Οι 12 προπονητές των ομάδων της Α1 Εθνικής Γυναικών, μιλούν στο greekhandball.com σε ένα σπέσιαλ αφιέρωμα στο πρωτάθλημα που αρχίζει - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι 12 προπονητές των ομάδων της Α1 Εθνικής Γυναικών, μιλούν στο greekhandball.com σε ένα σπέσιαλ αφιέρωμα στο πρωτάθλημα που αρχίζει



Το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Γυναικών  ξεκινά το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και το greekhandball.com  επικοινώνησε με τους προπονητές και των 12 ομάδων της κατηγορίας.

Σε χρόνο ρεκόρ ( και αυτό είναι προς τιμήν τους ) ανταποκρίθηκαν, με έξοχο πνεύμα συνεργασίας.

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατί συμβάλλετε με τον δικό σας τρόπο, στην προσπάθεια προβολής του δικού σας αθλήματος και πρωταθλήματος. ΥΓΕΙΑ σε εσάς και όλα τα παιδιά που θα μπούν στο γήπεδο.

Θέσαμε στους κατ΄ εξοχήν ειδικούς του αθλήματος, που πρέπει να είναι μαζί με τις αθλήτριες και τους αθλητές οι αυθεντικοί πρωταγωνιστές του, τρία ερωτήματα. Κοινά για όλους.

Τους ζητήσαμε να τοποθετηθούν, γενικά, για το νέο πρωτάθλημα, όπως επίσης να αναφερθούν στην εκτίμηση τους για τις 2 ομάδες που θα είναι στις πρώτες θέσεις και τις 3 ομάδες οι οποίες θα είναι στην ουρά, αλλά και στην αθλήτρια που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες ώστε να είναι η καλύτερη σε αυτή τη σεζόν. 

Οι απαντήσεις τους, παρουσιάζονται με την σειρά κατάταξης τους στην περσινή σεζόν, αλλά, ας μας επιτρέψετε, ειδικά εφόσον αναφερόμαστε σε πρωτάθλημα Γυναικών, να ξεκινήσουμε εκτός σειράς, από την μόνη γυναίκα προπονήτρια στην Α1 Εθνική, την Ελλη Κουμιτσάρσκα του Πανοράματος και ακολουθούν οι άλλοι 11 συνάδελφοι της : 



ΕΛΛΗ ΚΟΥΜΙΤΣΑΡΣΚΑ ( ΠΑΝΟΡΑΜΑ ) 

΄΄ Εμένα προσωπικά οι δηλώσεις δεν μου προσφέρουν απολύτως τίποτα, γι'αυτό και τις αποφεύγω. Νομίζω πως καταλαβαίνετε. Όπως και να έχει θα σταθώ πίστη στον εαυτό μου και ταυτόχρονα θα προσπαθήσω να μην αδικήσω εσάς. Οπότε: Εύχομαι στις συνθήκες οι οποίες μας περιβάλλουν, να έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρωτάθλημα, το οποίο έστω και υποβαθμισμένο (κατά την προσωπική μου άποψη βέβαια) καθώς έχει γίνει χίλια κομμάτια, να μας προσφέρει θέαμα και ενδιαφέρον. Εύχομαι να σταθούμε άξια δίπλα στις αθλήτριες μας, οι οποίες προφανώς πιστεύουν στο άθλημα μας και το αγαπάνε, οπότε με την συμπεριφορά μας να συμβάλουμε να γίνουν εκτός από καλές παίκτριες και προσωπικότητες με αρετές. Εάν είμαστε ικανοί βέβαια. Καλή συνέχεια σε όλους! ΄΄.




ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΙΔΗΣ ( ΠΑΟΚ ) 

΄΄ Καλή αρχή και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και υγεία πάνω από όλα.

Οσον αφορά την δική μου ομάδα, εμείς προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε κάθε εβδομάδα να παρουσιάζουμε ολοένα και καλύτερο πρόσωπο με σκοπό την κατάκτηση των δύο εγχώριων τίτλων.

Για τα υπόλοιπα δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ γιατί καταρχάς φέτος είναι διαφορετική η δομή του πρωταθλήματος και δεν έχω εικόνα όλων των ομάδων οπότε δεν θέλω να αδικήσω κάποια ομάδα ή αθλήτρια. Εύχομαι πάντως να δούμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τόσο για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος όσο και για την παραμονή στην κατηγορία ΄΄.  



ΣΑΣΑ ΖΙΒΟΥΛΟΒΙΤΣ ( ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ )

΄΄  Ένα πολύ ιδιαίτερο πρωτάθλημα ξεκινάει. Είναι οι πρώτοι  επίσημοι αγώνες σε επίπεδο γυναικών μετά την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας . Το σημαντικό είναι ότι είμαστε πάλι στα γήπεδα και αγωνιζόμαστε . Η ομάδα μου και φέτος σταθερή σε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό,  προτάσσει  τις Ελληνίδες παίκτριες, με ακόμα πιο μικρό μέσο όρο ηλικίας , αλλά θεωρώ και με μεγάλο ταλέντο.  Βρισκόμαστε στην έναρξη ενός κύκλου που πρωταρχικά θέλει να οικοδομήσει για τα επόμενα χρόνια. Ελπίζουμε το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό και ο νικητής να κριθεί μέσα στο γήπεδο. Ευχόμαστε υγεία σε όλους τους συντελεστές του αθλήματος ΄΄. 



ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ ( ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ ) 

΄΄ Να ευχηθώ υγεία σε όλες τις αθλήτριες, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να ολοκληρωθεί χωρίς διακοπές.

Το πρωτάθλημα θα είναι διαφορετικό καθώς οι ομάδες έχουν χωριστεί σε 3 Ομίλους και για να είσαι μέσα στον στόχο της κατάκτησης θα πρέπει να βγείς πρώτος στον Ομιλο σου ΄΄. 

Καλύτερη αθλήτρια περιμένω ότι θα είναι η Ζυγούρα του ΠΑΟΚ. 

Φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις είναι κατ΄αρχήν ο ΠΑΟΚ και μετά ελπίζουμε να είμαστε εμείς.

Δίχως να έχω διάθεση να υποτιμήσω καμία ομάδα, Κοζάνη, Αθηναϊκός και Αρης Νικαίας μοιάζουν να είναι εκείνες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για τις τρείς τελευταίες θέσεις ΄΄.  



ΤΕΟ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ( ΒΕΡΟΙΑ 2017  )

΄΄ Θέλω να πιστεύω, ότι στην μετά πανδημίας και lockdown εποχή θα ακολουθήσουν καλύτερες μέρες για το άθλημά μας. Θα ευχηθώ μια καλή γεμάτη συγκινήσεις και υγεία χρονιά, σε όλες τις ομάδες.

Ως αφορά την ομάδα μας «Βέροια 2017», ήμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με αγωνιστική προσήλωση και χαρά για το παιχνίδι.  

Δημιουργούμε ένα σύνολο το οποίο έχει αξιώσεις και όπως είπα με όπλο την χαρά για παιχνίδι, θα προσπαθεί να αποδώσει τα μέγιστα στον αγωνιστικό χώρο. Εύχομαι πραγματικά, όλοι μαζί, γιατί το “εμείς” είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε μια ομάδα, μέσα από τη δουλειά μας, κοιτώντας κάθε εβδομάδα ξεχωριστά και παιχνίδι με το παιχνίδι, να ανεβάζουμε την απόδοσή μας, υλοποιώντας τους στόχους μας. 

Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις για την απόδοση αθλητριών ή την εικόνα που θα παρουσιάσει η κάθε ομάδα, αλλά θα κλείσω ευχόμενος «το γυναικείο χάντμπολ» να βρει τον δρόμο του στις επιτυχίες΄΄. 



ΚΥΡΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ ( ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ) 

΄΄ Το πρωτάθλημα γίνεται σε 3 Ομίλους. Δεν συμφωνώ αλλά αυτοί είναι οι κανόνες . Η ομάδα μας έχει πολλά μικρά σε ηλικία κορίτσια και είμαστε στον πιο δύσκολο Ομιλο . Στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία . Εύχομαι καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες χωρίς τραυματισμούς . 

Ελπίζω να ξεχωρίσουν αρκετές αθλήτριες.

Βέροια 2017 και ΠΑΟΚ θα είναι, πιστεύω, στον τελικό.

Για τις ομάδες της ουράς δεν θα ήθελα να κάνω πρόβλεψη, καθώς, δεν γνωρίζω όλες τις ομάδες στο γυναικείο και πως θα παρουσιασθούν΄΄.



ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ( ΠΥΛΑΙΑ )

΄΄ Θεωρώ ότι θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα ειδικά για τις μικρομεσαίες ομάδες λόγω του  ότι είναι μικρό και δεν δίνει περιθώρια για απώλειες. Επίσης αποτελεί  υποβάθμιση η δημιουργία των τριών ομίλων και σίγουρα δεν είναι δίκαιο. Για τη δική μας ομάδα, ελπίζουμε να παραμείνουμε στη κατηγορία.

Καλύτερη αθλήτρια στο πρωτάθλημα, πιστεύω ότι θα είναι η Αγνή Ζυγούρα.

Για τις 2 πρώτες θέσεις, βλέπω τον ΠΑΟΚ και μία ομάδα ανάμεσα σε Αρτα και Βέροια 2017, εκτός εάν ενισχυθεί η Νέα Ιωνία. 

Αναφορικά με τις 3 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν γνωρίζω τις αθηναϊκές. Ελπίζω να μην είμαστε εμείς σε αυτές ! ΄΄. 



ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΑΛΗΣ  ( ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ  ) 

΄΄ Αρχικά να ευχηθώ σε όλες τις αθλήτριες – συναδέλφους προπονητές, παράγοντες και συντελεστές 

του αθλήματος, καλή αγωνιστική σεζόν, με υγεία και ψυχική ηρεμία. Το φετινό πρωτάθλημα έχει την ιδιαιτερότητα των 3 γεωγραφικών ομίλων που αυτομάτως αύξησε  τις ομάδες από 10 σε 12.  Εάν το βασικό ζητούμενο ήταν η οικονομική επιβίωση των ομάδων, τότε καλώς και προτιμήθηκε ο συγκεκριμένος τρόπος. Όμως  πιστεύω ότι εάν το δούμε  ΄΄ψυχρά ΄΄ αγωνιστικά η ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες μεγάλωσε, και πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε ένα  πρωτάθλημα 4-5 διαφορετικών ταχυτήτων.

Ολες οι ομάδες  που αναμένω να βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία (ΠΑΌΚ- Νέα Ιωνία-Αρτα-Βέροια  ) έχουν στην σύνθεση τους αθλήτριες που λογικά θα ξεχωρίσουν. Θέλω και εύχομαι αυτή να είναι η Ανδρίτσου για να κερδίσει κάτι που στερήθηκε πιθανώς πέρυσι με την διακοπή.

Στις δύο πρώτες θέσεις,. πιστεύω ότι θα είναι  ΠΑΟΚ και Βέροια.

Για τις ομάδες στην ουρά της βαθμολογίας, θα μου επιτρέψετε να το κρατήσω για  μένα. Σίγουρα πάντως θα εξαρτηθεί από την συγκομιδή βαθμών στην πρώτη φάση, αλλά και από τα οικονομικά των ομάδων στην πορεία΄΄. 



ΠΕΤΡΟΣ ΔΡΑΝΟΒΑΛΗΣ ( ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ ) 

΄΄ Αλλη μια χρονιά στην Α1,  με πολλές ιδιαιτερότητες. Είμαστε πιο έμπειροι από πέρυσι και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε το στόχο μας που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Εύχομαι υγεία σε όλους.

ΠΑΟΚ και Βέροια 2017 πιστεύω ότι θα είναι οι δύο πρώτες ομάδες ενώ για τις 3 θέσεις της ουράς, εκτιμώ ότι θα είναι Αθηναϊκός, Αρης Νικαίας και Εθνικός Κοζάνης.

Καλύτερη αθλήτρια της σεζόν περιμένω ότι θα αναδειχθεί η Αγνή Ζυγούρα του ΠΑΟΚ ΄΄. 



ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΔΑΝΗΛΟΣ ( ΚΑΜΑΤΕΡΟ )

΄΄ Για την νέα χρόνια εύχομαι καταρχήν υγεία σε όλους τους συντελεστές του αθλήματος και ιδιαίτερα στις αθλήτριες που είναι και οι πρωταγωνίστριες . Επίσης θα επιθυμούσα το φετινό πρωτάθλημα να κριθεί μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και ο κόπος όλων των παικτριών των προπονητών και γενικά όλων των ομάδων να αποτυπωθεί μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Η πιο ολοκληρωμένη παίκτρια που παίζει στη Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι η Αγνή Ζυγούρα καθώς και οι αμυντικές και οι επιθετικές της ικανότητες βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Επίσης ο χαρακτήρας της και οι αρχηγικές της ικανότητες είναι ικανές να αλλάζουν τα δεδομένα κάτι που φανερώθηκε έμπρακτα μετά την μεταγραφή της από την Νέα Ιωνία στον ΠΑΟΚ.

 Το πρωτάθλημα φέτος θα το διεκδικήσουν τρεις ομάδες ο ΠΑΟΚ ,η Νέα Ιωνία και η Βέροια 2017  με ακλόνητο φαβορί την ομάδα του ΠΑΟΚ. Όσον αφορά στην ουρά του πρωταθλήματος οι τρεις ομάδες που ανέβηκαν φέτος στην κατηγορία Καματερό, Κοζάνη, Αθηναϊκός  είναι οι πρώτες υποψήφιες για τις δυο τελευταίες θέσεις καθώς δεν κατάφερε καμία από αυτές να ενισχυθεί με παίκτριες της κατηγορίας που αγωνίζονται φέτος. Παρόλα αυτά όμως νομίζω ότι και οι τρείς θα παλέψουν μέχρι το τέλος για την παραμονή στη κατηγορία με όσες δυνάμεις διαθέτουν στα ρόστερ τους ΄΄.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ( ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ )

΄΄ Για εμάς, η επιστροφή μας μετά από πολλά χρόνια στην Α1, πραγματοποιείται σε δύσκολες συνθήκες σε ένα πρωτάθλημα που δεν ξέρουμε πως θα γίνει και πως θα ολοκληρωθεί λόγω κορωνοϊού. Ο Εθνικός Κοζάνης ελπίζουμε ότι θα μείνει στην κατηγορία, βασιζόμενος κυρίως σε αθλήτριες από την Ακαδημία του, παιδιά φιλόδοξα που έχουν ταλέντο, με την υποστήριξη ορισμένων αθλητριών με μεγαλύτερο δείκτη εμπειρίας. 

Εχουμε αθλήτριες με καλό επίπεδο για την ηλικία τους και πιστεύουμε ότι μπορούν να σταθούν καλά στην κατηγορία. Θα πορευθούμε με τις δυνατότητες που έχουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Συνολικά, υπάρχουν αρκετές πολύ καλές αθλήτριες σε όλες τις ομάδες, όμως, εκτιμώ ότι τώρα δεν προκύπτει εκείνη που θα κάνει τη διαφορά.

Στις 2 πρώτες θέσεις, ΠΑΟΚ και Βέροια δείχνουν ότι θα είναι εκεί. Είναι τα φαβορί με τα καλύτερα ρόστερ και προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Η Βέροια είναι ενισχυμένη, έχει επίσης έναν άξιο προπονητή, τον Παυλίδη, μπορεί να φτιάξει ένα καλό σύνολο. Μένει να το δούμε αυτό στο γήπεδο.

Εθνικός Κοζάνης, Αθηναϊκός, Προσοτσάνη, Αρης Νίκαιας θα παλέψουν για να αποφύγουν τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά, όλες οι ομάδες είναι αξιόμαχες και επικίνδυνες ΄΄.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΟΥΑΝΟΠΟΥΛΟΣ  ( ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ )

΄΄ Θα ήθελα να μην κάνω εκτιμήσεις. Σε ότι αφορά στο πρωτάθλημα εύχομαι σε όλες τις ομάδες να αρχίσουν και να τελειώσουν το πρωτάθλημα με υγεία, χωρίς τραυματισμούς και να πάμε όσο μπορούμε το άθλημα μπροστά΄΄ .


Νίκος Δελαγραμμάτικας


No comments