Ο 42χρονος Γκίγκοφ στον ΠΑΟΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο 42χρονος Γκίγκοφ στον ΠΑΟΚ



Με τον 42χρονο τερματοφύλακα, Βίκτορ Γκίγκοφ, ενισχύθηκε ο ΠΑΟΚ. Ο πολύπειρος γκολκίπερ από την Βόρεια Μακεδονία δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό, αφού την τριετία 2006-09 είχε αγωνιστεί στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Περιχαρής για τη μεταγραφή, ο νεοφερμένος δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 11 χρόνια, για να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ, ένα από τα πιο πετυχημένα κλαμπ στην Ελλάδα. Αγαπώ τη Θεσσαλονίκη και μου αρέσει πολύ που θα παίζω στον ΠΑΟΚ. Με την πλούσια εμπειρία μου από τα διάφορα πρωταθλήματα στα οποία έχω αγωνιστεί, ελπίζω να εκπληρώσω από την πλευρά μου τους στόχους που έχει θέσει ο σύλλογος τη νέα χρονιά. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει τους καλύτερους φιλάθλους και ελπίζω με την βοήθεια τους και την αγάπη τους για τον σύλλογο να πετύχουμε τους στόχους μας όλοι μαζί τη νέα σεζόν».

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα χάντμπολ ανδρών του συλλόγου μας, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Βίκτορ Γκίγκοφ, για την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Γεννημένος στα Σκόπια το 1978, έχει ύψος 1,91μ. και αγωνίζεται στην θέση του τερματοφύλακα. Η καριέρα του στον χώρο του χάντμπολ ξεκινά την αγωνιστική περίοδο 1994-95, από την Μπόρετς Σκοπίων, στην οποία μένει για τέσσερα χρόνια, κατακτώντας εγχώριους τίτλους. Στην συνέχεια της μακριάς καριέρα του, απέκτησε ευρωπαϊκές παραστάσεις αγωνιζόμενος στο EHF European Cup με την φανέλα της Μλάντοστ, ενώ μετέπειτα πέρασε και από τα πρωταθλήματα της Ισλανδίας και της Κροατίας. Η αγωνιστική περίοδος 2006-07, τον βρήκε ως κάτοικος Θεσσαλονίκης, καθώς φόρεσε την φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, παραμένοντας στην συμπρωτεύουσα για τρεις αγωνιστικές σεζόν. Μετά το πέρασμα του από την χώρα μας, Βίκτορ Γκίγκοφ μεταφέρθηκε στη Νότια Κορέα και στη συνέχεια στην γενέτειρα χώρα του. Τα τελευταία εννέα χρόνια βρίσκεται στην Τουρκία, καθώς η τριετία 2011-14 φόρεσε την φανέλα της Μερσίν, ύστερα πήγε για μία χρονιά στην Καϊσέρι Ρέινμποου, μετέπειτα για δύο χρόνια στην Σέλκασπορ, ενώ τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές σεζόν αγωνίστηκε με την φανέλα της Αντάλιασπορ».

No comments