Η κλήρωση για την πρώτη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Γυναικών 2021 - Οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η κλήρωση για την πρώτη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Γυναικών 2021 - Οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας



Τους αντιπάλους τους, για την πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών 2021 (Ισπανία), έμαθαν 17 ομάδες, σήμερα (08/07), στη Βιέννη. Η Εθνική Ελλάδας (σ.σ. η Ελλάδα έχει πρώτη το δικαίωμα, μετά από κλήρωση, να διοργανώσει τον όμιλό της και ήδη η ΟΧΕ έχει ξεκινήσει διαδικασίες βολιδοσκόπησης σε διάφορες περιοχές της χώρας) θα μετάσχει στο δεύτερο γκρουπ, μαζί με Β. Μακεδονία, Ισλανδία, Λιθουανία.
Η πρώτη φάση των προκριματικών περιλαμβάνει ομάδες, οι οποίες δεν λαμβάνουν μέρος στο EURO 2020 των Γυναικών, στη Νορβηγία και στη Δανία, τον Δεκέμβριο. Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες, με βάση την κατάταξή τους. Διαμορφώθηκαν, έτσι, τρία γκρουπ των τριών και δύο των τεσσάρων ομάδων. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 27-29 Νοεμβρίου ή στις 4-6 Δεκεμβρίου 2020. Οι δύο πρώτες από κάθε γκρουπ (δέκα ομάδες στο σύνολο) θα προκριθούν στην δεύτερη φάση, η οποία θα πραγματοποιηθεί 16-21 Απριλίου 2021.
Η Ισπανία ως διοργανώτρια χώρα και η Ολλανδία ως κάτοχος του τίτλου, προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση, στην οποία θα μετάσχουν 32 ομάδες από όλο τον κόσμο (από την Ευρώπη θα μετάσχουν 16). Επιπλέον, οι τέσσερις καλύτερες του EURO 2020 θα πλαισιώσουν την Ισπανία και την Ολλανδία, με απευθείας πρόκριση.


No comments