Ντουσεμπάεφ: " Ο νόμος της ζούγκλας θα επικρατήσει στην αγορά του χάντμπολ" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ντουσεμπάεφ: " Ο νόμος της ζούγκλας θα επικρατήσει στην αγορά του χάντμπολ"



Για όλους και για όλα μίλησε ο προπονητής της Βίβε Κιέλτσε, Τάλαντ Ντουσεμπάεβ στην επίσημη σελίδα της ομάδας. Ο έμπειρος προπονητής εξέφρασε τους προβληματισμούς για τα νέα οικονομικά δεδομένα που θα προκύψουν στο ευρωπαϊκό χάντμπολ, μετά την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ έκανε λόγο και για τις περικοπές στις αποδοχές που έχει υποστεί τόσο αυτός, όσο και οι παίκτες. Χαρακτηριστικά οι δηλώσεις του:

"Είμαι ο πρώτος που θέλω να βοηθήσω το σύλλογο. Όταν έπρεπε να παραχωρήσω το 25% του μισθού δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα από πλευράς μου. Παρά το γεγονός ότι θα ήθελα να γίνω ο Άλεξ Φέργκιουσον της Κιέλτσε, δεν μπορώ να συμφωνήσω να ανανεώσω τη συνεργασία μου για τρία ή τέσσερα χρόνια. Εάν πρέπει κάθε χρόνο να γίνονται περικοπές, της τάξεως του 25%, τότε θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να πληρώσω για να προπονώ την ομάδα. Αστειεύομαι φυσικά. Είμαι πολύ χαρούμενος στον σύλλογο και θέλω να είμαι εδώ και την επόμενη σεζόν για να βοηθήσω. Θα δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια."

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας: "Στην αγορά του χάντμπολ θα επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας. Αν είχαμε μεγαλύτερο προϋπολογισμό ως σύλλογος, ο Μπλαζ Γιαντς και ο Λούκα Σίντριτς θα έπαιζαν εδώ. Γνωρίζουμε ότι τα σωματεία που είναι ισχυρότερα από εμάς, από οικονομική άποψη, προσεγγίζουν τους παίκτες μας, προσφέροντας τους καλύτερα συμβόλαια. Χρειαζόμαστε τη στήριξη ολόκληρης της πόλης. Αν για παράδειγμα ο Καράσιτς δεν πληρώθηκε στη Βαρντάρ για 18 μήνες, και οι απολαβές του μειώνονται κι εδώ, είναι λογικό να θέλει να αποχωρήσει . Το αναφέρω ως παράδειγμα, δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα αποχώρησης του Ίγκορ. {...} Αν δεν υπήρχε Champions League,δεν θα τους χρειαζόμουν όλους. Και τότε θα ήταν δυνατό  παίκτες σαν τον Άντι Βόλφ τον Ίγκορ Καράσιτς  ή τον Άλεξ Ντουσεμπάεφ να αποτελέσουν παρελθόν.

Τέλος ο Ντουσεμπάεφ διέψευσε τα δημοσιεύματα που θέλουν τον πρώην τεχνικό της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντινάρτ να αναλαμβάνει χρέη βοηθού προπονητή στην Κιέλτσε: "Αυτές είναι απλώς φήμες. Έχω μια πολύ καλή σχέση μαζί του, όταν είδαμε αυτές τις φήμες, γελάσαμε".


No comments