Ανθρακες ο....θησαυρός : ΚΥΑ δίχως χάντμπολ ( αλλά με κρίκετ...), ανατρέπει τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ανθρακες ο....θησαυρός : ΚΥΑ δίχως χάντμπολ ( αλλά με κρίκετ...), ανατρέπει τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΟΧΕ




Κοινή Υπουργική Απόφαση, δίχως χάντμπολ, όπως επίσης χωρίς μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς, επιτρέπονται από την Τρίτη 12 Μαϊου οι προπονήσεις σε ανοιχτές εγκαταστάσεις, σε αθλητές κρίκετ και γκολφ, αλλά, κρατά το εμπάργκο για τα αθλήματα σάλας.
Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε για τις επιφυλάξεις που είχαμε διατυπώσει, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα και πλέον Πολιτεία και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι ενώπιον τον ευθυνών τους για την αντιμετώπιση τους προς συγκεκριμένα αθλήματα, των οποίων οι Ομοσπονδίες επίσης βαρύνονται με τις δικές τους ευθύνες, καθώς, στο τέλος της ημέρας, δέχονται αγόγγυστα την περιθωριοποίηση και ενοχοποίηση των αθλημάτων που εκπροσωπούν και διοικούν.
Μέσα μάλιστα σε 24 ώρες από την συνέντευξη του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αυτοδιαψεύδεται, καθώς, η ΚΥΑ δεν προβλέπει επανέναρξη των προπονήσεων στο χάντμπολ, αντίθετα με όσα ο ίδιος είχε δηλώσει....
Στην ΚΥΑ δεν υπάρχει λέξη για χάντμπολ, μπάσκετ, βόλεϊ, λες και κάνουν...τζιζ...
Μάλιστα, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι παραμένει έως και τις 17 Μαϊου, η απαγόρευση λειτουργίας αθλητικών ομίλων ( άρθρο 1, παράγραφος 17 ), άρα, οι ομάδες δεν έχουν και δεν νομιμοποιούνται να ζητήσουν άδεια πρόσβασης σε αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε να κάνουν χρήση τους.
Στο άρθρο 4, παράγραφος 2, με μία διφορούμενη διατύπωση πολλαπλών ερμηνειών, σημειώνεται ότι αθλητές άνω των 15 ετών μπορούν σε ομάδες έως 5 ατόμων να πάνε για ενδυνάμωση ή ασκήσεις φυσικής κατάστασης, σε ανοιχτούς και ελεύθερους χώρους, αλλά, χωρίς μπάλες και όποιο άλλο όργανο.
'' Σε ανοικτούς και ελεύθερους χώρους.....''. Και σε κάθε άλλο σημείο, γίνεται λόγος για αθλητικές εγκαταστάσεις...Αρα, αυτοί οι αθλητές μπορούν να πάνε στα πάρκα και στις πλατείες...
Δηλαδή, 5 αθλητές, σύμφωνα με το γράμμα της ΚΥΑ ( γιατί το πνεύμα κάθε απόφασης ερμηνεύεται μόνο κατά το δοκούν....) θα πάνε  χωρίς προπονητή, δίχως όργανα, για να...τεντωθούν...
Και ποιός θα επιβλέπει τι κάνουν και εάν γυμνάζονται σωστά ώστε να μην χτυπήσουν ;
Με ποιές οδηγίες θα αθλούνται ;
Κοροϊδευόμαστε προφανώς....
Η ουσία είναι ότι όπως έχουμε εδώ και καιρό αποκαλύψει, τα ομαδικά αθλήματα σάλας θα μπούν τελευταία όλων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ανοιχτές και μη.
Η ουσία είναι ότι έως και τις 17 Μαϊου, το χάντμπολ, το μπάσκετ και το βόλεϊ είναι στο πυρ το εξώτερο ακόμα και από τις ανοιχτές  αθλητικές εγκαταστάσεις και φυσικά, με αυτά τα δεδομένα ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα επιτραπεί η είσοδος τους σε αυτές από τις 18 Μαϊου και αν ναι, με ποιές συνθήκες.
Με τούτα τα δεδομένα, ο σχεδιασμός της ΟΧΕ, όπως είχε διατυπωθεί στην επιστολή της στον Υφυπουργό, είναι αδύνατο να υλοποιηθεί και χρειάζεται, πλέον, να τοποθετηθεί άμεσα η Ομοσπονδία για τις αποφάσεις της για την τύχη της περιόδου και των διοργανώσεων της.


No comments