Φιλόδοξη η Ντόρτμουντ της ολλανδικής «παροικίας» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Φιλόδοξη η Ντόρτμουντ της ολλανδικής «παροικίας»



Η Ντόρτμουντ είναι γνωστή για την ποδοσφαιρική ομάδα της, η οποία το 1997 έφτασε μέχρι την κατάκτηση του Champions League. Την ίδια σεζόν, το γυναικείο τμήμα χάντμπολ εκπροσωπούσε το κλαμπ στον τελικό του EHF Cup. Το 2003 σήκωσε το Challenge Cup, ενώ φέτος θα πραγματοποιήσει ντεμπούτο στο Champions League

Σε αντίθεση με το πρωτάθλημα ανδρών στη Γερμανία, το οποίο διακόπηκε με ανάδειξη πρωταθλήτριας ομάδας (Κίελο), στις γυναίκες δεν δόθηκε ο τίτλος στη Ντόρτμουντ, πρωτοπόρο της βαθμολογίας μέχρι την παύση. Η νέα σεζόν βρίσκει τις παίκτριες του συλλόγου ακόμη πιο «διψασμένες», έτοιμες για ζημιές στην παρθενική συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

«Πιστεύουμε στην ομάδα μας και έχουμε πιθανότητες για νίκη απέναντι σε οποιαδήποτε, εκτός, ίσως, από την Γκιόρ», δηλώνει ο προπονητής της, Άντρε Φιρ. Ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Ντόρτμουντ διαθέτει οκτώ Ολλανδές αθλήτριες, τέσσερις εκ των οποίων αναδείχτηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες, πέρυσι στην Ιαπωνία. Έχουμε να κάνουμε με την ανερχόμενη δύναμη του ευρωπαϊκού χάντμπολ; Πιθανότατα. Ο όγκος των μελών του συλλόγου εξασφαλίζει την ευρωστία και από εκεί και πέρα, το θέμα είναι η διάθεση για επένδυση και η φιλοδοξία.

No comments