Το... μπέρδεμα με τους παίκτες, που πρόκειται να πάρουν μεταγραφή και πώς σχετίζεται αυτό με το Final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το... μπέρδεμα με τους παίκτες, που πρόκειται να πάρουν μεταγραφή και πώς σχετίζεται αυτό με το Final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ



H EHF αναγκάστηκε να μεταφέρει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Final 4 (Κολωνία) του Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών και οι νέες, που όρισε, προγραμματίστηκαν για τις 22-23 Αυγούστου (Σάββατο και Κυριακή).
Ωστόσο, εγείρονται ορισμένα, σχετικά, ερωτήματα και ένα από αυτά έχει να κάνει με τους παίκτες, που ανήκουν σε ομάδα, η οποία αξιώνει την συμμετοχή της στο Final 4, αλλά έχουν συμφωνήσει να μεταγραφούν σε σύλλογο, που επίσης διεκδικεί την συμμετοχή του στην τελική τετράδα της διοργάνωσης.
Παράδειγμα αποτελεί ένα από τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου χάντμπολ, ο 24χρονος Νορβηγός πλέι μέικερ, Σάντερ Σάγκοσεν, ο οποίος έχει συμφωνήσει να μετακινηθεί από την Παρί Σεν Ζερμέν στο Κίελο, την 1η Ιουλίου. Αμφότερες μετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και συγκεντρώνουν πιθανότητες να κερδίσουν εισιτήρια για την είσοδό τους στο Final 4.
Πριν από κάποιες ημέρες, ο Πρόεδρος της EHF, Μίκαελ Βιέντερερ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο eurohandball.com, αναφορικά με την παραπάνω περίπτωση των αθλητών: «Κανένα κλαμπ δεν έχει προκριθεί ακόμα στο Final 4, οπότε η προσέγγιση είναι θεωρητική. Όλα αυτά τα τεχνικά ερωτήματα θα μπορούσαν να απαντηθούν αργότερα. Δουλειά μας είναι να αναλύσουμε οργανωτικά και τεχνικά θέματα, βασιζόμενοι στους κανονισμούς».
Ο ίδιος ο Σάγκοσεν, πάντως, σχολίασε στο νορβηγικό μέσο ενημέρωσης, «TV 2»: «Ακούγεται κάπως κωμικό όλο αυτό. Είναι ιδιαίτερο και δεν βγάζει νόημα. Δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί ο αθλητισμός. Προσωπικά, πιστεύω πως θα ήταν πιο λογικό να τερματιστεί η σεζόν τώρα, και να αρχίσουμε να προγραμματίζουμε την επόμενη. Όμως, τότε, θα έπρεπε να παίξουμε δύο Final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη περίοδο και επιπλέον, να μετάσχουμε στις εγχώριες διοργανώσεις και στους εξ αναβολής Ολυμπιακούς Αγώνες;». 

No comments