Στις Νεανίδες η σκυτάλη του θεάματος - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στις Νεανίδες η σκυτάλη του θεάματος



Με την υπογραφή του Μανώλη Νεόφυτου

Ήγγικεν η ώρα και για τις Νεανίδες… Λίγες ημέρες αφότου το «Σπίτι του Χάντμπολ» γέμισε με το ταλέντο των καλύτερων Κορασίδων της χώρας, από σήμερα, το κλειστό της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, με διοργανωτή την ΑΕΠ Πανόραμα και υπό την αιγίδα της ΟΧΕ.

Στη φετινή διοργάνωση μετέχουν πέντε ομάδες, αφού στον ΟΦ Νέας Ιωνίας αποφάσισαν να μη στείλουν τις αθλήτριές τους, ελέω της πανδημίας του κορονοϊού. Τον τίτλο απέμειναν να διεκδικούν, ο περσινός πρωταθλητής ΓΑΣ Καματερού, ο περσινός φιναλίστ ΑΟ Προσοτσάνης Δράμας, η τρίτη του 2019, ομάδα του ΑΕΣΧ Πυλαίας, ο –τέταρτος πέρυσι– ΓΣ Εθνικός Κοζάνης και η ΑΕΠ Πανόραμα.

Το σύστημα διεξαγωγής είναι «ένας προς όλους» με βαθμολογία σε ένα γύρο.
Κατά γενική ομολογία αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, αμφίρροπα και ανταγωνιστικά Πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Όλες οι ομάδες διεκδικούν με αξιώσεις τα τρία μετάλλια! Ίσως αυτή της Προσοτσάνης να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για την κατάκτηση της πρωτιάς, αλλά και οι άλλες τέσσερις διατηρούν τις δικές τους, καλές πιθανότητες για διάκριση. Ας ρίξουμε μία πιο αναλυτική ματιά στις συμμετέχουσες…

ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Η πρωταθλήτρια των τριών τελευταίων ετών θα διεκδικήσει τον τίτλο έχοντας στην άκρη του πάγκου τον ίδιο προπονητή με πέρυσι, τον Νικόλαο Σκοδριανό, Πρόκειται για ένα συμπαγές, αξιόμαχο σύνολο, με εμπειρία τόσο σε επίπεδο Α1 γυναικών (2018-2019), όσο και στη «σκηνή» της Α2 (2019-2020). Έξι από τις αθλήτριες της φετινής αποστολής συμμετείχαν και στην περσινή κατάκτηση του τίτλου.
Πάνω από αριστερά: Νίκος Σκοδριανός (προπονητής), Σοφία Φακίνου, Διονυσία Σπάθη, Έλενα Δαμάσκου, Σωτηρία Κούρτη, Αγγελική Γκουζούλη (γ), Βάγια Παπαδοπούλου (γ), Αγγελική Μάγκου (γ), Δέσποινα Χατζηαργυρού, Χρόνης Σωκράτης (βοηθός προπονητή).
Κάτω από αριστερά: Όλγα Χριστοδούλου, Μαριάννα Μανουσάκη, Ζωή Λιβάρδα, Χριστίνα Μορεάνου, Μαρία Αλιφιέρη (γ), Γεωργία Χανιώτη-Φωτιάδη, Μαρία Μπρεάνου, Αντωνία Ψαρρή, Σεβαστή Γεωργιτζόγλου.
Έφορος της ομάδας είναι η Βάγια Τσαμπά. Από την φωτογραφία απουσιάζουν οι Ιωάννα Πλησσή και Μελίνα Βονεμπέργκερ.
*Με ένδειξη (γ) οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας, οι οποίες, φυσικά, δεν μετέχουν.

ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
Η ομάδα της Δράμας με προπονητή τον Πέτρο Δρανόβαλη, στα… χαρτιά τουλάχιστον, φαντάζει το φαβορί για τον τίτλο. Διαθέτει ταλαντούχες παίκτριες με εμπειρία και στο επίπεδο της Α1 γυναικών, αφού συμμετείχαν ενεργά στην προσπάθεια της πρώτης ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν 2019-20. Επτά από τις αθλήτριες της που πήραν πέρυσι τη δεύτερη θέση, βρίσκονται και φέτος στην ομάδα και θα επιχειρήσουν το βήμα προς την κορυφή.
Η αποστολή της Προσοτσάνης: Μαρία Μελαδίνη, Ευθυμία Κατσιγιάννη, Αναστασία Τσαλκίδου, Κατερίνα Βολακλή, Άρτεμις Ιωαννίδου, Ελισάβετ Λεωνίδου, Θεολογία Βουτσιλά, Κωνσταντίνα Σπυρίδου, Βάγια Αμβροσιάδου, Ευθυμία Τσιαμούρα, Άννα-Ελένη Κουβακα, Γεωργία Παναγιώτου, Μαρία Ιωαννίδου, Σοφία Νούση, Δέσποινα Δουλκερίδου, Αβραμίνα Σεβδιλή.
Προπονητής της ομάδας είναι ο Πέτρος Δρανόβαλης.

ΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Ορμώμενη εκ Δυτικής Μακεδονίας, η ομάδα του Εθνικού Κοζάνης είναι γνωστή για τη δυναμική και το ταλέντο των αθλητριών της. Υπάρχουν οι δυνατότητες για μετάλλιο και αυτό θα προσπαθήσουν να πετύχουν οι αθλήτριες και ο προπονητής τους, Γιώργος Παπαδόπουλος. Τα κορίτσια του Εθνικού Κοζάνης έχουν κι αυτά εμπειρίες από την Α2 γυναικών και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας για την Α1 της ερχόμενης σεζόν. Ό,τι κι αν λέει αυτό, πρόκειται για την πρώτη πρωταθλήτρια του θεσμού, εν έτει 1990…
Πάνω από αριστερά: Γιώργος Παπαδόπουλος (προπονητής), Μαρία Γκιάτα, Ευαγγελία Κουρού, Αριστούλα Μουρατίδου, Κατερίνα Παρανόμου, Πελαγία Αλεξανδρίδου, Ευαγγελία Τσιοκάνου, Ελένη Καραδήμου.
Κάτω από αριστερά: Αθανασία Φλώρου, Σοφία Χατζησαββίδου, Σοφία Μωυσιάδου, Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, Κατερίνα Φλώρου, Μαρίνα Ιωαννίδου, Αναστασία Στραβού.
Έφορος της ομάδας είναι ο Κώστας Φλώρος. Από την φωτογραφία λείπει η Δήμητρα Γκαμπούρα.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ
Ο προπονητής της Πυλαίας, Βασίλης Σκανδάλης, έχει στη διάθεσή του, ως επί το πλείστον, τις Κορασίδες του συλλόγου που κατέκτησαν την προηγούμενη εβδομάδα τη δεύτερη θέση στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα. Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μία πολύ καλή και «δεμένη» ομάδα, με περίσσιο ταλέντο και δικαιολογημένες βλέψεις για κατάληψη θέσης στην τριάδα.
Πάνω από αριστερά: Αθηνά Τσιγαρίδα, Θεοδώρα Μανωλούδα, Ναταλία Μήγγα, Άννα Ανδρεανίδου, Ελένη Βράμπα, Ειρήνη Μανίκα.
Κάτω από αριστερά: Χριστίνα Σούσκα, Μαρία Μαλέα, Βασιλική Μπουλταδάκη, Θάλεια Μόσχου, Ζέλια Ματζαρλή.
Προπονητής της ομάδας είναι ο Βασίλης Σκανδάλης. Από τη φωτογραφία λείπουν οι Ανδρονίκη Χωρινού, Μαγδαληνή Κουκμίση και Στέλλα Βαρσάμη.

ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
Η «οικοδέσποινα» της φετινής διοργάνωσης, ΑΕΠ Πανόραμα, έχοντας τεχνικό ηγέτη της τον Τριαντάφυλλο Χριστοδουλίδη, θα διεκδικήσει με ισχυρές πιθανότητες ακόμη και την πρώτη θέση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποτελεί μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Α1 γυναικών, κάνοντας εξαιρετική δουλειά στα αναπτυξιακά τμήματα και «βγάζοντας» ταλαντούχες αθλήτριες.
Πάνω από αριστερά: Βάσω Γρατσωνίδου,  Ειρήνη Κουκλοτίδου, Αγνή Παπαδοπούλου, Μελίνα Κουτσιμάνη, Γεύση Παπαδοπούλου, Μαρία Τσαρτσίου, Ελευθερία Κουκλοτίδου.
Κάτω από αριστερά: Ιωάννα Ευαγγέλου, Γωγώ Κουλούρη, Δώρα Παρτάλη, Ελένη Λιούκα, Κατερίνα Αυγέρη.
Προπονητής της ομάδας είναι ο Τριαντάφυλλος Χριστοδουλίδης, έφορος ο Θωμάς Τσιγαρίδας. Από τη φωτογραφία απουσιάζει η Ναστάζια Ασκεπίδου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020
1η αγωνιστική
18.00: Εθνικός Κοζάνης – ΑΕΣΧ Πυλαίας
20.00: ΑΟ Προσοτσάνης – ΑΕΠ Πανόραμα

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020
2η αγωνιστική
10.00: ΑΕΣΧ Πυλαίας – ΓΑΣ Καματερό
12.00: Εθνικός Κοζάνης – ΑΟ Προσοτσάνης
3η αγωνιστική
19.00: ΓΑΣ Καματερό – ΑΕΠ Πανόραμα
21.00: ΑΕΣΧ Πυλαίας – ΑΟ Προσοτσάνης

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020
4η αγωνιστική
18.00: ΓΑΣ Καματερό – Εθνικός Κοζάνης
20.00: ΑΕΠ Πανόραμα – ΑΕΣΧ Πυλαίας

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020
5η αγωνιστική
10.00: Εθνικός Κοζάνης – ΑΕΠ Πανόραμα
12.00: ΓΑΣ Καματερό – ΑΟ Προσοτσάνης

Η «ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ»
1990  ΦΣ Εθνικός Κοζάνης
1991  ΓΕ Βέροιας
1992  ΓΕ Βέροιας
1993  ΑΣ Φίλιππος Βέροιας
1994  ΑΣ Φίλιππος Βέροιας
1995  ΑΟ Σπάρτακος Αθηνών
1996  ΑΣ Φίλιππος Βέροιας
1997  ΑΣ Ποσειδών Βέροιας
1998  ΕΓΣ Ζαφειράκης Νάουσας
1999  ΓΝΟ Άρης Νίκαιας
2000  ΑΣ Ποσειδών Βέροιας
2001  ΓΝΟ Άρης Νίκαιας
2002  ΓΝΟ Άρης Νίκαιας
2003  ΓΝΟ Άρης Νίκαιας
2004  ΑΣ Φίλιππος Βέροιας
2005  ΑΣ Φίλιππος Βέροιας
2006  ΑΕΠ Ξάνθης
2007  ΑΣ Φίλιππος Βέροιας
2008  ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας
2009  ΦΣ Αρίων Πτολεμαΐδας
2010  ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης
2011  ΟΦ Νέας Ιωνίας
2012  ΑΣ Φίλιππος Βέροιας
2013  ΟΦ Νέας Ιωνίας
2014  ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος
2015  ΟΦ Νέας Ιωνίας
2016  ΟΦ Νέας Ιωνίας
2017  ΓΑΣ Καματερό
2018  ΓΑΣ Καματερό
2019  ΓΑΣ Καματερό

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
Τα 30 Πρωταθλήματα που προηγήθηκαν, έχουν «μοιραστεί» σε 13 ομάδες. Τα περισσότερα (7)  έχει στη συλλογή του ο ιστορικός, Φίλιππος Βέροιας. Ακολουθούν ο Άρης Νίκαιας και η Νέα Ιωνία, κατέχοντας από 4, ο ΓΣ Καματερού με 3, όλα την τελευταία τριετία, από 2 έχουν ΓΕ Βέροιας και ΑΣ Ποσειδών Βέροιας και από ένα οι Εθνικός Κοζάνης,  ΑΟ Σπάρτακος Αθηνών, ΑΕΠ Ξάνθης, ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας, Ζαφειράκης Νάουσας, ΦΣ Αρίων Πτολεμαΐδας, ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης και ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών.
Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι εννέα ομάδες εκτός Αθηνών έχουν σηκώσει τα 18 από τα 30 Πρωταθλήματα. Τα υπόλοιπα 12 έχουν καταλήξει στις τροπαιοθήκες τεσσάρων ομάδων της Αθήνας. Μάλιστα, στην πρωτεύουσα έχουν καταλήξει τα επτά από τα τελευταία εννέα, λόγω της κυριαρχίας που επέβαλλαν η Νέα Ιωνία και το Καματερό.

Τονίζεται ότι…
…στη διοργάνωση θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται. Στην εγκατάσταση θα εισέλθουν μόνο όσοι έχουν σχέση με την διοργάνωση (αθλήτριες, προπονητές, συνοδοί ομάδων, στελέχη αγώνων, εκπρόσωποι ΟΧΕ και δημοσιογράφοι). Θα υπάρχει μία είσοδος όπου θα τηρείται κατάλογος για όσους εισέρχονται, ενώ θα γίνεται θερμομέτρηση.

*Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν σε live streaming από το κανάλι Handball TV GR στο YouTube

No comments