Η συνέντευξη του πρώτου μη-Ρώσου προπονητή στην ιστορία της Εθνικής Ανδρών της Ρωσίας, Βέλιμιρ Πέτκοβιτς - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η συνέντευξη του πρώτου μη-Ρώσου προπονητή στην ιστορία της Εθνικής Ανδρών της Ρωσίας, Βέλιμιρ Πέτκοβιτς



Τον Μάρτιο, η Ρωσική Ομοσπονδία χάντμπολ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Βέλιμιρ Πέτκοβιτς στην ανδρική Εθνική ομάδα. Πρόκειται για τον πρώτο μη-Ρώσο προπονητή (Γερμανός, γεννημένος στην πρώην Γιουγκοσλαβία) στην ιστορία της Εθνικής Ανδρών χάντμπολ της χώρας. Ωστόσο, οι εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό «πάγωσαν» το ταξίδι του 64χρονου τεχνικού, που τελικά μετέβη στη Μόσχα στις αρχές του Αυγούστου. Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας... σήκωσε αμέσως μανίκια πραγματοποιώντας συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με διεθνείς αθλητές και υπεύθυνους της Ομοσπονδίας, για να σχεδιαστεί η νέα σεζόν.
«Η Ρωσία έχει κάθε δυνατότητα, ώστε να... αφυπνίσει το χάντμπολ της. Μία από αυτές είναι πως διαθέτει πολλούς νέους παίκτες, ικανούς να αποδείξουν την αξία τους. Θέλω να κάνω τα πάντα, για να επιστρέψει το ρωσικό χάντμπολ στην παλιά δόξα του», δήλωσε -σε συνέντευξή του στη ρωσική Ομοσπονδία (δείτε εδώ)- ο Πέτκοβιτς, ο οποίος απέκτησε την γερμανική ιθαγένεια το 2002. Ο ίδιος έχει εργαστεί για σχεδόν 30 χρόνια σε γερμανικά κλαμπ, σημειώνοντας, μάλιστα, σημαντικές διακρίσεις με ορισμένα από αυτά.



Ο έμπειρος κόουτς πρόσθεσε: «Μού προσφέρθηκε δουλειά από αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, όμως επέλεξα την Εθνική Ρωσίας. Η ομάδα δεν πέτυχε στο τελευταίο Euro (2018), αλλά είμαι σίγουρος ότι το επίπεδό της δεν είναι χαμηλότερο από της Κροατίας, που έφτασε στον τελικό. Όλοι σέβονται την ρωσική σχολή χάντμπολ».
Η Εθνική Ρωσίας απέχει από τα μετάλλια εδώ και 16 χρόνια, καθώς το 2004, στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, κατέκτησε το τελευταίο της, το αργυρό.



«Σταμάτησα να ακολουθώ το... κύμα των αρνητικών πληροφοριών, λόγω της πανδημίας και ανέλαβα δράση, για να «χτίσω» την ομάδα μαζί με τον Όλεγκ Κουλέσοφ. Σχηματίσαμε λίστα με 30 παίκτες, βλέποντας παράλληλα αγώνες των Ρώσων αθλητών. Σταδιακά μαθαίνω, επίσης, Ρωσικά», υπογράμμισε ακόμα ο Πέτκοβιτς, που δείχνει μεγάλη διάθεση για δουλειά.
Στόχος της Εθνικής Ρωσίας είναι να ξεχωρίσει στο Παγκόσμιο του 2021, στην Αίγυπτο, στο οποίο θα συμμετάσχει έχοντας εξασφαλίσει την μία από τις δύο «wild cards» από την Διεθνή Ομοσπονδία.

No comments