Εποχή Χερόνα στην εθνική Σερβίας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Εποχή Χερόνα στην εθνική Σερβίας



Ο Τόνι Χερόνα είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Σερβίας, αναλαμβάνοντας να βάλει εκ νέου την ομάδα σε... τροχιά διακρίσεων, μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012. O 47χρονος τεχνικός εργάστηκε από το 1999 έως το 2004 στα ηλικιακά τμήματα της Μπαρτσελόνα, ενώ την περίοδο 2004-2008 ήταν βοηθός προπονητή στην ανδρική ομάδα. Ο κύκλος του στον  σύλλογο της Καταλονίας έκλεισε το 2014, έχοντας οδηγήσει τη δεύτερη ομάδα των "Μπλαουγκράνα" στην κατάκτηση τριών διαδοχικών πρωταθλημάτων.

Σημειώνεται ότι ο διάδοχος του Νέναντ Περούνιτσιτς στην τεχνική ηγεσία Σερβίας, είναι προπονητής της Σαρτρ, ενώ μέχρι και τον περασμένο Ιανουάριο καθόταν στον πάγκο της Τυνησίας.

Ο Χερόνα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της σέρβικης Ομοσπονδίας:

"Θα πρέπει να δούμε τις καλύτερες ομάδες και πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Αρκετοί Σέρβοι παίκτες παίζουν εκεί. Δεν γνωρίζω πολλούς συλλόγους της χώρας, αλλά παρακολούθησα τις Μεταλοπλάστικα και της Βοϊβοντίνα στο πρωτάθλημα SEHA και το Κύπελλο EHF, όπου ανακάλυψα μερικούς νεαρούς παίκτες που πιστεύω ότι είναι το μέλλον της εθνικής ομάδας. Φυσικά, ξέρω ορισμένους Σέρβους παίκτες, μεγαλύτερης ηλικίας, πολύ καλύτερα, αφού είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί τους".


No comments