Άνθρωποι του χάντμπολ, που έζησαν τον Τάσο Μαυρόπουλο, μιλούν στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Άνθρωποι του χάντμπολ, που έζησαν τον Τάσο Μαυρόπουλο, μιλούν στο greekhandball.com



Ο Τάσος Μαυρόπουλος βύθισε στο πένθος το ελληνικό χάντμπολ, καθώς σήμερα (22/04) το πρωί εξέπνευσε, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα. Ο Τάσος, που ζούσε στην Έδεσσα, αγωνιζόταν στην ομάδα της πόλης του, τον Αερωπό, του οποίου ήταν γέννημα-θρέμμα. Σπούδαζε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπηρέτησε στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), στη Θεσσαλονίκη, και είχε έναν μικρότερο αδελφό, ο οποίος παίζει ποδόσφαιρο στον Εδεσσαϊκό.
Το greekhandball.com ήρθε σε επαφή με ανθρώπους του χάντμπολ, που έζησαν τον Τάσο. Ακολουθούν όσα μάς είπαν για εκείνον:

Μάκης Ρόμπης

Ο Πρόεδρος του Αερωπού Έδεσσας, Μάκης Ρόμπης, ο οποίος συνάντησε τον Τάσο το 2010, όταν πήγαινε έκτη Δημοτικού-πρώτη Γυμνασίου, θέλησε να καταγραφούν μονάχα δυο λέξεις, οι οποίες τον αποτύπωναν: «Παιδί μάλαμα...».

Σάκης Αθανασίου

Ένας από τους πολύ καλούς φίλους του Τάσου ήταν ο συμπαίκτης του στον Αερωπό Έδεσσας, Σάκης Αθανασίου (σ.σ. πολύ καλός του φίλος ήταν και ο επίσης συμπαίκτης του, Πέτρος Βαφείδης, με τον οποίο, ωστόσο, δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε): «Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Πέρασε σχετικά δύσκολα παιδικά χρόνια, βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Προσπαθούσε μόνος του, ήταν πολύ καλός μαθητής, είχε θέληση».

Φώτης Μισαηλίδης

Ο αρχηγός του Αερωπού Έδεσσας, Φώτης Μισαηλίδης, ανέφερε: «Όλη η Έδεσσα είναι συντετριμμένη, λόγω αυτού του γεγονότος. Ο Τάσος ήταν ένα πολύ καλό παιδί, ανήσυχο πνεύμα. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα. Έκανα παρέα μαζί του και εκτός γηπέδου».

Τέο Παυλίδης

Ο Τέο Παυλίδης ήταν προπονητής του Τάσου, πριν από 4-5 χρόνια, στο Εφηβικό του Ζαφειράκη Νάουσας, στον οποίο είχε δοθεί ως δανεικός από τον Αερωπό: «Ο Τάσος ήταν ένα εξαιρετικό παιδί. Άκουγε, είχε όρεξη για δουλειά και ήθελε να παίξει χάντμπολ. Ήταν κύριος μέσα στο γήπεδο, ποτέ δεν προκάλεσε, ούτε οι αντίπαλοι μπορούσαν να τον προκαλέσουν, χάρη στην υποδειγματική στάση του. Άξιζε να είναι μέσα στα γήπεδα του χάντμπολ.
Ημερησίως, τότε, έκανε του κόσμου τα χιλιόμετρα, από την Έδεσσα στη Νάουσα και πίσω (σ.σ. συνολικά 60 χλμ), μόνο για να παίξει χάντμπολ».

No comments