Οι 11 «ναοί» του χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι 11 «ναοί» του χάντμπολ



Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γκάλοπ «ανέβασε» η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία στην ιστοσελίδα της, καλώντας τους φίλους του αθλήματος να ψηφίσουν τον… ναό του σύγχρονου χάντμπολ. Τα 11 γήπεδα –επιπέδου Champions League– που τέθηκαν στην κρίση του κοινού, είναι τα εξής:

Lanxess Arena (Κολωνία, φωτ.): «Η καρδιά του ευρωπαϊκού χάντμπολ. Γίνεται ένα φασαριόζικο, χαρούμενο και φιλικό πάρτι σε κάθε αγώνα που φιλοξενεί. Οι φίλαθλοι δεν… βλέπουν, απλά, χάντμπολ εκεί, αλλά το γιορτάζουν».

Papp Laszlo Sportarena (Βουδαπέστη): «Ένα γήπεδο που σημαίνει τα πάντα για τις γυναικείες ομάδες, αφού, από το 2014, εκεί στέφεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης, σε μία έντονη ατμόσφαιρα που δημιουργείται από 10.000 θεατές».


Veszprem Arena (Βεσζπρέμ): «Πρόκειται για την καρδιά του ουγγρικού χάντμπολ. Με όλα τα παιχνίδια της Βεσζπρέμ να είναι sold-out, οι φίλαθλοί της δείχνουν τι σημαίνει αφοσίωση».



Wunderino-Arena (Κίελο): «Νέα ονομασία, ίδιο πλήθος. Το γεγονός ότι τα εισιτήρια διαρκείας για τους αγώνες της τοπικής ομάδας έχουν πωληθεί… σε ορίζοντα ετών, λέει πολλά».



AUDI Arena (Γκιόρ): «Οι φίλαθλοι της Γκιόρ δημιουργούν ατμόσφαιρα που δύσκολα μπορεί κανείς να συναντήσει σε αγώνες γυναικείου χάντμπολ. Τα συνθήματα και τα τραγούδια… επηρεάζουν τη σπονδυλική στήλη των θεατών».



Jane Sandanski (Σκόπια): «Η ατμόσφαιρα σε αυτό το στάδιο έχει σκαρφαλώσει σε νέα ύψη… Οι αντίπαλοι της Βαρντάρ συνηθίζουν να γκρινιάζουν ότι δεν μπορούν να ακούσουν λέξη απ’ όσα λένε οι προπονητές τους λόγω του θορύβου».



S.C. Moraca (Ποντγκόριτσα): «Αν αγαπάτε την ατμόσφαιρα των Βαλκανίων, αυτό είναι το κατάλληλο γήπεδο για εσάς. Οι Μαυροβούνιοι είναι… τρελοί για το χάντμπολ και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία».



Les Arenes (Μετς): «Αν βρεθείτε στη γαλλική πόλη, η παρακολούθηση αγώνα στο συγκεκριμένο γήπεδο είναι μία ευκαιρία… που δεν πρέπει να χαθεί».



Hala M.O.S.I.R Legionow (Κιέλτσε): «Το πόσο φανατικοί είναι οι Πολωνοί φίλαθλοι του χάντμπολ, είναι γνωστό. Οι υποστηρικτές της Κιέλτσε ξέρουν ακριβώς τι χρειάζεται η ομάδα τους, ανά πάσα στιγμή».



Dvorana Zlatorog (Τσέλιε): «Οι υποστηρικτές της Τσέλιε μακροπρόθεσμου ενθουσιασμού και στενής σχέσης με την ομάδα. Εκτός αυτού, έχουν καταφέρει να έχουν φιλικές σχέσεις με φιλάθλους πολλών ευρωπαϊκών ομάδων».



Sala Ioan Kunst Ghermanescu (Βουκουρέστι): «Ένα είναι το σίγουρο. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο για μία ομάδα να δίνει εκτός έδρας ματς απέναντι στη CSM».

No comments