Η επιστολή της ΟΧΕ στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η επιστολή της ΟΧΕ στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη


Την πρόθεση της να κριθούν εντός των αγωνιστικών χώρων τα δύο μεγαλύτερα πρωταθλήματα χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών, καθώς και το Κύπελλο Ανδρών, μετουσίωσε σε προτάσεις η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Με σημερινή επιστολή της προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η ΟΧΕ παραθέτει αναλυτικά το πλάνο της με συγκεκριμένες ημερομηνίες για προπονήσεις και αγώνες.

Πλέον η υλοποίηση ή όχι του συγκεκριμένου πλάνου θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις της αθλητικής ηγεσίας και της Υγειονομικής Επιστημονικής επιτροπής.

Αυτούσια η επιστολή της ΟΧΕ στον κ. Αυγενάκη:

«Αγαπητέ κύριε Υφυπουργέ,
Μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης που αφορούν το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και τον ορισμό της Υγειονομικής Επιστημονικής επιτροπής , η οποία επεξεργάζεται και καθορίζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η εφαρμογή των οποίων είναι βασική προϋπόθεση για την ασφαλή επαναφορά στην κανονικότητα, η Ομοσπονδία μας , προκειμένου να ολοκληρώσει τα πρωταθλήματά της προτείνει τα εξής:

Α HANDBALL PREMIER ΑΝΔΡΩΝ- Διοργάνωση της τελικής φάσης (play off) μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΕΚ) στις τρεις (3) νίκες . Ελάχιστο διάστημα προετοιμασίας των ομάδων 15 ημέρες, δηλαδή από 11-25/5 φυσική κατάσταση σε ανοικτούς αθλητικούς χώρους και 15 ημέρες ήτοι από 25/5 -10/6 προετοιμασία τεχνικο-τακτική προπόνηση σε κλειστούς αθλητικούς χώρους. Οι αγώνες προτείνεται να διεξαχθούν στις ημερομηνίες : 16/6, 19/6, 22/6, 25/6 και 28/6. Ως έδρα των αγώνων προτείνεται κρατικό κλειστό γυμναστήριο στην Αθήνα (π.χ ΟΑΚΑ ή Σ.Ε.Φ)

Β) ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΔΙΟΜΗΔΗ ΑΡΓΟΥΣ στις 13/6 σε κρατική εγκατάσταση κατά προτίμηση στην Αθήνα.

Γ) Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ- Διοργάνωση της τελικής φάσης (play off) μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων ΠΑΟΚ – ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ) στις δύο (2) νίκες . Ελάχιστο διάστημα προετοιμασίας των ομάδων 15 ημέρες, δηλαδή από 11-25/5 φυσική κατάσταση σε ανοικτούς αθλητικούς χώρους και 15 ημέρες ήτοι από 25/5 -10/6 προετοιμασία τεχνικο-τακτική- προπόνηση σε κλειστούς αθλητικούς χώρους. Οι αγώνες προτείνεται να διεξαχθούν στις ημερομηνίες : 16/6, 19/6, και 22/6, . Ως έδρα των αγώνων προτείνεται κρατικό κλειστό γυμναστήριο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη (π.χ ΟΑΚΑ και ΜΙΚΡΑ 3).

Κύριε Υφυπουργέ,

Το χρονοδιάγραμμα που προτείνουμε αφορά μόνο τις 2 πρώτες ομάδες της Α1 Ανδρών και Γυναικών προκειμένου να ανακηρύξουμε τις πρωταθλήτριες ομάδες περιόδου 2019-2020 και το ζευγάρι που έχει ήδη προκριθεί στον Τελικό Κυπέλλου Ανδρών.

Η ομοσπονδία μας έχει εκφράσει από τον Μάρτιο την βούλησή της να ανακηρύξει τους πρωταθλητές της και κυπελλούχους στους αγωνιστικούς χώρους, στις δύο κορυφαίες κατηγορίες , γι’ αυτό και η απόφασή μας για προσωρινή αναστολή προσέβλεπε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας δίνονταν η δυνατότητα να αγωνιστούμε.

Η απάντησή σας για την υλοποίηση ή όχι του χρονοδιαγράμματος που προτείνουμε, θα αποτελέσει τον βασικό παράγοντα προκειμένου το Διοικητικό μας Συμβούλιο να προβεί στην επιβεβλημένη τροποποίηση των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2019-2020».

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

Κώστας Γκαντής                 Κώστας Σταματιάδης

No comments