Τρία παιδιά του χάντμπολ, που δίνουν Πανελλαδικές, μιλούν στο greekhandball.com για τα όνειρά τους και τις ιδιαιτερότητες της τρέχουσας σεζόν - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τρία παιδιά του χάντμπολ, που δίνουν Πανελλαδικές, μιλούν στο greekhandball.com για τα όνειρά τους και τις ιδιαιτερότητες της τρέχουσας σεζόν



του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Για την προσπάθειά τους και την αγωνία τους ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων μίλησαν στο greekhandball.com τρία 18χρονα παιδιά του χάντμπολ, τα οποία αναφέρθηκαν, επιπλέον, στο αγαπημένο τους άθλημα. Ο Δημήτρης Μπαμπατζανίδης (ΑΕΚ), ο Νίκος Τζωρτζίνης (Φίλιππος Βέροιας) και η Αβραμίνα Σεβδίλη (Προσοτσάνη), αποκάλυψαν στην ιστοσελίδα μας τα όνειρά τους, που περνούν μέσα από αυτήν την πολύ ιδιαίτερη, για όλους, αλλά κυρίως για εκείνα, σεζόν. 



Δημήτρης Μπαμπατζανίδης (ΑΕΚ)

«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις»

Στην Αθήνα, από την Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε, μετακόμισε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Δημήτρης Μπαμπατζανίδης, για λογαριασμό της ΑΕΚ. Τον προηγούμενο μήνα ο νεαρός γκολκίπερ συμπλήρωσε τα 17 του χρόνια και «μπήκε» στα 18.
Στόχος του είναι να περάσει στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών και όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στο greekhandball.com, η συγκεκριμένη σχολή αποτελεί το αποκλειστικό του ενδιαφέρον: «Έχω εστιάσει στα ΤΕΦΑΑ, δεν μού αρέσει κάτι άλλο. Δεν έχω μόρια από το χάντμπολ, παρ’ όλο που συμμετείχα στην ομάδα του πρώην σχολείου μου, στην Πυλαία, η οποία κατέκτησε το σχολικό Πρωτάθλημα. Και αυτό καθώς είχα πάρει μεταγραφή σ’ εκείνο το σχολείο, με καθυστέρηση».
Όσον αφορά στο αν προβληματίζεται, επειδή ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία των Πανελλαδικών, τόνισε στην ιστοσελίδα μας: «Προβληματίζομαι, διότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις. Αυτή την περίοδο, πάντως, έχω περισσότερο χρόνο, για να ασχοληθώ με το διάβασμα και έτσι δεν έχω, ακόμα, κουραστεί.
Παράλληλα, συνεχίζω την γυμναστική μου, εκτός σπιτιού, ακολουθώντας το πρόγραμμα, που μας έχει δοθεί. Η διακοπή προέκυψε σε κρίσιμο σημείο, καθώς πλησιάζαμε στο τέλος της σεζόν του Εφηβικού Πρωταθλήματος».
Τον δυσκόλεψε η προσαρμογή στο νέο του σχολείο; «Πηγαίνω στο 1ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας. Στην αρχή δεν ήταν εύκολη η διαδικασία, μέχρι να εγκλιματιστώ. Άφησα την πόλη μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Ανά περιόδους έρχεται στην Αθήνα η μητέρα μου ή ο πατέρας μου, αλλά μένω μόνος μου.
Έκανα, όμως, άλλους φίλους, κυρίως μέσα από το σχολείο. Έχω την τύχη να είμαι μαζί με δύο παιδιά από την ΑΕΚ και άλλα από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας».  


Νίκος Τζωρτζίνης (Φίλιππος Βέροιας)

«Θα ήμουν έτοιμος ακόμα και αν οι Πανελλαδικές διεξάγονταν στην αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία»

Με τον Νίκο Τζωρτζίνη ήρθαμε σε επαφή, λίγα λεπτά αφού είχε ολοκληρώσει το μάθημά του, για το φροντιστήριο (μέσω τηλεδιάσκεψης), στα Μαθηματικά. Ο ίδιος (δεξιός εξτρέμ-δεξιός ίντερ) έχει θέσει υψηλά τον πήχη και θα ήθελε να περάσει σε τμήμα του Πολυτεχνείου της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, ώστε να ακολουθήσει, ενδεχομένως, τα χνάρια του πατέρα του, Στάθη.
«Εξαρτάται από το πόσο θα γράψω, αλλά ιδανικά θα ήθελα να περάσω στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου, όμως θα μού άρεσαν και άλλες», επεσήμανε o Nίκος στο greekhandball.com.


Πρόσθεσε, επιπλέον: «Προσπαθώ να μην αγχώνομαι. Ξέρω πως κάποια στιγμή θα διεξαχθούν οι εξετάσεις και προετοιμάζομαι όσο το δυνατόν καλύτερα γι’ αυτές. Είχα βγάλει την ύλη, πριν από την καραντίνα, σε όλα τα μαθήματα και έκανα επαναλήψεις. Θα ήμουν έτοιμος ακόμα και αν οι Πανελλαδικές διεξάγονταν στην αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία.
Όσο περνάει ο καιρός, γίνεται πιο δύσκολο για εμάς, τους μαθητές, γιατί κουραζόμαστε. Γι’ αυτό, θέλω να τελειώσουν οι Πανελλαδικές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Με συγκέντρωση και υπομονή, θα μπορούσα να ανταπεξέλθω, αν καθυστερούσαν πολύ, αλλά τότε θα ήταν ακόμα πιο απαιτητική η διαδικασία».
Πώς συνδυάζει τον αθλητισμό με το σχολείο την τρέχουσα σεζόν, ενώ είναι μαθητής Τρίτης Λυκείου; «Είναι μια πρωτόγνωρη, για εμένα, κατάσταση. Αρχικά, δεν διαχειριζόμουν σωστά το θέμα χάντμπολ-μαθήματα, όμως στη συνέχεια προσαρμόστηκα. Μού στοίχισε ψυχολογικά, στα μέσα της περιόδου, ότι δεν ακολουθούσα την ομάδα σε όλες τις προπονήσεις και σε όλα τα παιχνίδια, όπως έκανα πάντα. Και εκεί που είχα ισορροπήσει μεταξύ χάντμπολ και σχολείου, ήρθε η καραντίνα, η οποία με βοήθησε στο να μάθω να θέτω πιο ορθά τις προτεραιότητές μου».


Θα ήθελε να συνεχίσει το χάντμπολ, μετά από το σχολείο; «Ναι, φυσικά και θα το ήθελα. Σκέφτομαι να το δω επαγγελματικά. Θα ήθελα να περάσω σε μία πολύ καλή σχολή και παράλληλα να παίζω σε μία πολύ καλή ομάδα. Γνωρίζω πως κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο, αλλά με θέληση και προσπάθεια όλα γίνονται».
Κλείνοντας, υπογράμμισε: «Σε όλη την διάρκεια της διακοπής, διατηρήθηκα σε φόρμα κάνοντας γυμναστική. Δεν σταμάτησα να αθλούμαι, έκανα ενδυνάμωση. Είχα, επίσης, περισσότερο χρόνο για διάβασμα».



Αβραμίνα Σεβδίλη (Προσοτσάνη)

Στη Γυμναστική Ακαδημία θέλει να περάσει και η Αβραμίνα Σεβδίλη, η νεαρή παίκτρια της Προσοτσάνης, που αγωνίζεται στη θέση της πλέι μέικερ, αλλά και ως περιφερειακή. Η διεθνής αθλήτρια μίλησε στο greekhandball.com σχετικά με την διαδικασία των Πανελλαδικών και επεσήμανε: «Κατ' αρχάς, η σχολή, στην οποία επιθυμώ να περάσω, είναι τα ΤΕΦΑΑ, όμως για τον τόπο δεν γνωρίζω ακόμα. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις βάσεις και από τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Εφόσον επιτύχω τον στόχο μου και περάσω στα ΤΕΦΑΑ, θα ήθελα να πάρω κατεύθυνση χάντμπολ και στο μέλλον να γίνω προπονήτρια στο άθλημα, που τόσο αγαπώ».
Τόνισε, επίσης: «Όσον αφορά στη διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία, στην αρχή με επηρέασε αρκετά, διότι είχαμε αποπροσανατολιστεί από το πρόγραμμά μας και από τα μαθήματα. Ωστόσο, τα κενά, που υπάρχουν στα μαθήματα, καλύπτονται μέσω τηλεδιασκέψεων (από το σχολείο και από το φροντιστήριο), οπότε δεν πιστεύω ότι υπάρχει τεράστια διαφορά σε σχέση με πριν. Γενικά, προσπαθούμε να ακολουθούμε το καθημερινό, προ κορονοϊού, πρόγραμμα.
Η διακοπή με ευνόησε, καθώς υπάρχει περισσότερος χρόνος, ώστε να αφιερώσω στο διάβασμα. Επομένως, είναι μια ευκαιρία, την οποία πρέπει να αξιοποιήσω όσο καλύτερα μπορώ, ενόψει των εξετάσεων».



Η Αβραμίνα ανέφερε, ακόμα, στην ιστοσελίδα μας: «Όλη αυτή η αναμονή και το βάδισμα στα τυφλά, με έχουν επηρεάσει και με έχουν κουράσει πάρα πολύ, διότι μέχρι πριν από λίγες ημέρες δεν γνωρίζαμε αν τελικά θα δώσουμε εξετάσεις και αν ναι, σε ποιές ημερομηνίες. Βέβαια, ούτε τώρα γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία, αλλά τουλάχιστον μας έχουν προσδιορίσει περίπου τον χρόνο και έτσι μπορούμε να πούμε, πλέον, ότι μας έχουν κατευθύνει ως προς αυτό.
Είναι δύσκολο, για την ψυχολογία μας, να μην γνωρίζουμε το πότε και το πώς θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές. Όλα μεταβάλλονται συνεχώς και ακόμα τα πάντα είναι στο αέρα. Θα εξαρτηθούν πολλά από τις εξελίξεις στο ζήτημα του κορονοϊού και εμείς απλά περιμένουμε να έρθει η στιγμή εκείνη, για να τελειώνουμε από όλη αυτή την διαδικασία, που μας ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό».
Κλείνοντας, υπογράμμισε: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους υγεία και υπομονή και ελπίζω σύντομα να τελειώσουν όλα αυτά και να επιστρέψουμε στα γήπεδα οι αθλητές, και οι μαθητές να επιτύχουν το στόχο, που έχουν στις Πανελλαδικές».

No comments