Στις 27 Αυγούστου οι κληρώσεις σε Handball Premier, Α1 Γυναικών - Η ανακοίνωση της ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στις 27 Αυγούστου οι κληρώσεις σε Handball Premier, Α1 Γυναικών - Η ανακοίνωση της ΟΧΕ




Αποφάσεις έλαβε το ΔΣ της ΟΧΕ, το οποίο συνεδρίασε σήμερα (18/08). Η Ομοσπονδία ενημέρωσε, μέσω ανακοίνωσής της, ότι οι κληρώσεις της Handball Premier και της Α1 Γυναικών θα διεξαχθούν στις 27/08 (12:00), κεκλεισμένων των θυρών. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι συγκλήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση, που είχε αναβληθεί τον Μάρτιο, στις 20/09 (11:00), στη Βέροια, όπου θα πραγματοποιηθεί, επίσης, εκδήλωση προς τιμήν του εκλιπόντος, Χρήστου Καψάλη. Τέλος, η Ομοσπονδία αναφέρθηκε στην απόφασή της σχετικά με το Παγκόσμιο Γυναικών 2021.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ:

«Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος στην σημερινή του συνεδρίαση πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις:

-Oι κληρώσεις της Handball Premier και της Α1 Γυναικών περιόδου 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΟΧΕ.
Λόγω της υγειονομικής κατάστασης και για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19 οι κληρώσεις θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία μόνο των απαραίτητων παραγόντων και στελεχών από πλευράς Ομοσπονδίας, ενώ θα μεταδοθούν σε live streaming από το κανάλι ΟΧΕ TV στο YouTube.

-Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) αποφάσισε, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού της ΟΧΕ, τη σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) –η οποία είχε αναβληθεί τον Μάρτιο- στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν οι αντιπρόσωποι των σωματείων – μελών της Ομοσπονδίας, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:00 στη Βέροια με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.- Εκλογή Προεδρείου
2.- Διοικητικός- Οικονομικός- Ταμειακός Απολογισμός από 1-1-2019 έως 31-12-2019 – Ισολογισμός από 1-1-2019 έως 31-12-2019 – Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής- Έγκριση αυτών
3.- Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2021
4.- Τροποποίηση κανονισμού ντόπινγκ
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει, σύμφωνα με το Καταστατικό η απαιτούμενη απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την ίδια πιο πάνω ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12:00 στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

-Το ίδιο διάστημα με την Γ.Σ. στη Βέροια θα πραγματοποιηθεί ειδική τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Χρήστου Καψάλη σε συνεργασία ΟΧΕ, Δήμου Βέροιας, Φιλίππου Βέροιας και ΕΣΧ Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Χρήστος Καψάλης απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2018 σε ηλικία 59 ετών, είχε αφιερώσει 30 και πλέον χρόνια από την ζωή του στο χάντμπολ και η προσφορά του στο άθλημα και τον Φίλιππο Βέροιας ήταν τεράστια. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Δ.Σ. της ΟΧΕ το 2000 και στην συνέχεια συμμετείχε ανελλιπώς στα όργανα της Ομοσπονδίας, διατελώντας μεταξύ άλλων Β’ Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Επιτροπής Beach Handball, ενώ από το 2008 έως το 2015 ήταν Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας.

-H OXE με επιστολή της στην ΕΗF, επιστρέφει την διοργάνωση του 2ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Γυναικών 2021, για τον οποίο είχε πρώτη το δικαίωμα να αναλάβει. Η Ομοσπονδία είχε πάρει την ίδια απόφαση και για τον προκριματικό όμιλο Γυναικών του EURO 2020, ωστόσο αργότερα μετά από διαπραγμάτευση, όλες οι συμμετέχουσες χώρες συμφώνησαν η διοργάνωση να γίνει στην Ελλάδα καλύπτοντας η κάθε μία τα δικά της έξοδα.
Στην προκειμένη περίπτωση, στην απόφαση της ομοσπονδίας έπαιξε ρόλο εκτός από το υψηλό κόστος της διοργάνωσης και τα κόστη που προκύπτουν από τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου αθλητικού γεγονότος».

No comments