Τα, προς το παρόν, επικρατέστερα σενάρια για την αναδιοργάνωση των Πρωταθλημάτων του ελληνικού χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα, προς το παρόν, επικρατέστερα σενάρια για την αναδιοργάνωση των Πρωταθλημάτων του ελληνικού χάντμπολ



Κύκλο επαφών έχει ανοίξει η ΟΧΕ με τις ομάδες, ώστε να διαπιστωθεί, μέσα από τον διάλογο, ποιές είναι οι θέσεις τους, σχετικά με την επικείμενη αναδιοργάνωση των κατηγοριών.
Οι επικεφαλής της Ομοσπονδίας δείχνουν να μην βιάζονται, καθώς θέλουν να κινηθούν έχοντας την συγκατάθεση, τουλάχιστον, της πλειονότητας των ομάδων, ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότεροι κραδασμοί, αν είναι δυνατόν και καθόλου. Έτσι, θεωρείται πως δεν θα παρθούν άμεσα αποφάσεις, αν και ήδη έχει διαμορφωθεί μια κατεύθυνση. Κατά πάσα πιθανότητα, λοιπόν, δεν θα διεξαχθεί ΔΣ, στην ΟΧΕ, μέσα στην προσεχή εβδομάδα.
Το επικρατέστερο σενάριο για την Handball Premier είναι η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος σε 2 ομίλους των 7 ή των 8 ομάδων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Αν είναι 7 σε κάθε όμιλο (14 στο σύνολο), τότε δεν θα προβιβαστεί, φέτος, δεύτερη ομάδα από κάθε όμιλο της Α2 Ανδρών (σ.σ. για την Α2 Ανδρών είναι όλα ρευστά ακόμα, ίσως, ωστόσο, δεν επηρεαστεί από την αναδιοργάνωση). Ένα ακόμα ζήτημα, που έχει τεθεί στο τραπέζι σχετικά με την Handball Premier, είναι το σύστημα των πλέι οφ και των πλέι άουτ, αν θα γίνουν με σύστημα χιαστί, αν θα μεταφερθούν οι βαθμοί από την κανονική διάρκεια κ.ά.
Αναφορικά με την Α1 Γυναικών, η λύση των 3 ομίλων φαίνεται πως είναι, για την Ομοσπονδία, μονόδρομος. Κάθε όμιλος, σύμφωνα με αυτό το πλάνο, θα έχει 4 ομάδες (12 στο σύνολο) και ενδεχομένως οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο να συνθέσουν ένα νέο Πρωτάθλημα, μετά από την κανονική διάρκεια. Όλα αυτά με σκοπό την επιβίωση των ομάδων.
Η Β' Εθνική φαίνεται πως δεν θα καταργηθεί και έτσι μία τέτοια πιθανότητα, που είχε συζητηθεί, δείχνει, προς το παρόν τουλάχιστον, να εξαλείφεται, ενώ η Α2 Γυναικών επίσης δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα.
Παράλληλα, «τραβηγμένο» χαρακτηρίζεται το σενάριο να επανέλθουν οι τοπικές κατηγορίες. «Είναι ένα μακρινό σενάριο, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες», αναφέρουν στελέχη της ΟΧΕ.
Σε κάθε περίπτωση όλα είναι υπό συζήτηση και τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμα. Όλα τα παραπάνω παρουσιάζουν τις κλίσεις των συζητήσεων, τις τάσεις, με άλλα λόγια, που υπάρχουν την δεδομένη στιγμή.

No comments