«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Πέτρος Μπουκοβίνας σημειώνει: «Ευκαιρία για αυτοκριτική και ηθική ανάταση» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Πέτρος Μπουκοβίνας σημειώνει: «Ευκαιρία για αυτοκριτική και ηθική ανάταση»




Ο Πέτρος Μπουκοβίνας, τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδας των Ανδρών και της Ες (Λουξεμβούργο), έγραψε στο «Ημερολόγιο Καραντίνας» του greekhandball.com. Τον ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή του και τον χρόνο του.

«Δευτέρα 20 Απριλίου 2020,

Να καλησπερίσω και εγώ με τη σειρά μου αυτή την προσπάθεια. Αρχικά, θα ήθελα να ευχηθώ Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά με υγεία σε όλους.
Πάσχα στο σπίτι λοιπόν, μία πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους. Δευτέρα του Πάσχα σήμερα και η φετινή Ανάσταση ήταν ίσως από τις πιο ιδιαίτερες. Μπορεί να μην βρίσκομαι στην Ελλάδα, αλλά ενημερώνομαι γι’ αυτήν και επικοινωνώ καθημερινά με την οικογένειά μου. Γεμάτα τα μπαλκόνια, να ακούγεται η Αναστάσιμη Ακολουθία από κινητά και τηλεοράσεις. Σ’ αυτές τις ιδιαίτερα συγκινησιακές ημέρες οι οικογένειες είναι χωρισμένες. Ακόμα, όμως και έτσι βρήκαμε τον τρόπο να περάσουμε αυτές τις στιγμές με τους ανθρώπους μας και αν όχι φυσικά, έστω ψυχικά. Αυτό είναι το μεγαλείο του ανθρώπου, πάντα θα βρίσκει τις λύσεις, ώστε να ξεπερνάει τα εμπόδια.
Μία πανδημία που μας οδήγησε, με γνώμονα τη δημόσια υγεία, σε μία καραντίνα, η οποία μας στέρησε αρκετά πράγματα, αλλά μας βοήθησε να αλλάξουμε την κοσμοθεωρία μας και να σκεφτούμε πιο συλλογικά. Σίγουρα, σε όλους λείπει η καθημερινότητά μας και το χάντμπολ, αλλά δεν πρέπει να το δούμε με αρνητική ματιά. Έχω μάθει να είμαι θετικός άνθρωπος και έτσι προσπαθώ να αντιμετωπίσω και αυτή την κατάσταση. Μάς δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε πράγματα, που στην καθημερινότητά μας αναβάλαμε μέρα με την ημέρα. Μία ευκαιρία για αυτοκριτική και ηθική ανάταση. Να δοκιμάσουμε πράγματα, που ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα κάνουμε. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να περάσουμε χρόνο δίπλα στις οικογένειές μας, προστατεύοντας αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ο χρόνος κυλάει γρήγορα και δεν τον εκτιμούμε. Δίπλα σε αυτόν τον χρόνο και η υγεία, δύο αγαθά που χάνονταν στους ρυθμούς της ζωής και θα μάθουμε να τα εκτιμάμε από εδώ και πέρα!
Πρέπει να μείνουμε δυνατοί και ως αθλητές πρέπει να σεβόμαστε τους εαυτούς μας, γιατί αργά ή γρήγορα θα γυρίσουμε στα παρκέ. Είναι προσωπική ευθύνη του καθενός να ακολουθεί τα προγράμματα των γυμναστών και προπονητών. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση και να διορθώσουμε τεχνικές και να δυναμώσουμε μυϊκές αδυναμίες στο σώμα μας. Πρέπει να μείνουμε ενεργοί και να ανακαλύπτουμε όλο και πιο πολύ τον εαυτό μας.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ ξανά χρόνια πολλά και γρήγορη επάνοδο στην αναθεωρημένη καθημερινότητα εκτιμώντας τα αγαθά της υγείας, της ελευθερίας και της οικογένειας».

No comments