Ψύχραιμη φωνή κριτικής για το γηπεδικό πρόβλημα που '' ζορίζει '' τους Κερκυραίους - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ψύχραιμη φωνή κριτικής για το γηπεδικό πρόβλημα που '' ζορίζει '' τους Κερκυραίους


Με 3 κλειστά γυμναστήρια στην Κέρκυρα, μόνο ένα είναι σήμερα λειτουργικό με συνέπεια να δημιουργείται ασφυξία στα σωματεία χάντμπολ, βόλεϊ, μπάσκετ.
Στον ιστότοπο της εφημερίδας του Ιονίου, '' Ενημέρωση '' διαβάσαμε ένα άρθρο που βρήκαμε ενδιαφέρον και το αναδημοσιεύουμε, όπως το υπέγραψε ο κ. Σπύρος Πίκουλας, καθώς, η Κέρκυρα έχει Φαίακα και Κερκυραϊκό στο χάντμπολ, με 3 ομάδες Ανδρών και Γυναικών στις Εθνικές Κατηγορίες και αναμφίβολα προκύπτουν λειτουργικά προβλήματα από την συσσώρευση όλων των τμημάτων αθλοπαιδιών σε ένα μόνο κλειστό, αλλά, ας δούμε και μία άλλη προσέγγιση ( Σ.Σ. δεν υιοθετούμε τις απόψεις, καθώς, δεν έχουμε εικόνα από πρωτογενές ρεπορτάζ, ωστόσο, είναι προφανές ότι πρέπει να βρεθεί λύση και σίγουρα όχι σε βάρος του χάντμπολ ) :
'' Πολλά παράπονα για τις ώρες που δόθηκαν ή δεν δόθηκαν σε κάποια σωματεία, πολλά παράπονα του κατά πόσο θα αγωνίζονται στην Κέρκυρα και δεν θα χρειαστεί σαν γηπεδούχοι να χρησιμοποιήσουν το κλειστό της Ηγουμενίτσας και όλα αυτά, γιατί η ελληνική γραφειοκρατία και κάποιες άλλες αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στερούν από τις ομάδες και τη νεολαία, δύο γήπεδα.
Μιλάμε για τα σωματεία που αποκλειστικά χρησιμοποιούν κλειστά γυμναστήρια, για μπάσκετ, χάντμπολ και βόλεϊ και που περιμένουν δυο σχεδόν χρόνια το Ναυσιθόειο και πολύ περισσότερα το δεύτερο κλειστό στο ΕΑΚΚ.
Από τη μία το Ναυσιθόειο, του οποίου την ευθύνη την έχει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας πλέον, ακόμη φτιάχνεται, ενώ  τα έργα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2018 και ο αγωνιστικός χώρος είναι έτοιμος από τον Φεβρουάριο του 2020, αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες στα αποδυτήρια.
Η καθυστέρηση είναι μεγάλη, θα μπορούσε να είναι έτοιμο από πέρυσι και ενώ εδώ και πολλούς μήνες  είναι ο έτοιμος ο αγωνιστικός χώρος, διαδικαστικά και εργολάβοι έχουν φέρει πίσω το έργο και δεν μπορεί να δοθεί σε χρήση. Μπορεί ο Δήμος να θέλει να το τελειώσει όσο γρηγορότερα γίνεται, όμως αυτή η πολύ μεγάλη καθυστέρηση έχει αίτια και κάποιοι φταίνε. Και εκτίθεται και η Δημοτική αρχή που δεν μπορεί να δώσει ένα μικρό σχετικά, αλλά πολύ σημαντικό έργο στη νεολαία και τις ομάδες.
Από την άλλη είναι το περιβόητο παρκέ του βοηθητικού κλειστού στο ΕΑΚΚ. Πάνε 18 μήνες όταν η προηγούμενη διοίκηση είχε δημοπρατήσει το έργο, αλλά υπήρξαν προβλήματα με τον εργολάβο που είχε πάρει τη δουλειά και αυτό ήταν αιτία να μην ξεκινήσει. Η κατάσταση άλλαξε και μαζί άλλαξε και το κόστος του έργου, που από 70.000€ πήγε στις 110.000€, αλλά πέρασαν πολλοί μήνες χωρίς να έχει γίνει κάτι. Και το κάτι είναι το γήπεδο να δοθεί για χρήση στις ομάδες. Αυτό δεν έχει γίνει, ενώ η σεζόν ξεκίνησε και τα σωματεία προετοιμάζονται χωρίς τους απαραίτητους χώρους.
Πώς θα ήταν η σημερινή κατάσταση στην Κέρκυρα που στερείται αθλητικών υποδομών, αν Ναυσιθόειο και κλειστό του ΕΑΚΚ ήταν έτοιμα και δινόταν για χρήση στις ομάδες; Κάποιοι φταίνε, πέραν της γραφειοκρατίας και του Δημοσίου που για να γίνει ένα έργο περνάνε «αιώνες». Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν στα σωματεία και στη νεολαία. Κάποιοι έστω και τώρα ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί ότι ο Κερκυραϊκός θα στερηθεί των εγκαταστάσεων στου Βρυώνη που χρησιμοποιούσε την τελευταία πενταετία, άρα θα χρειαστεί επιπλέον ώρες σε κάποιο από τα κλειστά της πόλης, τουλάχιστον για το χάντμπολ.
Είναι γεγονός ότι λείπουν υποδομές, αλλά και για αυτές που υπάρχουν δεν κάνουν κάτι οι αρμόδιοι. Ας σταματήσουμε να πιπιλίζουμε την καραμέλα ότι για όλα φταίει η Αθήνα, το «Αθηνοκεντρικό» κράτος. Ευθύνες υπάρχουν και εδώ στο νησί, από εδώ ξεκινάνε όλα. Κρίνω εκ του αποτελέσματος, κρίνω και φωνάζω γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Τρία κλειστά γυμναστήρια στην πόλη, σήμερα έχουμε ένα μόνο λειτουργικό ''.

No comments