΣ αποτελούμενο από νέο... αίμα (όπως έγραψε η εφημερίδα ''GOAL'' στις 19-12-2005).

Το νέο ΔΣ αποτελούνταν από τα εξής πρόσωπα: Γιάννης Αρβανίτης (Πρόεδρος), Κώστας Τσαβδαρίδης (Αντιπρόεδρος), Γιώργος Τσαγκαράκης (Γεν. Γραμματέας), Θόδωρος Γκίνης (Ταμίας), Κατερίνα Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσιάπας, Βασίλης Σκανδάλης (μέλη).

Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι: Αλέκος Περάκης, Λεωνίδας Σκυφάκος, Διονύσης Αναγνωστόπουλος.

''Αθλητική Ηχώ'', 11/06/01

Το άλλο απόκομμα της εφημερίδας ''Αθλητική Ηχώ'' με υπογράφοντα τον Γιώργο Καρζή στις 11 Ιουνίου 2001 αναφέρεται στο πετυχημένο σεμινάριο, που είχε διοργανώσει ο ΣΥΠΧΕ με την συμμετοχή του Άλαν Χουντ από την Δανία (λέκτορας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας) και του Σουηδού, Πίτερ Καντ (προπονητής τερματοφυλάκων).

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις των δύο αυτών ξένων και ξεχωρίζουν τα λόγια του Άλαν Χουντ, ο οποίος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές και είπε ότι αυτό το σεμινάριο δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από άλλα σεμινάρια, που διοργανώνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Και φυσικά τα επόμενα χρόνια ο ΣΥΠΧΕ παρέμεινε στις επάλξεις.

Μία πρόταση, που θα έπρεπε να συζητηθεί, ώστε να συμμετάσχουν περισσότερα μέλη του ΣΥΠΧΕ στις Γενικές Συνελεύσεις, είναι η διεξαγωγή τους μέσω τηλεδιασκέψεων, γεγονός που θα προσέλκυε σίγουρα περισσότερους συμμετέχοντες. Βέβαια, θα χρειαστεί αλλαγή του καταστατικού του Συνδέσμου, η οποία είναι εφικτή. Το νέο αυτό μέτρο ήδη προτείνεται σε πολλά συνδικαλιστικά όργανα και επισήμως από την ελληνική Κυβέρνηση.

No comments