Νομοθετική ρύθμιση για εκλογές στις Ομοσπονδίες το φθινόπωρο του 2020 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Νομοθετική ρύθμιση για εκλογές στις Ομοσπονδίες το φθινόπωρο του 2020Το προσεχές φθινόπωρο (Σεπτέμβρης-Νοέμβρης) θα λάβουν χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων σε όλες της Ομοσπονδίες της Ελλάδας. Το ζήτημα θα ρυθμιστεί νομοθετικά, αφού οι εκλογές διεξάγονται, κατά κανόνα, μετά από την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, λόγω του κορονοϊού, οι Ολυμπιακοί του Τόκιο μετακινήθηκαν για το 2021.
Ακολουθεί η ανακοίνωση, που εξέδωσε σήμερα (14/05) η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:

«1) Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος.
Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

2) Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη «Διακήρυξη Προθέσεων» με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

3) Για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος Μαΐου, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

No comments