«Ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε τους αθλητές» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε τους αθλητές»


Λειτουργώντας σε επαγγελματικά πρότυπα, ο Φαίακας Κέρκυρας διενήργησε την πρώτη φάση του εργομετρικού ελέγχου των αθλητών του ανδρικού τμήματος στο εργομετρικό κέντρο Fitlab.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από τον εργοφυσιολόγο του Φαίακα, Δρ. Χρήστο Ριγανά, παρουσία του ιατρού της ομάδας, Δρ. Κωνσταντίνου Κοντοστάνου. Περιελάμβανε καταγραφή της αρτηριακής πίεσης ηρεμίας, προσδιορισμό της σωματικής σύστασης των αθλητών, αξιολόγηση της αρθρικής κινητικότητας των καπτήρων και εκτεινόντων μυών του γονάτου, αξιολόγηση της αλτικής ικανότητας (μονής και διπλής στήριξης) και δοκιμασία προσδιορισμού της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου (VO2max) στο δαπεδοεργόμετρο. Η δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, ενώ, φυσικά, θα γίνει σύσκεψη με το τεχνικό επιτελείο για αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και καταρτισμό του προγράμματος προετοιμασίας.

Τονίζοντας τη σημασία του εργομετρικού ελέγχου, ειδικά στη φετινή, ιδιαίτερη ελέω Covid-19 χρονιά, ο Δρ. Ριγανάς επισήμανε: «Μετά από απόχη πέντε μηνών, από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, οι αθλητές καλούνται να φέρουν εις πέρας το βαρύ φορτίο της περιόδου προετοιμασίας. Η εργομετρική αξιολόγηση μας έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε αθλητή ξεχωριστά, προκειμένου να έχουμε τον πιο έγκυρο σχεδιασμό της προετοιμασίας τους. Είναι ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε τους αθλητές από τυχόν τραυματισμούς, ιδιαίτερα μετά την πολύμηνη αποχή, με απόλυτο οδηγό τον εργομετρικό έλεγχο. Καλή αθλητική χρονιά, χωρίς τραυματισμούς».

No comments