Ρέινα και Ουγκάλντε συμφωνούν, μιλώντας σε ισπανική ιστοσελίδα, πως η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη επιλογή γι' αυτούς - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ρέινα και Ουγκάλντε συμφωνούν, μιλώντας σε ισπανική ιστοσελίδα, πως η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη επιλογή γι' αυτούς



Αφιέρωμα στην ΑΕΚ έκανε η ισπανική ιστοσελίδα balonmanoactual.com, η οποία αναφέρθηκε στην πορεία και στα μεγαλόπνοα σχέδια της Ένωσης. Οι Ισπανοί μίλησαν με δύο συμπατριώτες τους και αθλητές της αθηναϊκής ομάδας, τον Λουίς Φελίπε Ρέινα και τον Κρίστιαν Ουγκάλντε, που αποκτήθηκαν από την ΑΕΚ, κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.
Ο πρώτος, 31 ετών δεξιός ίντερ, σχολίασε: «Η ΑΕΚ μού έκανε πρόταση τα Χριστούγεννα και μού άρεσε το πρότζεκτ της. Είναι ένα κλαμπ που αναπτύσσεται γρήγορα και βρήκα την προσφορά της την πιο ενδιαφέρουσα. Όταν μού παρουσίασαν το πλάνο της νέας σεζόν, κατάλαβα πως η ΑΕΚ επενδύει πολλά στο χάντμπολ και πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό κλαμπ».
Σχετικά με την θητεία του στον Ολυμπιακό, ανέφερε: «Έφυγα από τον Ολυμπιακό, διότι ανταποκρινόταν ελάχιστα στις προσδοκίες μου».

Φιλοξενήθηκαν, επιπλέον, δηλώσεις του 32χρονου αριστερού εξτρέμ, Κρίστιαν Ουγκάλντε, οι οποίες ακολουθούν παρακάτω:

Για τον λόγο, που επέλεξε την ΑΕΚ: «Είχα αρκετές προτάσεις. Αλλά κανείς δεν με έπεισε.
Τότε, άρχισα να μιλάω με ισπανικές ομάδες και είπα στον εκπρόσωπό μου να μην τσεκάρει τίποτα άλλο και ότι ήθελα να επιστρέψω στο Asobal League με οποιαδήποτε τρόπο. Απλά ήθελα να παίξω σπίτι μου. Η γυναίκα μου θα μπορούσε να ξεκινήσει την… καριέρα της στην Ισπανία και τα παιδιά μου να ξεκινήσουν το ισπανικό σχολείο και να μπορέσω, έτσι, να είμαι πιο κοντά στην οικογένειά μου μετά από 8 χρόνια.
Υπήρξαν συζητήσεις με κάποιες ομάδες, αλλά τελικά δεν καρποφόρησαν. Σκέφτηκα ακόμη και την απόσυρσή μου, αλλά εκείνες τις ημέρες η ΑΕΚ εμφανίστηκε μ' ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ. Είναι μια ομάδα που θέλει να μεγαλώσει και να κάνει κάτι στην Ευρώπη. Και αφού έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, δεν δίστασα να αποδεχτώ την πρότασή της. Προσέφερε ότι θέλαμε. Το μόνο κακό είναι ότι δεν είμαστε στην Ισπανία, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε καλά. Δεν αποκλείω να επιστρέψω στην Asobal αργότερα αν ενδιαφέρεται κάποια ομάδα».
Για το τι προσδοκά από το ελληνικό Πρωτάθλημα και συγκεκριμένα από την ΑΕΚ: «Όπως προανέφερα, μού άρεσε το πρότζεκτ. Η ΑΕΚ είχε μια καλή σεζόν, το 2019-20 και ενισχύθηκε και άλλο. Όπως με την προσθήκη του Αυστριακού τερματοφύλακα, και του Βραζιλιάνου παίκτη από τον Ολυμπιακό… Γι' αυτό ανυπομονώ να απολαύσω το παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ. Αγωνίζομαι για τους ελληνικούς τίτλους και μπορώ να παίξω στο EHF και να παλέψω για να το κερδίσω, αφού είναι ένας τίτλος, που δεν έχω και θα ενθουσιαζόμουν αν τον κατακτούσα».
Το γεγονός ότι υπήρχαν Ισπανοί στην ομάδα τον επηρέασε στην απόφασή του; «Φυσικά. Το γεγονός ότι υπήρχαν δύο Ισπανοί με βοήθησε να λάβω την απόφαση. Ανανέωσαν και είναι πολύ χαρούμενοι με τους ανθρώπους, το κλαμπ και τη ζωή στην Αθήνα. Το γεγονός ότι ο σύλλογος είναι ένα υπέροχο κλαμπ με πολλά τμήματα βοήθησε επίσης, οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές, αλλά και όλο το ενδιαφέρον που μου δείχνουν είναι θετικό».

No comments