Αντιδρούν στην πρόταση για καραντίνα 14 ημερών οι ρουμανικές ομάδες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αντιδρούν στην πρόταση για καραντίνα 14 ημερών οι ρουμανικές ομάδες



Αρνητική απάντηση έδωσαν οι ρουμανικές ομάδες στην πρόταση της τοπικής Ομοσπονδίας για καραντίνα 14 ημερών των μελών τους πριν τη διεξαγωγή των Final 4 Κυπέλλου Ανδρών (22-23/08) και Γυναικών (27-30/08).

Οι τελικές φάσεις της διοργάνωσης (που διακόπηκε τον Μάρτιο ελέω πανδημίας) είναι… στον αέρα, αφού οι Ντινάμο Βουκουρεστίου, CSM Μπακάου και Τιμισοάρα αρνούνται να θέσουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων τους αθλητές του. Σε επίπεδο γυναικών, η γενική άποψη είναι εναντίον των πρωτοκόλλων υγείας!

«Πρέπει οι υπεύθυνοι να καταλάβουν τι σημαίνει η καραντίνα 14 ημερών από οικονομικής άποψης και μετά να κοιτάξουν στα μάτια των αθλητών και των αθλητριών. Ποιος ο λόγος να προπονούνται 10 ημέρες και μετά να απομονωθούν για 14; Γιατί πρέπει να τεθούμε σε καραντίνα για να παίξουμε ένα ματς; Δεν το καταλαβαίνω», επισήμανε ο πρόεδρος της γυναικείας ομάδας της Βίλτσεα, Φλορίν Βεριγκεάνου.

Το πρωτόκολλο που πρότεινε η Ομοσπονδία της Ρουμανίας αναφέρει: «Οι ομάδες θα είναι απομονωμένες για τουλάχιστον 14 ημέρες. Κάθε μέλος ομάδας, πρέπει να έχει αποτέλεσμα στο τεστ για κορονοϊό, το πολύ 48 ώρες πριν την αγωνιστική υποχρέωση». Λογικά, ή θα αλλάξει η πρόταση της Ομοσπονδίας (μια και δεν τηρείται), ή θα αλλάξουν στάση οι ομάδες. Πιθανή μοιάζει και η νέα μεταφορά των ημερομηνιών.

No comments