Τζηράς στο greekhandball: «Ενθουσιασμένος με την προοπτική της ΑΕΚ» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τζηράς στο greekhandball: «Ενθουσιασμένος με την προοπτική της ΑΕΚ»



Όταν ο καλύτερος παίκτης μίας ομάδας μετακομίζει στον μεγάλο αντίπαλο… Δυνατό, αξιοπρόσεκτο έργο. Το έχουμε δει και θα το ξαναδούμε. Ενδιαφέρει και «πουλάει». Στην περίπτωση του Δημήτρη Τζηρά, η μετακόμιση –ως ελεύθερου– από τον Ολυμπιακό στην ΑΕΚ, άλλαξε για τα καλά τις ισορροπίες στην Handball Premier. Οι φίλοι του Ολυμπιακού στενοχωρήθηκαν. Κάποιοι εξ αυτών τσαντίστηκαν. Οι υποστηρικτές της ΑΕΚ, μαθαίνοντας ότι η Ένωση θα αποκτούσε τον διεθνή 29χρονο εξτρέμ, πείστηκαν απολύτως για τις υψηλότατες βλέψεις της αγαπημένης ομάδας τους. Ο ίδιος, αντιμετωπίζει τη μετάβαση ψύχραιμα. Εξάλλου, δεν είναι ο… αθλητής που έχεις συνηθίσει. Δεν το έπαιξε «το παιδί του λαού» στον Πειραιά και ούτε πρόκειται να το κάνει στο ΟΑΚΑ. Καλλιεργημένος, επαγγελματίας σε ερασιτεχνικό περιβάλλον, από τους αρκετούς καλούς που υπάρχουν στο άθλημα και το ωθούν σε φωτεινότερες μέρες, απλά συγκεντρώνεται στη δουλειά του. Χωρίς… συναγερμούς και εκπλήξεις, που λέει και το άσμα. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό στην κουβέντα που είχε μαζί του το greekhandball.com, ο Τζηράς δεν υπόσχεται, δεν… τα λέει, δεν «βγάζει τίτλους». Μιλάει στο γήπεδο και εκεί, όντως, είναι ιδιαίτερα «εύγλωττος»…

Πώς είναι για σένα οι πρώτες ημέρες στην ΑΕΚ; Γιατί την επέλεξες;
«Το project της ΑΕΚ είναι πολλά υποσχόμενο και οι στόχοι της για τη νέα σεζόν υψηλοί, κάτι που με ενδιέφερε ιδιαίτερα στην επιλογή μου. Η ομάδα είναι στελεχωμένη από σπουδαίους παίκτες και διαθέτει ποιοτικό τεχνικό team. Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική της ομάδας και σίγουρος ότι με σκληρή δουλειά θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Εκτός από το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, η διοίκηση της ΑΕΚ δεν έχει κρύψει ότι θέλει διάκριση και στο EHF Cup. Πόσο εφικτός είναι ο τριπλός στόχος;
«Πρώτος στόχος μας είναι οι εγχώριοι τίτλοι, ωστόσο, αν ευνοήσει και η κλήρωση, μπορούμε να κάνουμε κάτι αξιόλογο και στην Ευρώπη, γιατί όχι να μην φτάσουμε και σε κατάκτηση. Η ΑΕΚ φέτος έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις και οι νεοαποκτηθέντες προστέθηκαν σε έναν ήδη πολύ ισχυρό κορμό. Δουλεύουμε μεθοδικά και θέλω να πιστεύω ότι η σκληρή προσπάθεια στο γήπεδο θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα της σεζόν».

Έπαιξε ρόλο στην επιλογή σου υπέρ της ΑΕΚ η παρουσία του Δημήτρη Δημητρούλια στον πάγκο της;
«Σαφώς και έπαιξε ρόλο στη μετάβασή μου. Πρόκειται για έναν πολύ αξιόλογο Έλληνα τεχνικό, ίσως τον καλύτερο αυτή τη στιγμή στη χώρα, ο οποίος είναι γνώστης του αθλήματος και δουλεύει πολύ και με προγραμματισμό».

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε όσο γρήγορα θα έπρεπε για να κρατήσει τον πρώτο σκόρερ του;
«Ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την καριέρα μου. Κινήθηκε και ενδιαφέρθηκε για εμένα, αλλά σε αυτή τη φάση της καριέρας μου θεώρησα ότι το καλύτερο θα ήταν να μετακινηθώ ώστε να βιώσω μία νέα πρόκληση. Το αν αποδειχτεί καλή η επιλογή μου, θα φανεί στο μέλλον».

Θα τα… ακούσεις από φιλάθλους που μέχρι πρότινος σε αποθέωναν. Το έχεις σκεφτεί; Είσαι προετοιμασμένος;
«Δεν το σκέφτομαι ιδιαίτερα, συγκεντρώνομαι στη δουλειά μου. Το ξέρω ότι δεν θα είναι απλό για άτομα που με αγαπούσαν και συνεχίζουν ίσως να με εκτιμούν, το γεγονός ότι θα με αντικρίζουν με άλλη φανέλα, αλλά έτσι είναι η αθλητική ζωή και συνεχίζεται».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα ενός αθλητή στη λεγόμενη «εποχή του κορονοϊού»;
«Ειδικά για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, οι δυσκολίες είναι πολλές, αν και εξαρτάται από τον σύλλογο που βρίσκεσαι ο βαθμός που θα τις βιώσεις. Έχουν πληγεί τα περισσότερα, αν όχι όλα τα σωματεία, αλλά το σημαντικότερο αυτή την περίοδο είναι να κρατήσουν οι ομάδες το επίπεδό τους. Ως αθλητές βιώνουμε κάτι το πρωτόγνωρο. Προσέχουμε πολύ να τηρούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ο καθένας μας έχει τη δική του μπάλα, δεν κάνουμε ντους στα αποδυτήρια… Είναι γενικότερα άβολη η κατάσταση. Εύχομαι να μη συνεχιστεί και να την αφήσουμε γρήγορα πίσω μας».

Στην ΟΧΕ κινήθηκαν γρήγορα και διέκοψαν την Handball Premier, ενώ άλλα Πρωταθλήματα συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν. Έκαναν καλά στην Ομοσπονδία;
«Ήταν μία δύσκολη απόφαση, την οποία δεν μπορώ να κρίνω χωρίς να γνωρίζω όλα τα δεδομένα. Το ιδανικό θα ήταν να κριθεί ο τίτλος εντός αγωνιστικού χώρου. Το ήθελαν και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, αλλά, δυστυχώς, δεν το επέτρεψαν οι συνθήκες».

Εθνική ομάδα. Τι συμβαίνει και ενώ το ταλέντο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα περισσεύει, δεν έχουν έρθει αποτελέσματα και προκρίσεις;
«Σε μια Εθνική ομάδα παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Απαιτείται ικανή διοίκηση και μεθοδικός τρόπος δουλειάς μακροπρόθεσμα και όχι μόνο όταν έρχεται η ώρα της κλήσης... Αν βελτιωθούν κάποια βασικά πράγματα, πιστεύω ότι οι επιτυχίες δεν θα αργήσουν να έρθουν».

Τι φταίει και το χάντμπολ δεν έχει στη χώρα μας την προσοχή που αξίζει;
«Το προϊόν δεν ήταν σε τόσο υψηλό status, αλλά η κατάσταση καλυτερεύει. Η έλευση του Ολυμπιακού στο άθλημα και το… συναπάντημα με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναβάθμισε το προϊόν. Ειδικά το κονταροχτύπημα ΑΕΚ και Ολυμπιακού, έχει δώσει άλλη αίγλη την τελευταία τριετία. Η διαρκής βελτίωση των καλύτερων ομάδων θα τραβήξει και τις υπόλοιπες προς τα πάνω και το ενδιαφέρον του κόσμου, φυσιολογικά, θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο».

No comments