Σύγκλιση απόψεων για δύο ομίλους των επτά ομάδων στη Handball Premier - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σύγκλιση απόψεων για δύο ομίλους των επτά ομάδων στη Handball Premier



Τηλεδιάσκεψη, που ξεκίνησε στις 16:00 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 18:20, με εκπροσώπους όλων των ομάδων (12) της Handball Premier, καθώς και με δύο ακόμα εκπροσώπους σωματείων, εκείνων της Σαλαμίνας και του Ζαφειράκη Νάουσας, που προέρχονται από την Α2 Ανδρών, έγινε σήμερα (15/06), στα γραφεία της ΟΧΕ.
Οι υπεύθυνοι των σωματείων τάσσονται, κατά πλειοψηφία, υπέρ της διεξαγωγής του νέου Πρωταθλήματος σε δύο ομίλους (Βορράς - Νότος) των επτά ομάδων έκαστος. Ακούστηκαν και άλλες απόψεις, που αφορούσαν επίσης στη διεξαγωγή του προσεχούς Πρωταθλήματος σε δύο ομίλους, με περισσότερες, ωστόσο, ομάδες σε καθέναν από αυτούς.
Επιπλέον, η πλειονότητα των σωματείωνείναι θετική στην απελευθέρωση του αριθμού των μη κοινωνικών που μπορούν να συμπεριληφθούν στο φύλλο αγώνα. Προς το παρόν, το ισχύον καθεστώς, προβλέπει, πως κάθε ομάδα, μπορεί να διαθέτει απεριόριστο αριθμό μη κοινοτικών αθλητών, αλλά στο φύλλο αγώνα, θα δικαιούνται συμμετοχή έως δύο. Αντίθετα, για τους προερχόμενους από την ΕΕ, δεν υπάρχει σχετικός περιορισμός. Έπειτα, λοιπόν, από σχετική συζήτηση, η πλειοψηφία των σωματείων τάχθηκε υπέρ του απεριόριστου αριθμού και των ξένων αθλητών.
Σημειώνεται πως μετά από την τηλεδιάσκεψη (σ.σ. ξεκίνησε γύρω στις 18:45) της Ομοσπονδίας με τις ομάδες της Α1 Γυναικών, το ΔΣ της ΟΧΕ πρόκειται να συνεδριάσει, αμέσως μετά ούτως ώστε να ανακοινωθούν οι αποφάσεις, οι οποίες αναμένεται να είναι εναρμονισμένες με όσα συζητήθηκαν.  

No comments