Έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο "σίριαλ" των δανέζικων Πρωταθλημάτων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο "σίριαλ" των δανέζικων Πρωταθλημάτων



Στο τέλος του φαίνεται ότι έφτασε το «σήριαλ» των  Πρωταθλημάτων της Δανίας, μετά τις χθεσινές (25/5) αποφάσεις της Ομοσπονδίας της χώρας. Βάσει αυτών, η Άαλμποργκ και η Έσμπιεργκ, σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, αναδείχθηκαν Πρωταθλήτριες. Την άνοδο στην πρώτη κατηγορία εξασφάλισαν οι Ρίνγκστεντ (άνδρες) και Βέντισελ (γυναίκες), ενώ αντίθετα υποβιβάστηκαν οι Νόρτζελαντ (άνδρες) και Άαλμποργκ (γυναίκες). Η χθεσινή ετυμηγορία της Ομοσπονδίας, σφράγισε ουσιαστικά τις αποφάσεις οι οποίες είχαν ληφθεί από την Επιτροπή για το επαγγελματικό χάντμπολ της χώρας, από τις 7 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Άαλμποργκ , Νόρτζελαντ , καθώς και η Όντερ (σ.σ. υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία), προσέφυγαν στην Επιτροπή Εφέσεων, ζητώντας την ακύρωση όσων είχαν αποφασιστεί και κατά συνέπεια την παραμονή τους, στις αντίστοιχες κατηγορίες.. Η Επιτροπή Εφέσεων, με τη σειρά της, έκανε δεκτό αρχικά το αίτημα των τριών συλλόγων, παραπέμποντάς τους στην Ομοσπονδία της χώρας, η οποία  είναι αποκλειστικά αρμόδια για το τι «μέλει γενέσθαι» στη διοργάνωση.

Έπρεπε να περάσει ένα χρονικό διάστημα περίπου ενάμιση μήνα (σ.σ. από τις  7 Απριλίου),  ώστε η Ομοσπονδία της Δανίας να συμφωνήσει, εν τέλει,  με την αρχική απόφαση της Επιτροπής του επαγγελματικού χάντμπολ, ωστόσο ο Πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Περ Μπέρτελσεν, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα στα Μέσα Ενημέρωσης.
Χαρακτηριστικά είπε:

«Είναι πραγματικά λυπηρό για όλους τους παίκτες ότι η υπόθεση έχει "τράβηξε" τόσο πολύ. Τώρα πρέπει να εξετάσουμε τη διαδικασία και ελπίζουμε να γίνουμε πιο σοφοί για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα απρόβλεπτα εμπόδια ακόμη καλύτερα στο μέλλον, έτσι ώστε το χάντμπολ να μην είναι και πάλι αντικείμενο δημόσιας συζήτησης».

No comments